Сб. Тра 18th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Мережа маркетів ЛотОК у січні запустила мобільні пункти незламності, відновлена Фора почала роботу у Гостомелі, ЕКО маркет розширює присутність на сході України, Varus відновлює роботу магазинів у Дніпропетровській області, британська Tesco купує бренд канцелярських товарів Paperchase, а також інші новини сегменту продовольчого роздробу України в матеріалі RAU.

Провідні продуктові мережі обладнані генераторами на 51,4%

За даними опитування, проведеного Асоціацією ритейлерів України серед 15 провідних українських торговельних мереж-членів RAU, станом на кінець 2022 року автономними джерелами електроживлення (генераторами, пристроями безперебійного живлення, портативними зарядними станціями тощо) було обладнано 51,4% торгових точок. До кінця січня ця цифра має збільшитись до 71,7%. Під час планових та аварійних відключень електроенергії вже 1376 продовольчих магазинів з 2679, які належать компаніям, можуть обслуговувати покупців. А деякі – ще й працювати як пункти незламності. До кінця січня 2023 року планується збільшити кількість магазинів, обладнаних пристроями автономного електроживлення, до 1922 торговельних об’єктів. Тобто лише за місяць буде додатково обладнано ще 546 магазинів (+20,3%). Відповідно, на початку лютого з генераторами будуть працювати вже 71,7% торгових точок.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Мережа ЛотОК запустила мобільні пункти незламності

Як повідомляє All Retail, мережа маркетів ЛотОК у січні запустила мобільні пункти незламності. Автомобілі, оснащені генераторами та супутниковим інтернетом Starlink, під час блекаутів будуть курсувати Києвом та передмістям, щоб забезпечити людей можливістю підзарядити гаджети та підключитись до інтернету. Перші такі автівки вже можна було побачити у Гостомелі та Києві. Нагадаємо, ЛотОК – мережа маркетів формату «біля дому», яка функціонує у Києві та Київській області. На ринку компанія працює з 2011 року, наразі налічує 98 маркетів. Асортимент мережі включає усі групи продовольчих та непродовольчих товарів. Також мережа має лінійку товарів власного імпорту з багатьох країн світу. А для поціновувачів раціональних покупок у мережі представлені власні торгові марки «ЛотОК» та «Національні традиції».

Фора відкрила відновлений та покращений магазин у Гостомелі

Відновлений, покращений магазин Фора відкрився у смт Гостомель за адресою вул. Свято-Покровська, 73 В. Як повідомляє ритейлер на своїй Facebook-сторінці, на початку війни магазин зазнав безліч ушкоджень і частково був зруйнований, як і інші будинки та будівлі міста-героя Гостомеля. У Гостомель окупанти принесли лише розруху, а коли бігли, то намагалися забрати з собою навіть стіни. Проте вдалося відновити магазин та усунути всі пошкодження. Тепер магазин став ще кращим, а його асортимент – ширшим.

Новий Делві у Дніпрі

На початку лютого у Дніпрі відкрив двері новий магазин мережі Делві. Він знаходиться за адресою вул. Гладкова, 25. Відтепер національна мережа сімейних маркетів має ще одну локацію, де відвідувачі зможуть знайти смачний та необхідний асортимент товарів, випити кави та отримати задоволення від відвідування. За підсумками 2022 року національна мережа сімейних маркетів Делві налічувала 149 магазинів, а вже на кінець 2023 року планується розширити мережу до 170 маркетів. Міста в яких представлені маркети: Київ, Дніпро, Полтава, Запоріжжя, Кропивницький, Черкаси, Умань, Біла Церква, Кривий Ріг, Павлоград, Кам’янське, Новомосковськ, Синельникове.

Новий супермаркет Арсен відкриється в  ТЦ Добробут у Львові

Як повідомляє УРТЦ, київська торговельна компанія Євротек розпочала роботи з ремонту та модернізації торговельного центру Добробут у Львові, технічний і санітарний стан якого потребував оновлення. Представниця групи компаній Євротек, керівник відділу маркетингу ТОВ “Альянс Маркет” Катерина Кукош розповіла, що Євротек спочатку відремонтує перший поверх будівлі продуктового ринку, де відкриють новий супермаркет Арсен. Модернізацію всього комплексу планують завершити за декілька місяців. Новий супермаркет Арсен запрацює вже в червні 2023 року. Загальна сума інвестицій сягне 80-100 млн грн.

