Вт. Мар 19th, 2024

Перелік перевірених рахунків та реквізитів, щоб допомогти ЗСУ

Медична допомога

Спеціальний рахунок для допомоги закладам охорони здоров’я відкрило Міністерство охорони здоров’я спільно з товариством Червоного Хреста. Перерахувати кошти з території України та з-за кордону можуть громадяни, підприємства та організації будь-якої країни. Фінансову допомогу нададуть для підтримки лікарень у порятунку захисників України.

Реквізити для допомоги

u0440u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0442u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Медичний батальйон «Госпітальєри», що працює на передовій, потребує допомоги із комплектацією груп на схід України. Перерахувати гроші можна і з карти «єПідтримка» зокрема.

Реквізити для допомоги

Допомога Збройним Силам України

Спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних сил України, відкритий Національним банком. Переказати гроші можуть міжнародні партнери та донори, український бізнес та громадяни. Відправити кошти можна у доларах США, євро, британських фунтах та українській гривні. Реквізити офіційного спеціального рахунку: UA8430000100000047330992708.

Реквізити для допомоги

Тим, хто мешкає за кордоном, замість SWIFT-платежів WayForPay приймає гроші з будь-якої карти світу, оплати GooglePay, ApplePay, UnionPay. Кошти надходять безпосередньо на рахунок НБУ до Фонду підтримки Української Армії.

Допомогти

У додатках ПриватБанку, Альфа-Банку та monobank можна переказати гроші з картки для підтримки української армії. У Приватбанку для цього з?явилася іконка «Добро», monobank додав єдині реквізити до розділу «Благодійність». Клієнту Альфа-Банку підтримати ЗСУ потрібно, зайшовши на вкладку «Переклади/Платежі», вибрати «Платежі» та «Допомога ЗСУ».

Українське Міністерство оборони також приймає прямі пожертвування на матеріально-технічне та медичне забезпечення Збройних сил. Ось рахунки, на які можна надіслати кошти.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров опублікував реквізити для допомоги українській армії у криптовалютах Ethereum, Bitcoin та Tether.

BTC — 357a3So9CbsNfBBgFYACGvxxS6tMaDoa1P

ETH — 0x165CD37b4C644C2921454429E7F9358d18A45e14

USDT (trc20) — TEFccmfQ38cZS1DTZVhsxKVDckA8Y6VfCy

«Відправ путіна на Юпітер»

Тут закликають пожертвувати $2,99 на ракету, яка пошле кривавого диктатора подалі від Землі. Рахунок належить державному підприємству «Дія», а отримані кошти витратять на відновлення зруйнованої інфраструктури України.

Реквізити для допомоги

Допомога ЗСУ через громадські ініціативи та фонди

Допомогти фонду «Повернись живим» через «єПідтримку». Переказати всі гроші або їхню частину з картки можна завдяки мобільному додатку Portmone. Ось як це зробити:

– Перейдіть у Portmone за посиланням ;

– введіть суму, якою ви хочете підтримати українських військових;

– оплатіть карткою «єПідтримка». Комісію за платіж не стягуватимуть.

У «Повернись живим» можна переказати гроші з картки будь-якого банку. Також є варіанти відправлення коштів на Patreon, рахунок Bitcoin та за допомогою SWIFT-перекладу.

Реквізити для допомоги

«Армія SOS» – це громадська ініціатива, що допомагає ЗСУ саме у повітряній та радіотехнічній розвідці, а також системах управління та вогневої поразки.

Реквізити для допомоги

«Народний проєкт» об’єднує волонтерів та небайдужих людей, які реалізують благодійні проєкти в галузі оборони, медицини та громадських ініціатив.

Реквізити для допомоги

Благодійний фонд «Крила Фенікса» надає допомогу в оснащенні української армії засобами індивідуального нелетального захисту, такими як бронежилети та каски, лікуванням поранених бійців, ремонтом будівель військових частин та придбанням індивідуальних аптечок.

Реквізити для допомоги