Пн. Тра 20th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Протягом квітня-травня 2024 року мережа Thrash! Траш! відкриє відразу 12 нових магазинів, Novus запустив у Києві логістичний центр площею 40 000 кв. м, Київ Хліб відкрив магазин без касирів та продавців, а також інші новини сегменту продовольчого роздробу України в матеріалі RAU.

Мережа Thrash! Траш! відкриє відразу 12 нових магазинів

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Як повідомили в прес-службі ритейлера, протягом квітня-травня 2024 року мережа Thrash! Траш! відкриє відразу 12 нових магазинів. Унаслідок кількість магазинів мережі зросте до 120-ти у 60-ти населених пунктах з 15-ти областей. Відповідно Thrash! Траш! стане однією з найбільших мереж формату «магазин біля дому» в Україні.

Нові маркети працюватимуть за такими адресами:

  1. Славутич, Київська обл., Дніпровський квартал, 5 – 25 квітня;
  2. Київ, вул. Вахтанга Кікабідзе, 11 – 30 квітня
  3. Київ, вул. Райдужна, 8 – 30 квітня
  4. Київ, Оболонський пр-т, 36 Б – 1 травня
  5. Київ, Харківське шосе, 21 – 1 травня
  6. Київ, вул. Практична 9, ЖК Паркленд – 1 травня
  7. Вознесенськ, Миколаївська область, вул. Київська 208 Б – 3 травня
  8. Славутич, Київська обл., Привокзальна площа, 5 – 17 травня
  9. Одеса, вул. Малиновського, 33 – 17 травня
  10. Трускавець, Львівська обл., вул. Суховоля, 54 А – 17 травня
  11. Ржищів, Київська обл., вул. Соборна, 27 – 17 травня
  12. Первомайськ, Миколаївська обл., вул. Одеська 78 Е,ТЦ Магніт – 24 травня

Нагадаємо, Fozzy Group запустила торговельну мережу Thrash! Траш! у 2016 році.

У Харкові відкрив двері відновлений супермаркет Класс

У Харкові, в районі Північна Салтівка, відкрив двері відновлений супермаркет Класс, повідомляє УРТЦ. Точка запрацювала після довготривалого ремонту 25 квітня 2024 року. Будівля супермаркету постраждала навесні 2022 року під час масових обстрілів міста російськими окупантами і залишалася останнім об’єктом мережі у місті, який був зачиненим.

Novus запустив у Києві логістичний центр площею 40 000 кв. м

Компанія Novus відкрила в Києві єдиний логістичний центр, який об’єднала з семи меншими. Для його будівництва компанія ще в 2020 році взяла кредит у ЄБРР. Суму у $100 млн Novus планував інвестувати в будівництво складу, а також розвиток і оновлення мережі магазинів, зокрема куплених тоді магазинів Billa. Площа нового логістичного центру Novus – 40 000 кв. м. Об’єкт працює із січня 2024 року, але із міркувань безпеки адресу розподільчого центру не розголошують. Логістичний центр уже працює на 80% потужностей і відвантажує товар, проте ще півроку піде на те, щоб налаштувати в ньому автоматизацію і встановити все необхідне обладнання. У зв?язку з відкриттям нового центру всі склади, які компанія орендує, будуть закриті в 2024 році. Йдеться про сім центрів, зокрема, ще один власний логістичний центр в Київському регіоні. Його загальна площа складала 50 500 кв. м, із них 42 500 кв. м – складські приміщення.

КиївХліб відкрив магазин без касирів та продавців

В Святошинському районі Києва запрацював інноваційний магазин без касирів та продавців. Магазин без персоналу працює 24/7 у форматі pick up point, тобто точка поєднує у собі крамничку біля дому з пунктом видачі інтернет-замовлень. Відкрила його компанія КиївХліб, а жителі столичної Борщагівки почали активно ділитися своїм досвідом покупок в соціальних мережах. Щоб потрапити до торгової точки, потрібно відсканувати банківську картку, якщо після цього загориться зелене світло – можна заходити всередину. Розплатитися теж можна виключно карткою, а щоб вийти, потрібно натиснути на спеціальну кнопку біля дверей. Для запобігання крадіжок у магазині ведеться відеоспостереження.

