Пт. Кві 26th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Якщо ви колись шукали ресурси, пов’язані з вашою професійною сферою, скоріш за все ви помітили, що більшість корисної інформації написана англійською. Але прочитати її може бути важко — незнайома лексика, яка збиває і заводить в глухий кут.

Але чи знаєте ви, що це може тільки вам допомогти? Для збільшення словникового запасу іноземної мови не потрібно знати на пам’ять кожне написане слово. Достатньо розуміти 95% тексту, а інші 5% ви вивчите як раз з контексту. Так принаймні зазначає дослідниця Пайві П’єтіля у своїй роботі The Impact of Free-time Reading on Foreign Language Vocabulary Development.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Цей цікавий факт ми використали, щоб допомогти нашим корпоративним студентам. Згідно зі статистикою цифрової платформи онлайн-школи англійської мови EnglishDom, шосте місце за попитом англійської в бізнесі займають працівники ритейл компаній.

Тому ми підготували добірку англомовних спеціалізованих ЗМІ, аби наші студенти читали про те, що їх цікавить, професійно зростали, і одночасно покращували свою англійську. Ми обирали найпопулярніші активні ресурси, які відрізняються різноманітністю тематик.

Retail Touch Points

Рівень англійської: Upper-Intermediate

Країна: США

Основні тематики: персоналізація, мобільний маркетинг, омніканальність, успішні кейси рекламних кампаній та впровадження нових технологій 

Варте уваги: подкаст Retail Remix Podcast, на якому представники таких відомих світових компаній, як Ernst & Young, Salesforce, Adobe, Barnes & Noble розповідають про зміни у сфері ритейлу та перевірені практики

Якщо ви бажаєте отримувати всю актуальну інформацію про світ ритейлу, тоді радимо підписатися на Retail Touch Points. Сайт регулярно оновлюється новинами від великих гравців ринку в різноманітних сферах — від малих косметичних брендів до всім відомих маркетплейсів, на кшталт Amazon. Ресурс охоплює різні діяльності ритейл-компаній: ось тут вони пишуть про віртуальний фестиваль, на який магазин Shein пожертвує 300 тисяч доларів на благодійність.

З кожним роком значення мобільних технологій у продажах зростає, тому ця тема також популярна на вебсторінках ресурсу — шукайте статті про мобільні додатки та їхню оптимізацію, рекламу у соцмережах, шопінг через прямі ефіри тощо. Як приклад цікавого аналізу, яким відрізняється Retail Touch Point, матеріал про зміни збору даних користувачів в онлайн-рекламі: здавалося, це тільки може нашкодити продажам. Редакція ж подає інший погляд і стверджує, що це, навпаки, грає на руку ритейлу.

Retail Customer Experience 

Рівень англійської: Intermediate

Країна: США

Основні тематики: технології, поведінка споживачів, маркетинг, клієнтський сервіс, e-commerce

Варте уваги: список перевірених постачальників програмного забезпечення і маркетингових послуг для ритейл-індустрії

Ресурс буде корисним, якщо ви хочете краще зрозуміти, що підштовхує людей до покупки у вас, а що навпаки спрямовує до конкурентів. Майданчик фокусується на стосунках між продавцем та клієнтом, та висвітлює кращі практики із залучення покупців та покращення досвіду взаємодії аудиторії з вашим брендом, наприклад, як можна використати чати у мобільних додатках  для продажів.

Retail Customer Experience також надає інформацію про тенденції поведінки споживачів, наприклад, які особливості відрізняють покоління Z від їхніх батьків. Це стане у пригоді, якщо ви плануєте розширювати аудиторію й працювати з новими віковими сегментами.

Retail Times

Рівень англійської: Intermediate

Країна: Британія

Основні тематики: діджитал-трансформація ритейл-бізнесів, e-commerce, харчова індустрія

Варте уваги: розділ, присвячений сталості довкілля та екологічним трендам в ритейлі

Retail Times забезпечить вас комплексним поглядом на технологічний аспект в ритейлі: навіщо і як використовувати діджитал-можливості. На прикладі світових компаній (Starbucks, Intersport, Spar тощо) та локальних британських брендів ви дізнаєтеся про нові підходи до організації бізнесу завдяки спеціальному програмному забезпеченню чи онлайн-технологіям.

Майданчик також збирає анонси запуску нових продуктів, особливо у харчовій сфері. Нові алкогольні бренди, редизайни етикеток та пакувань, оновлені формати улюблених продуктів — все це можна дослідити на Retail Times. Тому якщо ви шукаєте ідеї для нових продуктів або нові ніші для підкорення, не пропустіть розділ Product Time.

Retail Dive

Рівень англійської: Upper-Intermediate

Країна: США

Основні тематики: технології, маркетинг, проблемний ритейл, новини

Варте уваги: розділ Distressed retail, присвячений проблемним питанням, з якими стикаються ритейл-бізнеси

Цей ресурс відрізняється глибиною своїх матеріалів: Retail Dive допоможе зануритися і краще зрозуміти причини трансформації онлайн-ритейлу, появу нових трендів та зміни на ринках. Гіганти роздрібного продажу, наприклад Walmart, Victoria’s Secret, Amazon, регулярно з’являються в новинах сайту, і не тільки в позитивному світлі: редакція описує юридичні конфлікти між компаніями, заяви про банкрутства та інші складності, які можуть виникнути у світі ритейлу.

У багатьох матеріалах редакція на початку пропонує основні тези, про які йдеться в тексті, як у цій статті про те, що Амазон вперше дозволив продавцям надсилати напряму рекламні листи до покупців. Перші абзаци вже допоможуть зрозуміти, як це працює і чому це важливо, а якщо вас цікавлять деталі, ви можете знайти їх на цій же сторінці.

Retail Wire

Рівень англійської: Upper-Intermediate

Країна: США

Основні тематики: e-commerce, клієнтський сервіс, HR, менеджмент

Варте уваги: розділ Braintrust, де зібрані колонки провідних експертів платформи

Це, мабуть, максимально практичний ресурс з усієї підбірки — контент для нього генерують самі користувачі. Щодня на Retail Wire з’являється декілька коротких матеріалів на дуже конкретні теми. Наприклад: чи готові роботи на дистанційному керуванні доставляти замовлення з магазинів та аптек. Або чи можуть омніканальні продажі приносити стільки ж прибутку, як продажі у магазинах. Експерти, а це керівники компаній, менеджери, консультанти зі світових компаній штибу IBM, Microsoft, Salesforce та інших, залишають у коментарях свої думки та розповідають про власні напрацювання.

Retail Wire також працює як генератор новин і збирає останні матеріали про ритейл зі ЗМІ, які заслуговують на довіру: The New York Times, The Wall Street Journal, CNBC.

Дізнаватися про іноземні практики — це шлях, який допоможе підняти вашу професійну експертизу, а читання — один з найкращих способів покращити своє знання мови. Пам’ятайте, що вам непотрібно розуміти все дослівно — незнайомі слова можна розшифрувати з контексту, і так вони краще запам’ятаються. Нехай нова лексика не лякає, а ми сподіваємося, що наша підбірка ресурсів буде корисною для вас.

Автор: Максим Сундалов, СЕО та співзасновник онлайн-школи англійської мови EnglishDom