Вт. Мар 19th, 2024

Перший спеціалізований продуктовий магазин Епіцентр відкрив в своєму ТЦ в Бучі під Києвом у форматі shop-in-shop. Найближчим часом заплановано відкриття ще ряду подібних об’єктів.

Як пише портал НВ з посиланням на свої джерела, Епіцентр освоює новий напрямок, передає RAU. У липні рітейлер відкрив спеціалізований продовольчий магазин в своєму новому торговому центрі в Бучі. Подібні «магазини в магазині» до кінця року з’являться ще, як мінімум, в семи об’єктах – споруджуваному гіпермаркеті у Вінниці та в шести київських Епіцентрах. Про це розповіли директора трьох компаній – постачальників продуктів харчування. У прес-службі Епіцентр цю інформацію поки не коментують.

u0440u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0442u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Останні кілька років мережа активно розвиває формат «магазин в магазині» – крім будівельних матеріалів, в торгових центрах Епіцентр можна знайти спортивні товари (магазин Intersport), товари для будинку (Деко), побутову техніку (Це Те), меблі (Центр меблів), косметику, побутову хімію та багато іншого. Також продавалися й продукти харчування, які розміщували в піддонах недалеко від кас.

В цьому році компанія пішла далі, й вирішила створити окремі продовольчі магазини. У них можна купити товари тривалого зберігання – борошно, крупи, овочі та фрукти, алкогольні, безалкогольні напої тощо. У магазинах немає молочної і м’ясної продукції. «Епіцентр тестує новий формат. Наскільки я розумію, у власників мережі поки немає остаточного рішення, що вони будуть робити з цими магазинами. Вони чекають реакції споживачів», – розповідає директор компанії-постачальника, який побажав залишитися неназваним.

Екс-співвласник компанії XXI Століття Олег Салмін передбачає, що Епіцентр може готуватися до другої хвилі карантину. Якщо всі торгові центри знову закриють, то у рітейлера буде підстава для роботи: він продає товари першої необхідності. Під час карантину цієї весни мережа працювала, що спровокувало хвилю критики.

Якщо компанія все ж вирішить розвивати свій продовольчий роздріб, то проект може виявитися успішним, говорить директор консалтингової компанії GT Partners Ukraine Ігор Гугля: «У Епіцентр величезний досвід роботи в сегменті DIY, тому вони зможуть швидко побудувати велику мережу». Він вважає, що український ринок продовольчого роздробу поки не насичений. Для швидкого розвитку рітейлер може, наприклад, купити конкурента. Багато власників регіональних мереж готові продавати свої активи.