Група компаній Євротек розпочала свою діяльність у 1995 році. Компанія володіє чотирма мережами: Фреш, Арсен, Союз та Квартал. Мережа Арсен налічує вісім супермаркетів у Львові, Івано-Франківську та Рівному. Перший Арсен відкрився у Львові у 2002 році. Він став першим супермаркетом такого формату на заході України.

ЕКО маркет розширює присутність на сході України

Попри збройну агресію росії проти України й активні бойові дії на сході та півдні, торгова мережа ЕКО маркет була і залишається однією з небагатьох, хто прийняв принципове рішення продовжувати працювати на прифронтових територіях. Не зважаючи на зруйновану логістику, збитки та майнові втрати, компанія відчуває зобов’язання забезпечувати українців, які знаходяться близько до “лінії вогню”, продуктами харчування та товарами першої необхідності, щоб запобігти гуманітарній катастрофі. Мережа не лише власними силами налагодила регулярну доставку життєво необхідних товарів у прифронтові населені пункти,  але й відкриває для людей нові торгові майданчики. Так, днями у Мирнограді Донецької області відновив свою роботу популярний серед покупців магазин по вулиці Соборній, 2. Це вже другий магазин мережі у цьому населеному пункті.

Мережа Varus відновлює роботу тимчасово закритих магазинів

3 лютого у селищі Покровське (Дніпропетровська область) супермаркет Varus знову відкрив свої двері для відвідувачів. Як повідомили RAU у пресслужбі мережі, цей магазин вимушено був закритий у квітні 2022 року через активні бойові дії, які відбувалися зовсім поряд. Магазин розташований на вулиці Центральній, 24 і працює щоденно з 7:00 до 21:00. Нагадаємо, Varus – національна мережа супермаркетів, що представлена на ринку продуктового ритейлу України компанією «Омега». Перший магазин мережі відкрився у 2003 році у Дніпрі, наразі загальна кількість – 103 супермаркети у різних містах України.

Amazon все ще намагається досягти успіху в супермаркетах

Онлайн-ритейлер Amazon.com Inc, який тривалий час намагався підкорити сектор продуктового ритейлу, вважає, що не впорався з цим завданням. Компанія призупинила розширення своїх супермаркетів Fresh та безкасових магазинів, доки не знайде правильний рецепт успіху, заявив генеральний директор Енді Джасі, виступаючи на щоквартальній телефонній конференції компанії. За його словами, компанії потрібен особливий формат магазину, який добре працює у фінансовому плані, перш ніж розпочинати масштабну експансію. І саме таку формулу Amazon сподівається знайти цього року. Ці зауваження показують, що Amazon, який лише рік тому заявив, що закриє свої книжкові магазини, щоб зосередитися на продуктових товарах, ще не домінує на ринку роздрібної торгівлі після придбання Whole Foods Market у 2017 році. Мережі Kroger та Walmart поки що залишаються загрозливими конкурентами.

Енді Джасі впевнений, що майбутнє продуктових магазинів – омніканальність. За його словами, Whole Foods зростає і залишається лідером на ринку органічних продуктів преміум-класу, але над пропозицією для масового споживача Amazon ще треба попрацювати. Наразі компанія має кілька десятків магазинів Amazon Fresh. Вона також експериментує з технологією продажів у магазинах без кас та касирів. Але наразі компанія закрила кілька продуктових магазинів. За словами фінансового директора компанії, у IV кварталі збитки від таких дій склали $720 млн.

Британська Tesco купує бренд канцелярських товарів Paperchase

Компанія InVenture з посиланням на Reuters повідомила про те, що найбільша у Великій Британії група супермаркетів Tesco заявила, що придбала бренд Paperchase і пов’язану з ним інтелектуальну власність після того, як роздрібний продавець канцелярських товарів і подарунків перейшов під управління тимчасової адміністрації, оскільки не зміг укласти угоду щодо порятунку свого бренду. Проте Tesco не братиме на себе понад 100 магазинів Paperchase у Сполученому Королівстві та Ірландії, що поставить під загрозу близько 820 робочих місць. Як сказав спільний адміністратор Бегбіс Трейнор, незважаючи на комплексний процес продажу, не було отримано жодних життєздатних пропозицій для компанії або її бізнесу та активів. Проте буде продовжено торгівлю операціями Paperchase у короткостроковій перспективі, при цьому всі магазини залишаться відкритими та працюватимуть у звичайному режимі.