Нд. Кві 28th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Другий магазин Територія мінімальних цін та перший Sinsay у Івано-Франківську, відкриття аутлету Discounterra у столичному ТРЦ Караван Outlet, повернення H&M в Україну, відкриття Mango в ТРЦ Respublika Park та інші новини в матеріалі RAU.

Новий магазин Територія мінімальних цін у Івано-Франківську

20 серпня 2023 року розпочав роботу новий шопінг-центр Територія мінімальних цін у ТРЦ Veles за адресою вул. Вовчинецька, 225 А.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Цей магазин став другим у місті та четвертим магазином мережі у новому форматі – в білих кольорах, з білим обладнанням та з дерев’яними панелями, великою кількістю світлової навігації.

Як повідомила RAU пресслужба компанії, площа магазину становить близько 2000 кв. м, що дозволяє ефективно використовувати простір для організації торговельного залу та розмістити асортимент в понад 100 000 одиниць різних товарів для всієї родини.

Новий магазин Sinsay

18 вересня у Івано-Франківську в ТРЦ Veles відкрився перший у цьому місті магазин Sinsay польської групи LPP. 

Відкриття магазину Mango в ТРЦ Respublika Park

Іспанський fashion-бренд Mango, один із лідерів європейського ринку, відкрив 22 вересня у ТРЦ Respublika Park магазин в інноваційному форматі. Площа торгової точки становить понад 400 кв. м.

Це перший Mango за довгий час, який був відкритий напряму іспанським офісом. Договір з ТРЦ Respublika Park був підписаний ще до 24 лютого 2022 року, але роботи з ремонту зупинилися з початком повномасштабної війни.

“Для нас це не просто відновлення роботи, це успішний старт нового етапу. Ми встановили продуктивний діалог з іспанським офісом Mango, надали вагомі аргументи та переконали їх у важливості інвестицій у відкриття магазину в новому форматі саме в нашому ТРЦ. У час, коли Україна переживає складні випробування, іноземні інвестиції стають особливо важливими. Робота ритейлу у період воєнного стану вимагає сміливості та віри в майбутнє. Ми переконані, що цей крок від Mango є сильним підтвердженням їхньої підтримки України”, — зазначила генеральний директор ТРЦ Respublika Park Юлія Щаслива.

Discounterra в київському ТРЦ Караван Outlet

У столичному ТРЦ Караван Outlet відкрився флагманський магазин Discounterra. Це міжнародна мережа аутлетів з великим вибором жіночого, чоловічого та дитячого брендового одягу, взуття та аксесуарів.

Площа нового магазину становить 652 кв. м і є найбільшою з-поміж київських торгових точок мережі.

Асортимент аутлету складається з речей від популярних модних брендів, таких як H&M, Reserved, TopShop, Weekday, Sinsay, Mohito, Cropp, House, Defacto та Afound.

Solmar

Український бренд базового жіночого одягу Solmar 10 жовтня вийшов у свою першу велику публічну комунікацію. Кампейн має на меті стати маніфестом жінкам: «Змінювати одяг як настрій, але подобатися собі будь-якою — це база».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У межах кампейну, на сторінці Solmar в Instagram зокрема, з’являться короткі відео, які демонструватимуть мікроісторії кількох дівчат з роботою, подругами, митями щастя та суму, маленькими слабкостями та свободами. Усі ці ролики, як пазл, разом поєднуватимуться в один великий маніфест. Реклама бренду на білбордах, фасадах торгових центрів та сітілайтах підтримає головне повідомлення кампейну на вулицях великих міст.

Український бренд KseniaSchnaider випустив другу колаборацію з Adidas

Український бренд деніму KseniaSchnaider представив на Fashion Week у Лондоні нову колекцію і другий дроп у колаборації з Adidas.

Речі з колекції створені за допомогою штучного інтелекту. До колаборації з Adidas Originals увійшли: довга сукня з біло-жовто-блакитним принтом та трьома смугами, декілька моделей оверсайз-футболок, поясна сумка з двома ручками та сумка, що імітує класичну синю коробку Adidas.

Також бренд анонсував нові кросівки з текстильним верхом і декором у вигляді яскраво-зеленого цінника, який вже використовувався у моделях Superstar та Forum Mid із першого дропу з Adidas.

Нагадаємо, що перша колаборація українського бренду та світового гіганта спортивного одягу відбулася у липні цього року. Компанії спільно представили колекцію одягу, взуття та аксесуарів під назвою Trefoil.

