Сб. Тра 11th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Омніканальний ритейлер техніки та Eldorado.ua спільно із провідним світовим постачальником програмного забезпечення та хмарних рішень SoftwareOneУкраїна реалізували міграцію сервісів компанії у хмару Microsoft Azure.   

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Проєкт був реалізований відповідно до стратегії цифрової трансформації Eldorado.ua, що включає залучення хмарних технологій Microsoft.     

Протягом 2022 упроваджено два рішення – хмарні сервіси Microsoft Azure Site Recovery і Azure Virtual Desktop, які дали змогу успішно захистити дані та організувати безперервну віддалену роботу працівників. Підготовка цих проєктів була розпочата кілька років тому, а через екстремальні умови повномасштабного вторгнення реалізація відбувалася у максимально скорочені терміни.  

Реалізація першого рішення – Microsoft Azure Site Recovery – дала змогу забезпечити збереження даних та відмовостійку роботу критичної IT-інфраструктури  у випадку відмови чи фізичного знищення наземного центру обробки даних (ЦОД). 

Крім того, це рішення має такі переваги, як гнучке управління вартістю сервісів, що напряму залежить від використання ресурсів та потреб у обчислювальних потужностях; високий рівень безпеки та відповідність міжнародним стандартам; інструменти для збору та аналізу даних, що дають змогу здійснювати ефективний контроль над бізнес-процесами та приймати обґрунтовані рішення.  

Другим рішенням – Microsoft Azure Virtual Desktop – запроваджено систему віртуальних робочих столів, що дало змогу ефективно та безпечно організувати віддалену роботу працівників та гарантувати постійний доступ до потрібних даних в умовах обстрілів та блекаутів.

Запуск сервісу Azure Virtual Desktop відбувся в умовах дефіциту часу. Працівники SoftwareOne у короткий строк упровадили хмарний сервіс Microsoft – без зупинки робочих процесів та обміну даними компанії Eldorado.ua.  

«Ще у 2018 році Eldorado.ua та SoftwareOne розпочали роботу над концепцією переходу до хмарних сервісів Microsoft. Тісна співпраця допомогла нам глибше зрозуміти потреби замовника і обрати правильні технології та інструменти. Впровадження рішень BCDR (Business Continuity and Disaster Recovery) за допомогою Microsoft Azure та Virtual Desktop Infrastructure дало змогу забезпечити більш високу доступність даних та їх захист, зменшити витрати на обслуговування та збільшити ефективність роботи співробітників. 

Високий рівень довіри та взаємної підтримки учасників команд Eldorado.ua і SoftwareOne забезпечив виконання проєкту швидко та ефективно, а також допоміг зрозуміти наступні кроки в реалізації погодженої концепції розвитку ІТ інфраструктури у хмарі», – говорить Дмитро Таран, провідний менеджер з продажу SoftwareOne Україна.

«Наявність Disaster Recovery Plan – обов’язкова нині вимога для будь-якої компанії, яка відповідально ставиться до власного бізнесу та клієнтів. Ситуація воєнного часу змушувала нас провести суттєві зміни в усій архітектурі інфраструктури як розміщення даних, так і управління трафіком, взаємодії систем. Центри обробки даних, які забезпечували безперебійну роботу в Києві, постали перед новими викликами на тлі повітряних загроз. Завдання ускладнювалось характерними для ритейлу викликами, а саме – великим обсягом трансакційних даних.

Тому  ми мали в надзвичайно короткі строки залучити високотехнологічних партнерів для вирішення цього завдання. Завдяки продуктам від MicrosoftAzure у партнерстві з SoftwareOne нам вдалось створити ефективне рішення, яке й забезпечило безперебійну роботу наших інформаційних систем.

Упровадження технологій віртуальних робочих столів від Microsoft також постало з високим пріоритетом у воєнний час. Ці технології дали змогу розгортати робочі місця за лічені хвилини та продовжити роботу працівників, котрі розпорошились по всьому світу. 

Обидва проєкти стали цеглинками у забезпечені безперервності бізнесу за складних умов воєнного часу», – зазначає Андрій Романенко, директор департаменту трансформації бізнесу Eldorado.ua. 

Співпраця компаній розпочалася ще 2018 року. Так, до повномаштабного вторгнення Eldorado.ua разом з SoftwareOne створив «хаб командної роботи» за допомогою Microsoft 365 та забезпечив навчання користувачів роботі з хмарними сервісами Teams, SharePoint Online та Exchange Online.   

Microsoft Azure Site Recovery забезпечує відмовостійку роботу низки  інфраструктурних і бізнес сервісів замовника у разі пошкодження (недоступності) фізичних локальних ЦОД.   

Налаштування та запуск Azure Virtual Desktop Infrastructure дає змогу організувати гнучке управління віддаленими робочими столами та гарантує постійний доступ співробітників до потрібних даних.  

 

Eldorado.ua — зручний омніканальний постачальник техніки та електроніки в Україні. Мережа налічує 85 магазинів у 44 містах, має інтернет-магазин та зручний мобільний застосунок із різними варіантами доставки. Забезпечує роботою 3 тис. працівників.  
Компанія працює з 1999 року. За цей час близько 3 млн українців стали постійними покупцями техніки та електроніки в eldorado.ua, задовольняючи потреби своїх сімей. 

Від лютого 2022 компанія надала техніки та електроніки для Сил оборони на загальну суму понад 10 млн грн. 
В 2022 започатковано соціальну ініціативу «Цеглинка для родинки», кожен охочий на сайті чи в магазині може купити «цеглинку» вартістю 23 грн. Кошти направляються на будівництво модульних будинків для сімей, чиє власне житло зруйновано війною.  

SoftwareOne Україна – українське представництво провідного світового постачальника програмного забезпечення та хмарних рішень, який міняє підхід компаній до створення, придбання і керування усім у хмарі. SoftwareOne розкриває цінність хмарних технологій, допомагаючи клієнтам переносити та модернізовувати їхні робочі навантаження і додатки разом з оптимізацією програмного забезпечення та змін у хмарі. 8900 співробітників компанії націлені надавати сервісне портфоліо з 7500 брендів програмного забезпечення з можливостями продажу і надання сервісів в 90 країнах. SoftwareOne зі штаб-квартирою в Швейцарії зареєстрована на фондовій біржі SIX Swiss Exchange під кодом SWON. Офіційний сайт: https://www.softwareone.com.ua