Ср. Тра 15th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

За місяць після звільнення міста у Херсон повернулася мережа Таврія В, а також маркет Super Thrash! Траш!, ритейлер Сільпо відкрив два нових дизайнерських супермаркети в Київській області, на столичному Подолі почав працювати новий Ultramarket, в Бучі відновив роботу пошкоджений обстрілами магазин Novus, а також інші новини сегменту продовольчого роздробу України, в огляді RAU.

Таврія В та маркет Super Thrash! Траш! знову працюють у деокупованому Херсоні

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

За місяць після звільнення міста у Херсон повернулися ряд українських ритейлерів. Зокрема, нещодавно було відновлено роботу гіпермаркету Таврія В, розташованого у ТЦ Oskar, що на вулиці 49-ї Гвардійської дивізії, 24. Магазин працював тут з лютого 2014 року, але був змушений тимчасово припинити діяльність під час окупації. Про відновлення його роботи повідомили на офіційній сторінці мережі Таврія В у Facebook. Відзначимо, що це єдиний магазин одеського ритейлера у Херсоні.

Таврія В — не єдина мережа, що повернулась до роботи у Херсоні. Так, Fozzy Group відновила роботу маркету Super Thrash! Траш! наприкінці грудня 2022 року.

Це один із двох маркетів групи, які працювали під цим брендом у Херсоні до війни. Він розташований за адресою вул. 49-ї Дивізії, 45. Площа магазину – 450 кв. м. Зараз асортименти налічує 3500 SKU. У ньому працює генератор на 30 кВт. Усі гості можуть скористатися розетками, підзарядити свої пристрої та зігрітися.

Два нових дизайнерських Сільпо: в «іншопланетному стилі» та з літальними апаратами

16 грудня у Борисполі на вул. Київський шлях, 6, відкрився супермаркет Сільпо, який присвячений гелікоптерам у ретрофутуризмі. Його дизайн насичений літальними апаратами минулого та майбутнього. Цей супермаркет площею 1600 кв. м почав проєктуватися та отримав своє дизайнерське вбрання ще до початку повномасштабного вторгнення. Відкриття було заплановане на травень 2022 року та війна стала на заваді. Детальніше роздивитися новий магазин із 11 класичними касами та 6 самокасами можна тут.

Тижнем пізніше, 23 грудня у селі Погреби (вул. Погребський шлях, 19) Київської області відкрився ще один новий супермаркет Сільпо, присвячений іншопланетній тематиці. На такий дизайн надихнули загадкові зелені кола, які були помічені декілька років тому на полях Херсонщини. Відкриття магазину площею 1534 кв. м так само планували на травень 2022 року. Зануритися в інопланетну атмосферу можна щодня з 8:00 до 22:00. Розрахуватися за продукти можна на 12 касах. Станом на грудень 2022-го в мережі працює близько 300 супермаркетів.

Перший автоковоркінг від Сільпо

Також у грудні мережа Сільпо відкрила у Києві перший автоковоркінг, де гості можуть працювати з автівок, коли в місті немає світла. Для цього обладнали паркінг магазину на вул. Березневій, 12 А системами Starlink, а під час обідньої перерви відвідувачі можуть замовити в магазині свіжі продукти, які кур’єри доставлять їм прямо до автомобілів. Цей формат в мережі планують впровадити і в інших маркетах. Мережа Сільпо вже облаштувала електрогенераторами 172 маркети.

Ultramarket відкрив у Києві гіпермаркет у еко-крафтовому дизайні

Новий Ultramarket площею 6500 кв. м та величезним паркінгом відкрився 10 грудня на вул. Глибочицькій, 44. В магазині представлена велика фреш-зона зі свіжими овочами та фруктами, органічна та крафтова продукція, готові страви кулінарії. Також ритейлер пропонує товари власної торгової марки The Local Food, створеної у співпраці з локальними виробниками та фермерами. Дизайн магазину виконали з акцентом на екологічність і крафт. В оформленні магазину використано багато дерева, розписи на стінах, а в деяких відділах можна знайти артоб’єкти. На території є кафе-піцерія. Також є “Пункт Турботи” в Ultramarket, розрахований на 100 осіб. Великий паркінг площею 5000 кв. м, облаштований на даху будівлі.