Зазначається, що колекція із українським лейблом відкриває новий погляд на фірмові образи Adidas. Основою дропу є предмети одягу, які поєднують фірмову естетику українського модного будинку з кодами Adidas Originals. Колекція містить джинсові речі, зокрема куртки та сукні-сорочки, а також традиційні спортивні костюми, корсети та сукні adiColor у стилі печворк.

H&M планує відновити роботу своїх магазинів у Києві та Львові

Через півтора року після початку повномасштабного російського вторгнення мережа H&M готується відновити роботу шести магазинів в Україні.

Магазини H&M відкриються в Україні наприкінці листопада — на початку грудня. Мережа готова відкрити шість магазинів, які знаходяться в київських ТРЦ Retroville, Lavina Mall, Respublika Park, Dream Town, River Mall та у львівському Victoria Gardens.

До повномасштабного вторгнення мережа також управляла магазином в Одесі в ТРЦ Riviera та у Харкові в ТРЦ Nikolsky. Їх планується відкрити пізніше — у другу чергу. «Наша команда активно працює над підготовкою до повторного відкриття магазинів H&M. Ми слідуємо нашим раніше оголошеним планам: відкрити більшу частину магазинів, починаючи з листопада, там, де дозволять умови» — відповіли у пресслужбі H&M на запит NV Бізнес.

«H&M хотіли відкритись раніше, однак зіштовхнулись із дефіцитом персоналу, — каже директор торгового центру, який попросив не називати його імені. — За півтора року простою частина співробітників звільнилась, хтось пішов захищати країну, хтось — виїхав з України».

Наступним після H&M відкрити свої магазини в Україні може іспанська група Inditex, яка управляє магазинами Zara, Bershka, Stradivarius, P&B, Massimo Dutti. Вони, як і H&M, не працюють в Україні після повномасштабного російського вторгнення. Консультант з комерційної нерухомості, який попросив не називати його імені, каже, що рішення про відновлення роботи в нашій країні іспанський ритейлер не прийняв. Втім воно переглядається щомісяця. «Тому, вихід в Україну H&M може вплинути й на рішення конкурента», — каже він.

H&M наростив чистий прибуток за третій фін квартал у шість разів

Шведський мас-маркет ритейлер H&M збільшив чистий прибуток у шість разів у ІІІ фінансовому кварталі.

Про це йдеться у звіті компанії. Зазначається, що чистий прибуток за підсумками кварталу, що завершився 31 серпня, становив 3,33 млрд шведських крон ($302,9 млн). За аналогічний період минулого фінансового року ритейл-гіганта вдалося заробити 531 млн крон.

Опитані FactSet експерти прогнозували чистий прибуток ритейлера на дещо нижчому рівні у 3,23 млрд крон.

Квартальний виторг шведської компанії зріс на 6%, до 60,9 млрд крон, а у місцевих валютах показник майже не змінився. Без врахування України, Білорусі та рф, де магазини зараз не працюють, виторг підвищився на 8%.

До початку пандемії Covid-19 на вищезазначені країни припадало приблизно 10% операційного прибутку H&M. Після відходу fashion-ритейлера з росії минулого року, компанія відобразила одноразове списання в розмірі 2,1 млрд крон.

Показник виторгу у різних частинах Європи минулого кварталу був таким:

  • у Південній Європі зріс на 11%;
  • у Західній Європі зріс на 12%;
  • у Північній Європі зріс на 7%,
  • Східній Європі скоротився на 7%.

У Північній і Південній Америці продажі зросли на 9%, в Азії, Африці та Океанії – на 2%.

У H&M зазначили, що у вересні виторг знизився приблизно на 10% у річному вираженні. Частково це пояснюється виходом з рф, а частково – наслідками незвично теплої погоди в деяких європейських країнах.

У США запустили онлайн-платформу для продажу українських брендів від проєкту I Am You Are

Проєкт про креативну економіку України у США “I Am You Are” запустив спеціалізовану онлайн-платформу для продажу українських брендів і митців.

Тут можна придбати речі брендів Bevza, Brua, Haluzka, Nadiia, Sofika, The Mapico, Gushka, Hutsul Avtentyka, Yakush Tableware та інші. Загалом на I Am You Are Store представлено 26 українських брендів.

Загалом проєкт I Am You Are започатковувався як виставка українських брендів, які презентували американській спільноті Україну та її креативну економіку.

“Наша мета – показати, що сучасна Україна – це розумні, молоді та красиві люди; що українська культура, техніка, мистецтво та дизайн завжди були тут і залишаться тут”, – кажуть представники проєкту. Перший захід пройшов навесні 2023 року у Нью-Йорку, а друга виставка планується на грудень цього року у Лос-Анджелесі.