Сб. Тра 4th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Вихід українського бренду на грузинський ринок, нові відкриття модних магазинів, перший віртуальний магазин відомого французького бренду та інші новини у сфері fashion-ритейлу, передає RAU.

Arber

На початку листопада українська мережа Arber відкрила свій перший магазин поза межами України – в Грузії. Площа торговельної точки в ТЦ East Point у Тбілісі складає 176 кв. м.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

В грузинському магазині будуть продаватись всі колекції та лімітована серія Freedom by Arber в тому числі. Модельний ряд не відрізняється від українського.

А наприкінці листопада бренд Arber відновив роботу в ТРЦ Ocean Plaza.

Нагадаємо, що з 22 листопада у Києві знову запрацював ТРЦ Ocean Plaza. Торговельний майданчик припинив роботу на початку повномасштабного вторгнення, але у вересні повідомив, що поступово відновлюватиме роботу з орендарями.

LC Waikiki

18 листопада турецький бренд LC Waikiki відкрив новий магазин у черкаському ТРЦ Lubava. У магазині можна придбати комфортний, якісний та доступний одяг для дітей та дорослих.

Сучасний інтер’єр зі зручною навігацією та приємним освітленням виконав постійний партнер бренди – будівельна компанія Synergy Construction.

Sinsay

8 листопада у столичному ТРЦ Globus відкрився новий двоповерховий магазин польського бренду Sinsay, що входить до групи LPP. Над реновацією об’єкта працювала команда спеціалістів Synergy Construction.

У магазині представлений широкий асортимент одягу, а також корисні товари для дому. У тому числі свічки та світлодіодні лампи, які сьогодні стали незамінними помічниками у години відключення світла.

Бренди House та Cropp групи LPP Group в ТРЦ Pannonia

1 листопада на другому поверсі ужгородського ТРЦ Pannonia почали роботу магазини польської групи LPP Group — House та Cropp. Це перші відкриття нових магазинів цих двох брендів в Україні з 24 лютого.

Загальна площа магазину Cropp складає близько 430 кв. м, а House — 416 кв. м. Ремонт обох магазинів виконала компанія Synergy Construction.

Нагадаємо, що раніше у ТЦ Pannonia вже було відкрито магазин групи компаній LPP Group — Sinsаy.

Cropp та House — це бренди сучасного молодіжного чоловічого та жіночого одягу. У нових магазинах мешканці та гості Ужгорода можуть знайти широкий асортимент необхідних товарів для повсякденного життя. Так, House — це оптимістичний стильний бренд, створений для жінок та чоловіків, студентів та дорослих. Cropp — магазин польського бренду молодіжного одягу, який підкреслює індивідуальність, говорить про почуття стилю, відсутність скромності й скутості. Вуличний стиль одягу та аксесуарів демонструє свободу ідеї, дозволяє бути розкутим і привертати до себе увагу перехожих.

Solmar

Бренд базового одягу Solmar, який об’єднує дев’ять магазинів та інтернет-магазин, приєднався до профільного об’єднання провідних компаній вітчизняного ринку роздрібної торгівлі.

Solmar – це не тільки про якісний трикотаж та широку палітру, а й про велику команду, яка за цим стоїть. Наразі асортимент ритейлера включає водолазки, гольфи, светри, джинси, трикотажні сукні та костюми, кофтинки та інші вироби з трикотажу. Також бренд продовжує роботу над створенням нових лаконічних базових речей, які забезпечать весь спектр потреб на ринку України.

VOVK

У вересні український бренд жіночого одягу відкрив студію у місті Коломия в ТРЦ Galeria Korzo. Адреса торгової точки вул. В‘ячеслава Чорновола, 30 А. Магазин працює з 10:00 до 19:00.

Estro

Бренд взуття Estro відкрив свій перший магазин у Чернівцях за адресою: ТРЦ Depo’t Сity, вул. Головна, 265 А.

H&M закрила всі магазини в білорусі

H&M оголосила про закриття своїх магазинів у білорусі. Про це офіційно повідомив головний офіс компанії.