АТБ готує до відкриття три пошкоджених магазини в Чернігові

Як повідомляє УРТЦ, в Чернігові постраждало від обстрілів загалом чотири магазини АТБ, а саме:

  • магазин на вул. Тероборони, 21 (зазнав найбільших руйнувань після прямого влучання російської авіабомби в касову зону);
  • магазин за адресою пр-т Миру, 312 А (потрапив під обстріл з танків);
  • магазин за адресою вул. Шевченка 228 В (потрапив під обстріл з танків);
  • магазин за адресою вул. 1-ї танкової бригади (вигорів зсередини після влучання ворожого снаряду).

Магазин на вулиці 1-ї танкової бригади 13 січня 2024 року, коли залишалося три тижні до здачі під монтаж обладнання, знов було пошкоджено ударною хвилею. Роботи з відновлення довелося починати знову, однак плани на майбутнє досить оптимістичні. Так, магазин на проспекті Миру відкрився 2 травня. Наступний на черзі — магазин на Тероборони, запланували здати в кінці травня. А магазин на вул. Шевченка хочуть здати в кінці червня. Магазин на вулиці 1-ї танкової бригади наразі зараз не відновлюють.

Файно Маркет відкрив три нових магазини на Черкащині

30 квітня центральноукраїнська мережа магазинів Файно Маркет відкрила новий магазин у місті Тальне по вулиці Захисників України, 115. Його торгова площа 430 кв. м. Магазин обладнаний сімома касами, чотири з яких — самообслуговування. У новому Файно Маркет працює пекарня відкритого типу. Окремо розташована зона, де готують запашний гриль та піцу на замовлення. Асортимент магазину налічує 4500 SKU. Раніше у квітні почали працювати ще два магазини: в смт Лисянка на площі Миру, 34 та в смт Маньківка за адресою вул. Шевченка, 23.

Стрімке розширення Маркетопт

Мережа магазинів Маркетопт з Кременчука, яка минулого року увійшла в десятку найбільших продуктових мереж України з показником 166 торгових точок у семи областях у центрі та на півночі країни, продовжує стрімкий розвиток. Управляюча компанія ПП “Август-Плюс” в 2024 році відкрила зимою ще чотири магазини, а в березні-квітні додалося вісім нових локацій, шість із яких з’явилися в квітні:

  • м. Тростянець, вул. Благовіщенська, 58;
  • м. Городище, вул. Миру, 81;
  • смт Диканька, Полтавська область, вул. Незалежності, 22 А;
  • м. Кропивницький, вул. Кримська, 83/54;
  • м. Яготин, вул. Незалежності, 22;
  • с. Федорівка, Полтавська область, пров. Топольний, 3 (Маркетопт Express)

Торговельні точки мережі представлені у різних форматах: супермаркет, магазин біля дому, мині-маркет, cash & carry. Вже 3 травня відкрили новий магазин у с. Оболонь Полтавської області на вул. Соборності, 10.

Дві нові й одна оновлена Рукавичка

Ритейлер родом із заходу України – мережа супермаркетів Рукавичка, яку розвиває компанія Львівхолод, – відкрив першого квітня оновлений супермаркет у м. Галич, на вул. Коновальця, 4. Через тиждень, 12 квітня почав роботу новий магазин у місті Борислав по вул. Коваліва, 52 Г. Завершився місяць відкриттям 24 квітня супермаркету в Івано-Франківську, що знаходиться на вул. Симоненка, 24 Б.

