Сб. Тра 4th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

McDonald’s відновлює роботу перших трьох у 2023 році ресторанів, мережа Master Burger відкриє свій перший ресторан у Польщі, KFC у Хмельницьку, новий заклад Андрія Худо в Центральній Америці та інші новини за останній місяць в матеріалі RAU.

Master Burger

Мережа fast casual food закладів Master Burger, яка об’єднує три заклади у Чехії та ще вісім – в Україні, дебютує в Польщі в одному з ТРЦ Варшави.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Як повідомляє польське видання Wydawnictwo Gospodarcze, перший ресторан Master Burger в країні відкриється в ТРЦ Blue City у Варшаві. Посередником угоди виступила міжнародна консалтингова компанія Cushman & Wakefield, яка представляє інтереси орендаря. Площа орендованого приміщення складає 79 кв. м. Заклад розміститься в ресторанній зоні Blue City.

“В Master Burger ми поважаємо смаки та кулінарні вподобання різних регіонів. Ми враховуємо місцевий колорит кожного з них, створюючи унікальні страви з дрібкою нашої української любові. Ми використовуємо органічні, свіжі овочі та м’ясо, без напівфабрикатів, наповнювачів, барвників та консервантів. Master Burger – це як простір для ділових зустрічей, так і місце для обіду з родиною чи друзями, чи вечері на двох”, – прокоментував співзасновник Master Burger Ярослав Проценко.

В ТРЦ Blue City знаходиться понад 200 магазинів, точок обслуговування, а також 25 ресторанів, фаст-фудів і кафе. На клієнтів центру також чекають атракціони для дітей, підлітків та дорослих, розташовані на трьох верхніх поверхах об’єкта. Компанія Master Burger створена в Чехії більше 10 років тому. Продукти мережі – еко-френдлі. Також у закладах представлена ціла лінійка вегетаріанських бургерів — починаючи від наповнення якісним сиром і закінчуючи свіжими овочами.

KFC

Мережа швидкого харчування KFC 4 лютого відкрила у Хмельницькому свій перший заклад за адресою: вул. Проскурівська 4/3, ТЦ Дитячий світ. Заклад працює щодня з 9:00 до 21:00.

La Tostaderia

Андрій Худо на своїй сторінці у Facebook повідомив, що разом з закордонними партнерами відкрив ресторан у Сан-Сальвадорі – столиці Сальвадору. Ресторан має назву La Tostaderia і знаходиться за адресою: Blvr. Sergio Viera De Mello 320.

McDonald’s

1 лютого відкрилися одразу три ресторани McDonald’s у столиці, які стали першими закладами, що повернулися до роботи у 2023 році.

Компанія продовжує відновлення ресторанів як важливої частини локальної інфраструктури і повертає елементи «нормальності» у щоденне життя громад: як клієнтів, так і працівників та партнерів. 1 лютого відкриті ресторани за адресами:

  • вул. Борщагівська, 2 Б (біля Центрального РАГС)
  • вул. Ползунова, 6 (Південний залізничний вокзал);
  • вул. Георгія Кірпи, 5 А (Південний залізничний вокзал);

McDonald’s на вул. Борщагівській, 2 Б вдало розташований поруч із жвавим перехрестям, тому автомобілістам зручно заїжджати до ресторану на McDrive, який облаштований із двома лініями в’їзду. Інші два заклади на вул. Ползунова, 6 та вул. Георгія Кірпи, 5 А розташовані на Південному залізничному вокзалі, де комфортно пообідати смачними стравами під час очікування на потяг.

В усіх трьох ресторанах зробити замовлення можна у залі та на McDrive. Заклади працюватимуть з 7:00 до 21:00, дотримуючись розширених правил безпеки, впроваджених компанією. Ресторани закриваються під час повітряної тривоги і відновлюють роботу орієнтовно через годину після її скасування. Інформація про відкриті чи тимчасово закриті заклади оновлюється в режимі реального часу на сайті McDonald’s.

