Пт. Тра 3rd, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Лінія магазинів EVA відкрила перший shop-in-shop у Дніпрі та підвела підсумки роботи за II квартал 2023 року, новий магазин Prostor в кольорах Барбі, новий Brocard у ТРЦ Veles, 1700 аптек мережі Подорожник за 24 роки, лікомати в аптеках АНЦ та інші новини сегмента товарів для краси та здоров’я в матеріалі RAU.

Мережа EVA запускає новий формат магазинів shop-in-shop – у партнерстві з L’Oreal

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Найбільша українська дрогері-мережа EVA відкрила перший магазин нового формату shop-in-shop у Дніпрі за адресою бул. Європейський, 4. Новий формат являє собою окремий відділ – Центр здоров’я шкіри, який знаходиться всередині магазину EVA стандартного формату в концепції «Жіноча енергія», яку мережа презентувала наприкінці минулого року. Тут представлено різноманітні засоби для догляду від La Roche-Posay, CeraVe, Vichy та інших брендів дерматокосметики разом із товарами для здоров’я. Проєкт реалізовано спільно з партнером – L’Oreal. Обсяг інвестицій у відкриття одного shop-in-shop складає наразі близько 600 000 грн. Магазини такого формату EVA планує відкрити в усіх великих містах. Зокрема — у Києві, Львові, Одесі та не тільки.

1023 магазини плюс гіпермаркет краси: результати EVA у ІІ кварталі 2023 року

Протягом ІI кварталу 2023 року лінія магазинів EVA відкрила 11 нових торгових точок та поновила роботу 12 раніше зачинених об’єктів, зокрема у Херсоні та містах Донецької області. Станом на кінець першого півріччя 2023 року мережа налічувала 1023 працюючих торгових точки по всій Україні. Компанія також продовжує розвивати власний інтернет-магазин EVA.UA. Нещодавно представила для нього нове позиціонування – «Гіпермаркет краси»: як місце, де на додачу до звичного асортименту EVA клієнти можуть знайти професійну та преміум-косметику, товари для здоров’я – загалом понад 100 000 найменувань. Щодня до онлайн-магазину надходить біля 10 000 замовлень, 30% з яких – від нових покупців. В компанії очікують, що за результатами 2023 року частка інтернет-магазину в загальних продажах EVA складе не менше 10% (за підсумками 2022 року – близько 7%). Також з липня 2023 року вперше від початку війни EVA знову представлена на платформі Glovo. Наразі доставка більше ніж 2000 товарів доступна з 568 локацій в 33 містах. Середній час доставки — 40 хвилин.

Власники EVA та Varus вклали 400 млн грн у відновлення українського виробника побутової хімії

Вінницяпобутхім – єдиний в Україні завод повного циклу з виробництва пральних засобів. Останні півтора року підприємство не працювало. Компанія належала російським власникам – групі Невская косметика – а після повномасштабної війни була націоналізована в рамках санкцій проти російського бізнесу в Україні. Конкурс від Нацагентства з питань розшуку та менеджменту активів (АРМА) на право керувати Вінницяпобутхім виграло ТОВ «Крайтекс Сервіс» – один з найбільших українських дистрибуторів побутової хімії, засобів гігієни та косметики, яке входить в групу компаній Руслана Шостака та Валерія Кіптика. Поміж інших активів, партнерам належать торговельні мережі EVA та Varus.

Новий магазин Prostor в ТРЦ Respublika Park оформлений у стилі Барбі

Prostor в ТРЦ Respublika Park

В новому магазині товарів для краси та догляду Prostor, розташованому на другому поверсі ТРЦ Respublika Park, було реалізовано новий підхід до фасаду, комбінований рожево-білий «flamenco» дизайн і ще більш «жіноче» оформлення. Мережа drogerie-магазинів Prostor працює на українському ринку з 2005 року, коли відкрила свій перший магазин у місті Дніпро. Зараз в активі компанії понад 427 магазинів в 132 містах.

Мережа магазинів азійської косметики ISEI має 55 магазинів в Україні

Про це в інтерв‘ю для AIN.Business розповіла безпосередня власниця ISEI Ануш Товмасян, описуючи шлях розвитку beauty-мережі. Так, станом на осінь 2023 року, ISEI має 55 магазинів в Україні, покриває всі міста-мільйонники та обласні центри. В компанії задіяно до 200 співробітників, а середній чек зростає на 5-7% щомісяця і до 30% щороку. В планах – запуск міжнародної франшизи, розширення мережі, запуск нових категорій, та подальше знайомство аудиторії з азіатськими доглядовими і професійними брендами.

