Пт. Тра 3rd, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Бізнес продовжує активно «воювати» на своєму гуманітарному фронті, підтримуючи ЗСУ та тих, кому допомога дуже необхідна. MMR пропонує щотижневий Дайджест добрих справ та зі свого боку дякує бізнесу за активну позицію.

«Повернись живим» і Нова пошта зібрали понад 330 мільйонів на зв’язок для протиповітряної оборони

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» спільно з Новою поштою зібрали 330 мільйонів гривень для підсилення протиповітряної оборони у рамках проєкту «Запакуй небо — прокачай ППО». Ініціатива стартувала 1 червня і завершилася 26 грудня. У жовтні «Повернись живим» і Нова пошта передали підрозділам протиповітряної оборони першу партію носимих комплектів зв’язку та управління. Також захисники отримали телекомунікаційні комплекти та супутнє обладнання.

Milk Bar розігрує річний запас десерту «Три Молока» за донат для Gen.Ukrainian

Напередодні свят Milk Bar запустив розіграш 365 баночок десерту «Три Молока». Для участі необхідно зробити донат у розмірі 200 грн для Gen.Ukrainian — проєкту допомоги дітям, які під час війни стали свідками вбивств, втратили батьків або пережили окупацію. Щоб взяти участь у розіграші, потрібно зробити внесок 200 гривень на банку Monobank за посиланням. У коментарі до платежі необхідно обов’язково вказати свій нікнейм у інстаграм. Збір триватиме до 31 грудня 2023 року. Кількість донатів необмежена.

Відкрито реєстрацію на безоплатний курс креативних професій для молоді з інвалідністю від платформи Сareer Hub

Career Hub ГО Центр “Розвиток КСВ” в межах програми USAID “Мріємо та Діємо” продовжують  безоплатний освітній курс “Career Hub Pro: фриланс для молоді з інвалідністю”. Програма курсу була розроблена з урахуванням потреб студентів та студенток, аби він був доступний кожній молодій людині, зокрема – заняття супроводжуються перекладом жестовою мовою та субтитруванням, а навчальні матеріали адаптовані для сприйняття людьми з порушеннями зору. Навчальна програма дозволяє молодим людям за 3 місяці опанувати технічні навички, створити професійне портфоліо та навіть отримати досвід співпраці з реальними замовниками. У планах реалізувати ще щонайменше дві навчальні програми, найближча з яким розпочнеться вже у лютому 2024 року, а подати заявку на участь можна вже зараз за цим посиланням.

Mastercard запускає інклюзивну кабінку на оглядовому колесі на Контрактовій площі

Компанія Mastercard обладнала «Колесо огляду» на Контрактовій площі в Києві спеціальною інклюзивною кабінкою, щоби відкрити безбар’єрний доступ до нього людям з інвалідністю. Додатково під час прогулянки на оглядовому колесі на гостей в інклюзивній кабінці очікує аудіо- та відеоекскурсія історичними пам’ятками Контрактової площі, яка адаптована для людей з порушеннями зору та слуху. До 31 січня 2024 року інклюзивна кабінка працюватиме безкоштовно для перших 50 гостей щодня – для людей з інвалідністю та супровідників.

10 тисяч іграшок для дитячих лікарень України

Торговий дім Strateg, який є лідером українського ринку розвивальних ігор та товарів для дитячої творчості, реалізував до Різдва, разом з Асоціацією дитячих лікарень України, благодійний проєкт, для пацієнтів дитячих лікарень. В рамках проєкту діти, що в умовах війни проходять лікування або тимчасово залишилися без батьківської опіки, отримали набори та ігри для розвитку стратегічного мислення, креативності та винахідливості. Маленькі пацієнти отримали понад 10,000 настільних ігор, пазлів, головоломок, а також найрізноманітніших матеріалів для творчості та інтелектуального розвитку – набори для малювання, ліплення, аплікацій, мозаїк тощо. Кожна гра та іграшка виготовлені з високоякісних українських матеріалів у повній відповідності до європейських стандартів. Ця акція стала своєрідним рекордом як для Торгового дому Strateg, так і в цілому для України: це найбільша партія іграшок, передана для задоволення потреб дітей в розвитку та самовираженні під час війни.