Нові супермаркети SPAR і Наш Край

Як повідомляється на сайті мережі SPAR, яку разом із магазинами Наш Край розвиває VolWest Group, у квітні 2024 року в Ковелі відкрився новий супермаркет міжнародної мережі SPAR площею понад 300 кв. м. Супермаркет працює з 8 ранку до 22 години за адресою: Ковель, вул. Брестська, 7. У супермаркеті працює власна пекарня, а також можна скуштувати шаурму та замовити піцу. Також є зручна зона Food to Go.

А на Івано-Франківщині 18 квітня відчинив свої двері магазин Наш Край у форматі express торговою площею 83 кв. м. Магазин працює в с.Тюдів, вул. Шевченка, 13б, Косівський р-н, Івано-Франківська обл.

Auchan відкрив новий магазин формату Pick Up Point

27 квітня мережа Auchan Україна відкрила новий магазин формату ultra proxy Pick Up Point в місті Київ за адресою проспект Соборності, 17, приміщення 2-973. Площа нової точки складає 97 кв. м, це другий магазин Pick Up Point в ЖК Комфорт Таун. Перший був відкритий в 2020 році. При відкритті другої точки були враховані побажання його клієнтів.

Також стало відомо, що російська дочка Auchan продала свої 40 торговельних центрів у рф. Французька компанія Ceetrus, що входить до структури Auchan, закрила операцію з продажу своїх російських активів. Новим власником російської Ceetrus стала компанія російська компанія “Торгові галереї”. Ceetrus володіла і управляла 150 000 кв. м торговельних площ у 40 торговельних центрах і галереях. Компанії також належали прикасові зони гіпермаркетів Auchan.

Мережа Родинна Ковбаска за два місяці відкрила чотири нові магазини

Мережа Родинна Ковбаска розширюється та за березень-початок квітня відкрила чотири нові магазини в трьох областях України.

  • 20 березня запрацював магазин в м. Тячів (Закарпаття) за адресою: вул. Куцина, 30. Нова точка має торгову площу 77 кв. м.
  • 23 березня Родинна Ковбаска повернулася в м. Червоноград (Львівщина) та вже працює на вул. Корольова, 6. Площа нового магазину становить 61 кв. м.
  • 29 березня новий магазин відкрив двері для відвідувачів в м. Жовква (Львівщина) на вул. Коновальця, 3 А, площею 49 кв. м.

А 4 квітня запрацював магазин в м. Тисмениця (Івано-Франківщина) на вул. Галицька, 21, площею 65 кв. м. Окрім обладнання для приготування запеченої м’ясної продукції в магазинах є мангал. Окрім базових м’ясних та ковбасних виробів, на полицях присутні вже популярні категорії молочної продукції, бакалії, готової кулінарії та пекарні.

Мережа Сільпо запустила послугу дальньої доставки у міста та села Полтавської області

Мережа супермаркетів Сільпо з початку квітня доставляє продукти та непродовольчі товари у майже 40 міст та селищ Полтавської області. Замовити продукти можна на сайті shop.silpo.ua або у мобільному додатку Сільпо навіть якщо поряд немає супермаркету Сільпо. Повний перелік населених пунктів можна перевірити на сайті. Кур’єр від Сільпо на спеціальному авто доставить прямо додому свіжу рибу та м’ясо, молочні вироби, овочі, фрукти та навіть заморожені продукти. Нагадаємо, що у 2023 році Сільпо запустило послугу дальньої доставки в Івано-Франківській та Волинській областях.

4х4 Фора

Мережа супермаркетів Фора, яку розвиває Fozzy Group, відкрила чотири нових і чотири оновлених магазини. Зокрема, нові супермаркети знаходяться за адресами:

  • Софіївська Борщагівка, вул. Академіка Амосова, 67, приміщення 128;
  • Київ, вул. Йорданська, 10;
  • Київ, вул. Олександра Олеся, 8/17, приміщення 7;
  • Київ, вул. Князя Володимира Мономаха (Отто Шмідта), 31

Магазин на вулиці Олександра Олеся відкрився в новому форматі food to go: тут можна придбати випічку, яку готують щоденно, а до неї ароматну каву. Також в нових маркетах представлено широкий асортимент алкоголю.