Novus відновив супермаркет у Бучі після руйнування

Novus повернувся на вул. Києво-Мироцьку у Бучі 9 грудня. Магазин працює на генераторі, тож готовий обслуговувати покупців до 22.00. Вперше магазин на вул. Києво-Мироцькій, 104 Д, у Бучі відкрився у 2014 році, і став першим для мережі у місті. Загальна площа будівлі складає 4000 кв. м, торгового залу – 2660 кв. м. Навесні російські окупанти зруйнували супермаркет, проте вже до кінця року він повернувся до обслуговування покупців. Покупців обслуговує 24 каси: з них 18 лінійних та 6 кас самообслуговування. Це вже сьомий магазин ритейлера, відновлений після руйнації російськими окупантами. Литовська мультиформатна мережа показала як виглядав супермаркет після руйнувань від російської ракети та як виглядає після відновлення.

Мережа Копійка відкрила в Одесі ще три магазини

У грудні торгова мережа Копійка відкрила три нових магазини в Одесі. Так, найбільша торгова точка – універсам на вулиці Долинська, 33 – має загальну площу 845 кв. м, а торгову 598 кв. м. Асортимент магазину включає понад 6000 найменувань. Ще два міні-маркети знаходяться на масиві Райдужний. Загальна площа першого магазину (за адресою ж/м Райдужний, 16/2) становить 202 кв. м, торгова –  130 кв. м. Асортимент налічує 2500 найменувань. Друга торгова точка (за адресою Райдужний, 22) має загальну площу магазину 236 кв. м, торгова – 170 кв. м. Асортимент магазину включає понад 2000 найменувань. Всі магазини працюють за звичним до мережі графіком: з 8.00 до 22.00.

Мережа Рукавичка наприкінці року відкрила дев’ять нових магазинів у Львівській області

Мережа магазинів самообслуговування Рукавичка, яка входить до складу торгово-виробничої компанії Львівхолод, відрила 16 та 17 грудня у Львівському районі одразу три нових торгових точки площею від 140 кв. м до 190 кв. м. Для зручності покупців всі магазини обладнані генераторами та двома касами. Найбільша торгова точка знаходиться у селищі Сокільники (на вул. Героїв Крут, 1 А), яке розташоване на південь від Львова та безпосередньо межує з містом. Два інших магазини розпочали свою роботу у місті Комарно на вулиці Самбірська, 2 та в місті Городок за адресою вул. Авіаційна, 53 Б (Черляни).

Згодом з’явилися ще шість нових торгових точок площею від 88 кв. м до 201 кв. м, які відкрили свої двері в період з 23 по 30 грудня. Таким чином за місяць мережа розширилася на дев’ять нових магазинів, а загальна кількість об’єктів під брендом Рукавичка досягла 200. Як повідомила RAU пресслужба мережі, найбільший з них знаходиться у місті Хоростків на вул. Незалежності, 64 А. його площа 201 кв. м.

Varus відкрив новий супермаркет у Кривому Розі

Мережа Varus продовжує розширювати мережу – напередодні Нового року, 29 грудня, у ТК Voshod plaza (вул. Володимира Терещенко, 1 Е) почав працювати сучасний магазин із широким асортиментом товарів. Varus у ТК Voshod plaza – це просторий зал на 850 кв. м із сучасним дизайном та зручною й зрозумілою навігацією. Тут працює 5 кас, серед яких – зручні каси самообслуговування. Також можна скористатися сервісом швидких покупок Scan&Go (сканування та покупка товару без каси). Зазначимо, що це вже четвертий супермаркет мережі Varus, який відкрився наприкінці цього року з метою забезпечити українців широким асортиментом товарів за доступними цінами.