H&M

Нагадаємо, що 5 грудня шведський fashion-ритейлер оголосив про закриття всієї роздрібної мережі у росії. У білорусі шведська компанія мала два магазини в Мінську і один в Гродно. Магазини H&M зупинили свою роботу в країні в березні, а у вересні відкрилися для розпродажу товарних залишків.

Lacoste

Французький модний бренд, найбільш відомий своїм логотипом у вигляді крокодила, відкриває свій перший в історії віртуальний гейміфікований магазин напередодні різдвяних свят.

Модний бренд створив цю ексклюзивну кімнату, використовуючи токен-орієнтовану технологію від Arianee. Протягом грудня 2022 року Lacoste буде скидати віртуальні скриньки для клієнтів UNDW3, і щодня п’ять користувачів, вибрані випадковим чином, будуть виграти призи.

“Завдяки цьому унікальному віртуальному досвіду Lacoste долає розрив між святковим шопінгом та гейміфікацією. Використання різних приміщень і асортименту продукції дозволяє Lacoste залучити широкий спектр демографічних груп, – сказала співзасновник і генеральний директор Emperia Ольга Догадкіна. – Присутність в метапросторі під час такого значного шопінг-сезону і практичне використання NFT, що створює відчуття спільноти, виведе Lacoste на новий рівень, дозволивши їм використовувати електронну комерцію та інновації Web 3.0 як ніколи раніше, позиціонуючи бренд як першопрохідця в світі моди”.

Estee Lauder купує Tom Ford

Американський модний дім Tom Ford, який об’єдную близько 50 магазинів у різних куточках світу, продають за $2,8 млрд. Засновник бренду Том Форд залишиться «творчим візіонером» компанії до кінця 2023 року.

Як повідомив Forbes, американський виробник косметики та парфумерії Estee Lauder стане єдиним власником бренду Tom Ford та всієї його інтелектуальної власності. Компанія розраховує, що це буде приносити майже $1 млрд доходу щороку.

«Це придбання зміцнить наші плани розвитку Tom Ford Beauty. Це також допоможе надати імпульс нашому розвитку в перспективній люксовій категорії в б’юті-сегменті у довгостроковій перспективі», – заявив генеральний директор Estee Lauder Фабриціо Фреда.

Tom Ford також продовжить свою довгострокову ліцензію на чоловічий та жіночий одяг, аксесуари та аналогічні товари існуючому партнеру Ermenegildo Zegna на 20 років. Угода передбачає автоматичне продовження на 10 років при досягненні мінімальних умов продуктивності. Італійському модному будинку Zegna також належить бренд Thom Browne, і його керівники заявили, що хочуть продовжувати розширюватися в США після лістингу компанії в Нью-Йорку минулого року.

Очікується, що придбання завершиться в першій половині 2023 року. Ця угода стане найбільшою для компанії Est?e Lauder за всю історію.

Inditex Group

У вересні іспанська Inditex Group оголосила про різке зростання продажів та чистий прибуток практично у всіх регіонах присутності. Продаж власника Zara і Bershka збільшився за підсумками першого півріччя майже на 25% і досяг абсолютного рекордного значення.

Товарообіг Inditex збільшився за минулі шість місяців з 11,9 до 14,9 млрд євро у річному порівнянні. Чистий прибуток зріс з 1,27 до 1,79 млрд євро. Результати загалом виявилися відповідними прогнозам аналітиків. Inditex також прозвітував про значне зростання продажів через інтернет-канали. У компанії прогнозують, що до 2024 року на e-commerce буде припадати близько 30% від усієї виручки групи.

За підсумками першого півріччя іспанський фешн-гігант відкрив нові магазини у 24 країнах. Загальна кількість магазинів під управлінням Inditex Group досягла 6370 із розташуванням майже у 100 країнах світу. У компанії зазначили, що рівень товарних запасів підвищується, і до нового сезону проблеми з постачанням будуть вирішені повністю.

«Результати пояснюються чотирма чинниками, які є ключовими для нашої діяльності. Наша унікальна пропозиція в галузі моди, дедалі більш оптимізований досвід покупок для наших клієнтів, наша увага до сталого розвитку, а також талант і відданість наших співробітників», – прокоментував гендиректор Inditex Оскар Гарсія Масейрас.