«Ф-підтримці» – 1 рік і 1 млн гривень донатів для врятованих тварин

У грудні проєкту «Ф-підтримка» для вимушено переміщених тваринок від мережі Фокстрот та БО БФ Happy Paw виповнився один рік. Ця програма націлена на те, щоб, об’єднавши можливості бізнесу і зусилля благодійників, підтримати врятованих від війни тварин і притулки, що прийняли чотирилапих «біженців». Зокрема, в рамках однойменного збору забезпечити їх кормом, необхідними ліками та новими оселями. Протягом року небайдужі українці спільно з бізнесом Фокстрот перерахували на потреби «хвостиків» 1 мільйон гривень. Це дало можливість допомогти 9567 тваринам із 43 притулків. Зокрема, за ці кошти закуплено 16 037 кг корму та 5131 ветеринарних препаратів у притулки, евакуйовані з Донеччини, Херсонщині, Харківщини тощо, або ж у ті, що приймають врятованих тварин на Київщині, Дніпропетровщині, Черкащині та інших постраждалих від ворожих атак регіонів.

Zakaz.ua привітав діток з особливими потребами зі святами

Напередодні Різдва та Нового року Всеукраїнський сервіс доставки продуктів Zakaz.ua порадував підопічних благодійного фонду «Киян» та вихованців Святошинського дитячого будинку-інтернату у Києві. Компанія приготувала до зимових свят подарункові набори для 206-х діток, які потребують особливого піклування. До благодійної ініціативи компанії також доєдналися такі бренди як-от: ТМ «START!», ТМ «Наш Сік», ТМ «Mama Knows», ТМ «Чудо-Чадо» та ТМ “Природне джерело”. Партнери надали продукцію власного виробництва. Своєю чергою команда Zakaz.ua доукомплектувала всі складові в подарункові набори, організувала логістику та вручила подарунки дітлахам.

Бренди «Хенкель» зібрали кошти на генератор для дитячого центру «Місце сили» до дня Святого Миколая

Компанія «Хенкель» в Україні та її бренди продовжують надавати підтримку українцям у протидії викликам воєнного часу та ризикам руйнування інфраструктури. Спільно з партнером «Watsons Україна» бренди «Хенкель» допомогли зібрати 500 тис. грн для придбання та встановлення дизельного генератора потужністю 30 кВт. Він забезпечить теплом і світлом центр для дітей і підлітків у Києві «Місце сили».

H&M долучився до ініціативи Олени Зеленської

Цього року H&M долучився до ініціативи Фундації Олени Зеленської «Різдво на порозі» та передав 1000 м’яких іграшок дітям. Перші іграшки отримали діти, що проходять лікування в спеціалізованій лікарні «Охматдит». Подарунки вручила особисто Перша леді України Олена Зеленська під час традиційних різдвяних читань. H&M висловлює вдячність Фундації Олени Зеленської за співпрацю та продовжуватиме реалізовувати проєкти на підтримку країни та місцевих громад.

У ТРЦ Respublika Park влаштували благодійне різдвяне свято для дітей внутрішньо переміщених осіб

Діти внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які постраждали внаслідок війни з росією, відвідали благодійне різдвяне свято у парку розваг Neopolis у ТРЦ Respublika Park. Більше ніж 200 дітей, віком від 3 до 17 років, змогли покататися на атракціонах, взяли участь у святковій програмі, отримали подарунки та весело провели
час разом. Подія відбулася за ініціативи Благодійного Фонду «Україна-ЄС. Розвиток та Реконструкція» та австрійської компанії Trafin Consulting und Entwicklungs GmbH.

Будинок 15-річного Сашка з кліпу Imagine Dragons відбудовано завдяки донору UNITED24

Весною 2022 року дім Сашка з Новогригорівки Миколаївської області вщент зруйнували російські війська, але зустріч з оператором-постановником Imagine Dragons Таєм Арнольдом змінила життя хлопця та його сім’ї. У травні цього року гурт випустив відео на композицію Crushed із Сашком у головній ролі. Кліп побачив увесь світ, а донор платформи UNITED24 виділив кошти на відновлення будинку.  У зруйнованому будинку не залишилося жодної вцілілої стіни, не було електроенергії, тому руїни довелося знести. Натомість будівельники заклали новий фундамент та звели більшу й надійнішу оселю. А також додали терасу, про яку мріяла мама хлопця, і збудували поруч укриття. Будівництво повністю завершили всього за пів року.