У Полтаві новий SPAR

16 грудня відкрився новий магазин SPAR у Полтаві, який працює за адресою: вул. Європейська, 241 А. Розпочав роботу він на генераторі, але все ж відкрив двері для гостей. Площа нового магазину – 214 кв. м. Для зручності працює чотири каси, з них дві – самообслуговування. Розширена зона Food to Go, де можна посидіти та перекусити смачною їжею.

ЕКО маркет відкрив новий магазин у Сумах

Після нещодавнього відкриття магазину по вул. Миколаївське шосе, 19 у звільненому Херсоні, ЕКО Маркет продовжує розширювати свою мережу і вже 16 грудня 2022 року відкрив свої двері для покупців у місті Суми. Зручний магазин «біля дому» площею 500 кв. м розташований в одному із спальних районів міста за адресою вул. Прокоф’єва, 46. Магазин обслуговує покупців  з 8:00 до 20:00 години навіть за відсутності електроенергії у мережі, оскільки він оснащений генератором.

МХП відкрила понад 200 магазинів власної мережі М’ясомаркет

Компанія МХП, яка працює у напрямах агро, виробництва продуктів харчування та ритейлу, відкрила понад 200 торгових точок власної мережі М’ясомаркет. Нагадаємо, М’ясомаркети — це універсальні маркети, створені в процесі трансформації МХП в кулінарну компанію. Перший магазин відкрився в липні 2020 року в Ковелі, а станом на грудень 2022 року торгові точки наявні вже у 20 областях України. М’ясомаркети паралельно відкриваються у двох форматах: власні й франчайзингові.

У Харкові працює близько 80% від довоєнної кількості супермаркетів

За десять місяців повномасштабної війни у Харкові частково або повністю було зруйновано близько половини ринків та торговельних майданчиків міста. Про це повідомляє Харківська міська рада.

Попри це, відкриваються нові об’єкти. Так, за повідомленням УРТЦ, в Харкові запрацювала мережа продовольчих магазинів Opti маркет, а у грудні відновив роботу ТЦ Metro. Також працюють майже усі ТРЦ (Nikolsky, Дафі, Французький бульвар та ін.).

Зараз відкрито близько 80% від довоєнної кількості супермаркетів та близько 70% аптек. Повністю або частково відновили роботу всі мережі супермаркетів (Клас, Рост, Сільпо, АТБ-маркет, Чудо маркет, Десяточка та ін.), магазинів продовольчих товарів (Посад, Агромол, Салтівський м’ясокомбінат, Кулиничі, Свіжина, та ін.), магазинів електротоварів та побутової техніки (Comfy, Eldorado, Фокстрот, Алло), магазинів товарів для дому (Smilemarket, Аврора, Smart Store), косметики та побутової хімії (Eva, Prostor) тощо.

Також працює 41 з 53 харківських ринків та торговельних майданчиків, близько 370 аптек та 130 автозаправних станцій.

Німці відступають: індійський підрозділ Metro продадуть за $344 млн, а мережа Aldi лишає Данію

Компанія Reliance Brands індійського мільярдера Мукеша Амбані викупить усі 31 гіпермаркети Metro в Індії до березня 2023 року. Про це повідомляє Inventure з посиланням на головного виконавчого директора Metro Штеффена Гройбеля. Угода завершує багатомісячний процес продажу, який колись викликав інтерес у гіганта електронної комерції Amazon і таїландської Charoen Pokphand Group.

Водночас норвезька компанія Reitan Retail зробила офіційне оголошення, що погодилася купити 114 данських продуктових магазинів і три розподільчих центри у німецької мережі Aldi. Дискаунтер Aldi у своїй заяві повідомив, що продаж є частиною повного виходу з данського ринку, де він має в цілому 188 магазинів. Замість цього Aldi зосередиться на восьми інших ключових ринках Європи.