Новий Brocard в івано-франківському ТРЦ Veles та оновлений в ТРЦ Караван у Дніпрі

В серпні 2023 року новий Brocard з’явився у найбільшому ТРЦ Івано-Франківська та став другим магазином у цьому місті. Тут представлено 109 світових брендів парфумерії, засобів догляду й декоративної косметики, тощо. Магазин працює з 10.00 до 21.00 за адресою вулиця Вовчинецька, 225 А. В той же час у Дніпрі в ТРЦ Караван (вул. Нижньодніпровська, 17), відкрив свої двері оновлений Brocard, де представлено 158 світових брендів парфумерії, засобів догляду й декоративної косметики. Окремо виділена зона нішевих ароматів.

Аптека Доброго Дня запускає безкоштовну доставку з Укрпошта

Як повідомляється на сайті аптечної мережі, замовити доставку на Укрпошта можна на сайті в чат-боті мережі у Viber, чи Telegram. Раніше в Аптека Доброго Дня запустила безкоштовну доставку кур’єром у 82 містах України. Але тепер завдяки поштовому оператору можливість отримати ліки поштою з’явиться майже у всіх населених пунктах. В мережі Аптека Доброго Дня можна придбати понад 15 500 найменувань товарів, а саме медикаментів, ексклюзивної європейської косметики та інших товарів медичного призначення.

Мережа Подорожник за 7 місяців 2023 року відкрила 200 аптек

На початку березня 2023 року мережа аптек Подорожник відкрила в Києві 1500-ту ювілейну аптеку. А вже через півроку, коли у вересні компанія святкувала своє 24-річчя, кількість аптечних закладів перевищила 1600. Наразі мережа Подорожник налічує понад 1700 закладів, наростивши мережу з весни на 200 точок. Лише за один тиждень в кінці вересня було відкрито 10 нових аптек. Нагадаємо, історія компанії почалась у 1999 році з однієї аптеки у Львові під назвою Добра аптека. З того часу Подорожник перетворився у найбільшу мережу аптек України з 12 мільйонами постійних клієнтів. А кількість працівників зросла до понад 8000.

Мережа аптек АНЦ – лідер рейтингу “ТОП-10 аптек Києва”

На початку жовтня мережа аптек АНЦ стала лідером рейтингу “ТОП-10 аптек Києва” від видання Delo.ua. Цей спецпроєкт був організований та реалізований редакцією з метою аналізу стану ринку та надання споживачам об’єктивної інформації про лідерів, хто надає найбільший і найякісніший спектр послуг у галузі, їх сильні сторони. Впродовж двох місяців організатори аналізували ринок фармацевтичного ритейлу України та окремо Києва, спостерігали та оцінювали бренди, що витримали випробування війною й продовжують працювати. Проводили анкетування, аналізували отриману інформацію та визначали кращих. За результатами мережа аптек АНЦ посіла перші місця в номінаціях:

  • “Аптека на кожен день”, як найбільш розвинена мережа (171 київське відділення), що має найширший асортимент (близько 32 000 найменувань ліків та товарів для здоров’я).
  • “Ліки – фронту”. Найактивніша та вагома допомога силам оборони, деокупованим територіям та ВПО (на момент збору інформації, група компаній АНЦ виділила понад 42 млн грн і продовжує допомагати).

За загальними результатами спецпроєкту мережа аптек АНЦ стала переможцем серед усіх учасників, як лідер серед аптек м. Києва.

Аптека АНЦ встановила лікомати в аптеках для самостійного отримання інтернет-замовлень

Лікомати АНЦ – це перша в Україні автоматизована система видачі та оплати онлайн-замовлень. Як поштомат, тільки в аптеці. Лікомати знаходяться безпосередньо в приміщеннях аптек під брендами АНЦ, Копійка та Шар@. Автомати працюють більше ніж в 100 аптеках по всій Україні. Перелік аптек з лікоматами можна подивитись на сайті anc.ua. Також, при оформлені онлайн-замовлення, всі аптеки з лікоматами позначені спеціальною іконкою.

За 31 рік мережа аптек D.S. відкрила 385 точок

Наприкінці липня 2023 року з нагоди 31-ї річниці від дня створення компанії, в мережі аптек D.S. підсумували свої досягнення. Зокрема, станом на серпень мережа аптек D.S. працювала в 111 населених пунктах 16-ти областей України і налічувала 385 аптек, з яких 45 були франчайзинговими. В компанії працює понад 1900 фахівців. Нагадаємо, аптечні заклади компанії працюють під назвою Аптека D.S. з 2006 року.