Пн. Тра 20th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Швидкозростаючий модний бренд Greenpoint планує відкрити в Україні 20 франчайзингових магазинів у 2024 році. 

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Польський бренд Greenpoint – це швидкозростаюча мережа магазинів одягу для жінок. Її перший магазин був відкритий у Кракові в 1992 році, а зараз мережа компанії налічує вже 219 торгових точок у Польщі. При цьому бренд успішно розвиває франчайзинговий проєкт: більша половина магазинів (124) ритейлера є партнерськими. 

Окрім Польщі, бренд представлений у Словаччині, Румунії, Литві, Чехії, Угорщині, Австрії, Німеччині, Нідерландах, Болгарії, Італії, Іспанії та Хорватії. Проте на цих ринках продажі компанії відбуваються через канал e-commerce – партнерські маркетплейси. 

Таким чином Україна стане першим закордонним ринком з фізичними магазинами польського бренду. Як зазначають в компанії Retail & Development Advisor (RDA), яка виступає ексклюзивним агентом і партнером Greenpoint в Україні, польські fashion бренди та онлайн-платформи демонструють хороші результати в Україні, що стало вагомим фактором для прийняття рішення Greenpoint про вихід на український ринок. 

“Тривалий час ми проводили переговори, надавали аналітичні дані стосовно поведінки та стану ритейлу в Україні, кількості нових ТЦ, демографічної ситуації тощо. Зрештою компанія прийняла рішення розвивати партнерський бізнес в Україні. Зараз розглядаються варіанти як з продажу майстер-франшизи, так і регіональних франшиз декільком партнерам. В свою чергу компанія RDA буде проводити пошук франчайзі, надавати переговорний супровід, та виконувати консалтингову функцію для Greenpoint”, – говорить генеральний директор RDA Андрій Лотоцький.

За його словами, умови франшизи від Greenpoint досить лояльні в порівнянні із більшістю fashion гравців і компанія готова індивідуально підходити до договорів із франчайзі. Польський бренд не виставляє вимог до покупки у них обладнання чи суми інвестицій на квадратний метр. Є лише технічні вимоги і бренд-бук, якого слід дотримуватись, а все обладнання і матеріали франчайзі можуть виробляти в Україні.

При цьому франчайзер отримує від компанії підтримку на всіх рівнях своєї діяльності. Вона стосується як оформлення приміщення, організації відкриття та початкового навчання персоналу, так і замовлення товару, маркетингової підтримки та безкоштовних рекламних матеріалів. Крім того, Greenpoint надає проєкт меблювання, колірної гами та освітлення у магазині з можливістю постачання початкового обладнання. А професійні візуальні мерчендайзери забезпечують допомогу у розміщенні та демонстрації товарів, а також в оформленні вітрин. 

Цільова аудиторія бренду – добре освічені та професійно активні жінки у віковій категорії 30+, які віддають перевагу класичним, стриманим та універсальним фасонам одягу. Компанія має в своєму портфоліо 4 стилі одягу (casual, business casual, sport та nightwear), оновлюючи колекції двічі на рік. На думку генерального директора RDA Андрія Лотоцького, з урахуванням асортименту, цінової категорії та формату (в середньому площа магазинів складає 100-150 кв. м), на українському ринку Greenpoint увійде в пряму конкуренцію з такими брендами як Vovk, Must Have і Orsay. 

“Бренд має чудовий асортимент, цінову категорію, дизайн та якість. Ми допоможемо забезпечити хороші локації. Це основні фактори які потрібні для успіху. В 2024 році компанія націлена відкрити 20 магазинів в Україні, а впродовж наступних років їх кількість може збільшитись в кілька разів. Перш за все компанія націлена на розвиток у Києві та західних регіонах країни. Але в цілому Greenpoint готовий відкривати магазини в населених пунктах від 30 тис. населення, що дуже розширює потенційну географію розвитку мережі”, – зазначає Лотоцький.

Топ-менеджер RDA додає, що насамперед Greenpoint зацікавлений у відкритті магазинів в торгових центрах, так як цей формат є зрозумілішим для керівництва компанії. Водночас Greenpoint готовий розглядати й приміщення в стріт-ритейлі, якщо вони відповідатимуть вимогам бренду (головна торгова вулиця з великим потоком покупців та приміщення на першому поверсі з вікном та входом з головної магістралі).

Довідка

 

Greenpoint – польський модний бренд, що займається проєктуванням та виробництвом жіночого одягу та аксесуарів вже понад 30 років. Зараз мережа компанії налічує вже 219 торгових точок у Польщі, 124 з яких працюють на умовах франшизи. У 2022 році магазини greenpoint відвідали 9,5 млн осіб, а загальний річний обсяг продажів з урахуванням міжнародних ринків склав понад 2,5 млн товарів.

 

Retail & Development Advisor — українська консалтингова компанія, що надає повний комплекс послуг у сфері торговельної, офісної та логістичної нерухомості. Заснована у 2013 році. Компанія пропонує послуги розробки архітектурної концепції, брокериджу в торговій, офісній та логістичній нерухомості, управління нерухомістю, аутсорсингу відділу розвитку/оренди ТЦ, аналітики ринку та ін. Має досвід успішної співпраці з міжнародними та вітчизняними операторами, такими як: Yves Rocher, Metro, New Yorker, LC Waikiki, Adidas, JYSK, Colin’s, Vodafone, Terranova, Crocs, Miniso, EVA, Алло, КОЛО, Rozetka, Укрзолото, Золотий Вік, Prostor, Люксоптика, Eldorado, Intertop та іншими.