Відповідно, оновлені магазини відкрили свої двері за адресами:

  • Київ, вул. Йорданська, 20;
  • Київ, вул. Василя Іваниса (Матеюка), 15;
  • Київ, вул. Деревлянська, 14.

Ще один повністю оновлений супермаркет запустився 3 травня в смт Борова на вул. Миру, 15.

МХП купує м’ясний бізнес у власника брендів Kabanosy і М’ясний хутір

Агрохолдинг МХП Юрія Косюка, що є найбільшим в Україні виробником курятини, купує новий великий актив. У квітні МХП став співвласником ТОВ “Український м’ясний хутір” у Луцьку, купивши 24,9% корпоративних прав за 3,5 млн євро. Решта прав (75,1%) поки належить луцькому бізнесмену Олегу Дмитруку, компанія зареєстрована за тією ж адресою, що й ТОВ “Дмитрук-Фудз”, яке випускає м’ясо-ковбасні вироби під ТМ “М’ясний хутір”, снеки під ТМ Kabanosy і ТМ “Чікенззз” (курячі кабаноси), сосиски й сардельки під торговою маркою Parowki. Згідно зі звітом МХП на Лондонській біржі, 15 квітня 2024 року компанія уклала договір про придбання 100% корпоративних прав оціночною вартістю 14 млн євро. Наразі МХП має отримати дозвіл Антимонопольного комітету на покупку решти акцій. У компанії сподіваються завершити угоду до кінця цього року.

Дев’ять весняних М’ясомаркет

Маркети, створені в процесі трансформації МХП в кулінарну компанію, з липня 2020 року вже відкрилися у 20 областях України. Станом на кінець 2023 року мережа налічувала понад 260 торгових точок. Тут представлений широкий асортимент завжди свіжого м’яса, маринадів, спецій та інших супутніх товарів. Також в магазинах можна придбати кулінарію, яка представлена більше ніж 25 позиціями – м’ясні страви, салати, гарніри, основні страви, сніданки, продукція гриль.

Весною цього року мережа М’ясомаркет розширилася ще на дев’ять локацій – три в березні та шість у квітні. Зокрема, у квітні відкрилися магазини за адресами:

  1. м. Ладижин, вул. Кравчика, 9
  2. м. Миколаїв, вул. Космонавтів, 60
  3. м. Жовті Води, вул. Гагаріна, 22
  4. м. Сквира, вул. Соборна, 21
  5. м. Кропивницький, вул. Руслана Слободянюка, 132
  6. м. Чернівці, проспект Незалежності, 52 А.

Також компанія МХП впроваджує професію м’ясних сомельє для мережі М’ясомаркет. М`ясні сомельє відрізняють ритейл МХП від інших мереж і дають споживачеві більше, ніж гарне обслуговування. Вони не просто продавці, а консультанти з приготування їжі. Спочатку. у 2023 році компанія відкрила спеціальний навчальний М’ясомаркет, а вже зараз повний цикл підготовки проводиться в реальних умовах за спеціально розробленими програмами.

Два нових Сімі і один Коло

Ритейлер ТОВ «Клевер Сторс» з Луцька, який у минулому році відкрив одразу 70 нових магазинів під брендами Сім23 та Сімі, показав найвищі темпи приросту мережі (+40,1%) серед першої десятки найбільших продуктових ритейлерів. Станом на початок 2024 року їх було вже 234. Цієї весни мережі продовжили свій бурхливий розвиток. Так, за березень та початок квітня додалося ще 16 локацій, а до кінця місяця ритейлер відкрив ще дві локації на Івано-Франківщині та Волині: в селі Крихівці по вул. Довженка, 23 та м. Ківерці на вул. Грушевського, 2.

Столична мережа Коло, яка працює у форматі магазину «біля дому», відкрила 13 квітня чергову торгову точку, яка знаходиться у ЖК «Милославичі» на вул. Миколи Закревського, 103.