Пт. Тра 17th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Ось і закінчилася різдвяна лихоманка, час активного шопінгу та підвищеного попиту. У період зимових свят продуктові мережі дійсно відмічають значне підвищення продажів на різні категорії товарів. Зміна календаря збільшила продаж тематичних товарів в останні тижні грудня, але також лишився попит на святкові позиції і на початку січня. 

Сервіс усвідомлених покупок VARUS.UA підготував інформацію щодо найпопулярніших товарів, які купували українці в період новорічних свят. 

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Які продукти найчастіше купували

Святковий стіл в українських родинах не можна уявити без різноманітних страв та закусок, а ковбаси та консервовані вироби стали невід’ємною частиною цієї смачної традиції. 

Серед улюблених ковбас, які були популярні, варто виділити наступні: Брауншвейгська, Лікарська, Салямі та Міланська.

Під час новорічних свят українці активно купували консервовані персики, ананаси кільцями та шматочками. Також серед популярної консервації можна відзначити: мариновані огірки, томати, а також ікру з кабачків. Такі товари зазвичай використовують для приготування різноманітних салатів, а також для простих закусок, які підходять як легкий перекус. 

Які алкогольні напої замовляли 

Новорічні свята – це по-справжньому особливий час та чудова нагода, щоб відпочити. І, погодьтесь, який же святковий стіл без ігристого вина та загадування бажань опівночі. 

Серед найпопулярніших алкогольних напоїв у замовленнях на VARUS.UA можна відзначити: червоні та білі вина, ігристі та фраголіно.

Що обирали з солоденького

Різдво завжди асоціюється з ялинкою, мандаринами та смачненькими солодощами. Цього року у замовленнях клієнтів найбільше зустрічались: молочний шоколад, батончики та шоколадні яйця. 

Серед безалкогольних напоїв найпопулярнішим став сік. Ось ТОП-5 соків, які найчастіше обирали клієнти VARUS.UA: апельсиновий нектар, соковий напій сицилійський червоний апельсин; яблучний сік з м’якоттю; вишневий нектар та томатний сік з сіллю.

Підсумовуючи результати, можна сказати, що клієнти VARUS.UA у святковий період  дійсно радували себе смачненьким. Зросли продажі на солодощі, зокрема, шоколад та  дитячі подарункові набори. У замовленнях частіше з’являлись товари до святкового столу — червона риба,  ікра, ковбаси, консервація, майонез та інші інгредієнти для приготування салатів. Звісно, українці не забували і про святкові  алкогольні напої, такі як ігристе вино, просекко, та більш міцну категорію — ром, горілка, віскі. З фруктів особливо активно в цей період купували мандарин, апельсин, ананас та хурму. 

Довідка

 
VARUS — національна мережа супермаркетів, що представлена на ринку продуктового ритейлу України компанією «Омега». Перший магазин мережі відкрився у 2003 році у Дніпрі, наразі загальна кількість — 108 супермаркетів у різних містах України та DarkStore у Києві. Мережа VARUS працює в кількох форматах: класичні супермаркети, магазини To Go і сервіс усвідомлених покупок varus.ua.