Нд. Тра 19th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Корпорація Mars та міжнародне об’єднання підприємців Unreasonable Group оголосили про створення першої венчурної групи інноваційних компаній в рамках глобальної ініціативи Unreasonable Food. В межах цієї ініціативи засновники проєкту співпрацюватимуть з 15 підприємствами, діяльність яких спрямована на покращення сталого розвитку харчової промисловості та скорочення до мінімуму викидів парникових газів.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

15 компаній, що увійшли до першої хвилі програми, мають штаб-квартири на п’яти континентах і працюють у майже 40 країнах світу. Стартапи пройшли ретельний процес відбору та оцінку інноваційних рішень для розв’язання критичних проблем харчової промисловості, потенціалу впливу та масштабованості. А також на відповідність їхньої діяльності чотирьом основним напрямкам: формування майбутнього продовольства, покращення засобів для діяльності фермерів, трансформація ланцюгів постачання харчових продуктів і переосмислення сталого паковання. 

Обрані компанії функціонують у різних сферах, які спрямовані на скорочення викидів парникових газів та вуглецю, розробку більш циркулярного пакування та розвиток точного землеробства за допомогою супутникового картографування.

Прикладом, Sea Forest виробляє кормові добавки на основі червоних морських водоростей, які зменшують викиди великої рогатої худоби на 90%. Ще одна з обраних компаній — Loliware, створює пакувальні матеріали на основі морських водоростей, які біологічно розкладаються та піддаються компостуванню в домашніх умовах.

У своїй заяві генеральний директор Unreasonable Group Деніел Епштейн прокоментував: «Їхні інноваційні рішення та прагнення ведуть до створення більш відновлювального, інклюзивного та сталого майбутнього продуктів харчування». 

Венчурна когорта отримає комплексну підтримку, включаючи наставництво, доступ до ресурсів, мереж і можливостей для співпраці з лідерами галузі. 

До когорти увійшли такі стартапи:

 

1. Mootral виробляє кормову добавку, яка зменшує викиди метану від молочних корів на 30%, збільшуючи при цьому надої.

2. Sea Forest виробляє кормові добавки на основі червоних морських водоростей, які зменшують викиди парникових газів від великої рогатої худоби на 90%.

3. Yard Stick пропонує рішення для прямого вимірювання вмісту вуглецю у ґрунті, яке на 70-90% знижує витрати на акр порівняно з лабораторним тестуванням.

4. Regrow Ag використовує моделювання супутникових зображень для вимірювання та скорочення викидів Scope 3 у сільському господарстві.

5. LandScan уможливлює точне землеробство, створюючи цифрового двійника ферми, який містить цільові дані про ґрунт на карті поля. Отримана інформація використовується для проведення аналітики та прийняття ефективних рішень щодо управління врожаєм та землекористуванням.

6. Nitricity пропонує розподілені системи виробництва добрив, які виробляють азотні добрива з повітря, води та відновлюваної енергії.

7. Absolute — біонаукова компанія, яка використовує еволюційний інтелект природи для розробки інноваційних та стійких агроресурсів, молочних продуктів та інших біоматеріалів.

8. Xampla розробляє матеріали на рослинній основі, які імітують властивості традиційного пластику, але є повністю біорозкладними та екологічно безпечними як у морському, так і в ґрунтовому середовищі.

9. Loliware створює пакувальні матеріали на основі морських водоростей, які біологічно розкладаються та піддаються компостуванню в домашніх умовах.

10. Farmerline надає фермерам доступ до сільськогосподарської освіти, ресурсів і рішень для підвищення доходів.

11. 80 Acres Farms — вертикальна фермерська компанія, яка використовує 100% відновлюваної енергії та на 95% менше води, щоб вирощувати в 300 разів більше продовольства.

12. MycoTechnology розширює доступність здорових, екологічно чистих та високоякісних харчових інгредієнтів за допомогою грибної ферментації.

13. Voyage Foods використовує зворотну інженерію та молекулярну біологію для відтворення популярних продуктів харчування, як-от шоколад, з використанням екологічно чистих інгредієнтів.

14. String Bio пропонує вуглецево-негативні інгредієнти, отримані з метану, для споживання людьми та тваринами.

15. Air Protein створює протеїн та інші стійкі харчові інгредієнти, використовуючи процес повітряної ферментації з нульовим вмістом вуглецю.