Пт. Тра 3rd, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Ребрендинг Twitter на X, меми про Барбі, БНР, повстання Пригожина, Джон Вік, атака дронів на Кремль, НЛО над Києвом та інше – про що жартували Comfy, Rozetka, АТБ, Citrus, Сільпо, Нова Пошта, Епіцентр та інші ритейлери, та як діставалося їм самим від користувачів в матеріалі RAU.

Почнемо з кінця – тобто мемів, які з’явилися вже у липні. Останньою трендовою темою серед ритейлерів став ребрендинг Twitter. Після того, як Ілон Маск змінив офіційний логотип Twitter із синьої пташки на білу букву Х із чорним контуром, лого перетворився на мем. Користувачі жартують, що Ілон Маск змушує математиків шукати Х, а ритейлери згадують “Людей Х” та пропонують свої варіанти логотипа. Наприклад, АТБ вважає, що три букви краще за одну.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

В Rozetka стверджують, що “скоро будем не твітерські, а люди-Х”. І зібрали свою команду порятунку світу.

Усе ще продовжується хайп по Barbie. Гучні імена виконавців головних ролей Марго Роббі та Раяна Ґослінга і вдала маркетингова компанія вибухнули глобальним хайпом довкола стрічки. Колекції, презентації, меми – усе це стало невід’ємною частиною нового-старого феномену світової поп-культури.

А до Барбі ритейлери обговорювали Threads – нову соціальну мережу від Марка Цукерберга. Влучно ситуацію серед SMM обмалювали в Comfy.

Як ритейлери прийняли участь у прайді на підтримку руху за права ЛГБТ-спільноти, RAU аналізувала тут. А Comfy з цієї нагоди ще й над хейтерами познущався.

А ще ритейлер знає, як найкраще презентувати товар в магазинах.

В Dnipro-M досить жорстко розкритикували позицію міжнародних організацій щодо України. “ООН, ОБСЄ і FIE fencing обговорюють, кого ще прийняти до їхнього клубу терпіл. Можем видать по шурупчіку, щоб було більш звично сидіти”, – написали в офіційному Twitter ритейлера.

Невдалий бунт Євгена Пригожина став часом, коли українці змели весь попкорн з полиць магазинів. Ресторатор Євген Клопотенко порівняв голову ПВК Вагнер з хробаком. “А ви теж ненавидите, коли їсте черешню, а в ній черв‘як такий?…”, – запитав він.

А ще власник ресторану “100 років тому вперед” ділився в Twitter хорошими новинами про борщ.

Після того, як акула в Єгипті напала на росіянина, тема ширилася здебільшого серед користувачів, але не тільки. Мережа АЗС ОККО представила збір на техніку для ЗСУ на передову у вигляді “акулячих новин”. Акулізація українців триває.

В McDonald’s нагадали, як почуваєшся в дитинстві, коли батьки відправили зайняти місце в ресторані.

А ще в Маку почали іронізувати над своїми продуктами. Вочевидь, на бренд позитивно вплинув кейс, коли повернення мережі в країну в середині 2022 року добивалися усім народом.

З самоіронією усе добре й у Rozetka. Схоже SMM там усвідомлюють, коли і як дістають покупців своїми “добірками товарів”. Цей життєвий жарт вони розмістили в Threads.

Також Rozetka пояснила користувачам, чим кава Галка Люкс краща за Галку у Twitter, яку з квітня почали продавати усім охочим.

В березні фільм “Навальний”, що розповідає про російського “опозиціонера” Олексія Навального, отримав премію “Оскар” у категорії “Найкращий документальний фільм”. Це визвало обурення серед українців. На ситуацію відреагував Комп’ютерний Всесвіт, який також відмітив український фільм “Будинок зі скалок”. Стрічка розповідає про дітей з прифронтової зони і номінувалася на ту саму нагороду.

“Дипломатичний протокол був дотриманий”, – запевнили під час зустрічі Володимира Зеленського з американським Президентом Джо Байдена на сторінках ТМ Галичина. На їх думку, без йогурту ніяк.

Серед звичайних користувачів улюблений герой-ритейлер – це АТБ. То він разом з Roshen і Нова пошта в Бєлгородську область проводить експансію, то стає учасником арешту корупціонерів або навіть жартів про Джона Віка. І справа вже не тільки в одному лише пакетику.

20 червня Генеральний штаб ЗСУ у Twitter опублікував відео, на якому головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зустрівся із військовими, які виконують найскладніші завдання у районах найзапекліших боїв з росіянами. Уважні користувачі помітили на Залужному цікаву деталь: шеврон із зображенням Ґроґу – героя серіалу “Мандалорець” із кіновсесвіту “Зоряних війн”. Соцмережі миттєво вибухнули мемами на шеврон Залужного із “Малюком Йодою”. Своїм креативом та тематичними торговельними пропозиціями поділилися Епіцентр, Фокстрот, Нова пошта, ТРЦ Проспект та інші.

Після того, як пізно ввечері 19 квітня у небі над Києвом був помічений беззвучний спалах, який супроводжувався яскравим заревом, українські користувачі не менш яскраво “спалахнули” креативом на тему того, що могло відбутися в небі над столицею України. З веселими мемами ситуатив підтримали Novus, Епіцентр, Moyo, Подорожник, Територія мінімальних цін, Thrash! Траш!, та інші компанії.

Варто згадати й травневу атаку дронів на Кремль. В ніч на 3 травня два невідомих безпілотники залетіли на територію Кремля і вибухнули. Хто саме стоїть за атакою на Сенатський палац, досі невідомо, зате в наявності істерика російських топ-пропагандистів, непевна позиція верхівки рф та мемна реакція українських користувачів. Не залишили поза увагою так звану нічну атаку дронів на Кремль й ритейлери, які висміювали ППО росіян, пропонували телевізійні діагоналі “для великих подій” та квадрокоптери зі знижкою. Тему підтримали Цитрус, Rozetka, Kasta, Фокстрот і навіть державний банк Ощад.

Тролили росію й через неспроможність захистити власні кордони, хоча розмов про “мощ” захисту рф було багато. Після того, як 22 травня у Бєлгородській області рф пролунали вибухи, а згодом в ЗМІ з’явилась інформація про прихід на цю територію російських добровольців, що воюють на українському боці, ритейлери не змогли залишитися осторонь. Varus і Dnipro-M почали анонсувати нові напрямки розвитку, а Comfy запустив безкоштовну доставку у Бєлгородську область.

Багато чим відзначився зимовий період початку року. Коти-співробітники, жарти з ChatGPT, меми на серіал Last of Us, Буданова, ракетну небезпеку, наступ на Придністров’я, приїзд Байдена та інше.