Відтепер у Києві працюють 43 заклади McDonald’s. Загалом в Україні відновили роботу вже 67 ресторанів.

Загалом, незважаючи на усі труднощі у 2022 році, вихід з росії та обмежену роботу в Україні, світова мережа McDonald’s перевищила прогнозований прибуток за 2022 рік. Компанія зафіксувала другий квартал поспіль зростання трафіку на ринку США, незважаючи на загальні негативні показники в сегменті швидкого харчування. McDonald’s знову переміг бажання американців заощадити і перейти на фаст-фуд замість класичних ресторанів.

Прибуток на акцію McDonald’s склав $2,59 проти прогнозу $2,45. Продажі зросли до $5,92 млрд проти очікуваних $5,68 млрд. Чистий прибуток корпорації в четвертому кварталі склав $1,9 млрд.

На світовому ринку продажі McDonald’s зросли на 12,6% завдяки стабільному попиту не лише в США, а й на основних європейських ринках у Великобританії, Франції та Німеччині. Доходи також значно зросли в Бразилії та Японії, але знизилися в Китаї через останню хвилю обмежень. Порівнянні продажі в ресторанах на внутрішньому ринку зросли на 10,3%, порівняно з прогнозами аналітиків на 8,1%.

McDonald’s планує відкрити 1900 нових ресторанів у 2023 році, включаючи 400 корпоративних ресторанів у США та інших країнах. Порівняно з 2022 роком темпи зростання мережі збільшаться на 100 ресторанів. Компанія також заявила, що планує витратити від $2,2 до 2,4 млрд на капітальні витрати.

McWin Restaurant Fund

Чеська інвестиційна компанія McWin має намір придбати контрольний пакет акцій італійського ресторанного бізнесу L’Osteri за умови отримання дозволу регулюючих органів. Про це повідомило Reuters.

Хоча McWin не вказала вартість своєї частки, вона повідомила, що угода, яка оцінює L’Osteria майже 400 млн євро, знаменує собою «значну інвестицію» для ресторанного фонду McWin.

Коментуючи сильну присутність компанії на німецькому ринку, де можна знайти велику кількість її офісів, партнер-засновник McWin Генрі Макговерн сказав: “L’Osteria є явним лідером на ринку найбільшої економіки Європи”, додавши: “Ми глибоко переконані, що у L’Osteria є потенціал стати провідною на ринку мережею ресторанів із неформальною обстановкою в Європі».

У пресрелізі, опублікованому у вівторок, McWin повідомила, що кількість ресторанів у її портфоліо нині становить понад 1500 по всій Європі, плюс 157 ресторанів L’Osteria на восьми європейських ринках.

Starbucks

Starbucks повідомляє про рекордні продажі в першому фінансовому кварталі. Чистий прибуток Starbucks за квартал, що закінчився 1 січня, склав $855,2 млн, або $0,74 на акцію, у порівнянні з $815,9 млн, або $0, 69 центів на акцію, за аналогічний період минулого року.

Без урахування витрат на реструктуризацію, знецінення та інших статей, Starbucks заробив $0,75 на акцію, не дотягнувши до очікуваного аналітиками показника в $0,77 на акцію.

Чисті продажі зросли на 8% до $8,71 млрд, що трохи не дотягнуло до очікуваних $8,79 млрд. Чистий дохід північноамериканського сегменту зріс на 14% до $6,6 млрд. Операційний дохід збільшився до $1,2 млрд порівняно з $1,1 млрд у першому кварталі минулого року.

У першому кварталі Starbucks відкрила 459 нових магазинів по всьому світу, загалом нараховуючи 36 170 магазинів по всьому світу. 61% загального портфелю магазинів компанії припадає на США та Китай: 15 952 магазини у США та 6 090 у Китаї. У 2023 році Starbucks очікує зростання скоригованого прибутку на акцію в межах від 15% до 20%.