Чт. Мар 28th, 2024

Відключення світла, сніданок Зеленського, ядерний удар, підрив Кримського мосту, Щекавиця та інше – про що жартували Сільпо, АТБ, Bomond, Varus та інші ритейлери, та як діставалося їм самим від користувачів.

Війна продовжує забирати життя, а країна-терорист нищити інфраструктуру країни. Проте на десятий місяць війни вже мало хто дозволяє собі піддатися розпачу. “Вистоємо”, – можна так охарактеризувати позицію, яку транслюють як користувачі, так і вітчизняні компанії. Щоб якось підбадьоритися, вони звертаються до зброї, проти якої у ворога немає протидії – гумору. RAU зібрала ключові жарти осені від ритейлерів та про них.

u0440u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0442u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

В листопаді Володимир та Олена Зеленські давали інтерв’ю CNN, під час якого стався курйоз із фразою “Ніхто не готує мені сніданки”. Хоча слова були вирвані з контексту, вони швидко розлетілися на меми. Як і слова президента про дружину: “Це моя любов. Це мій найкращий друг. Це моя енергія”. Тему підхопили ритейлери. Зі знанням діла до ситуативного маркетингу підійшов Comfy.

Лоток мімікрував кумедну реакцію першої леді.

Bomond адаптував ситуацію під болі своєї цільової аудиторії.

Те саме – Комп’ютерний Всесвіт, тільки на тему iPhone.

Мережа маркетів Сім23 розповіли, хто їх любов, найкращий друг та енергія.

Користувачі Twitter звернули увагу на рекламу Нова пошта.

“Головне під час ядерного вибуху бути подалі від епіцентру”, – жартували про Епіцентр у Twitter.

Comfy влаштували тест “Хто ти під час відключення світла”

Одною з ключових тем сезону став звичайно ж McDonald’s. Про що RAU зробило окремий огляд. Проте відновлення роботи мережі ресторанів швидкого харчування продовжило будоражити серця, шлунки і уяви користувачів соцмереж.

В Укрпошта звернули увагу, що після звільнення Херсону т.н. “Пошта Криму” відмінила доставку посилок до Херсонської області.

Varus відмітив успіхи ЗСУ на Харківщині. “Крок за кроком, місто за містом ми повертаємо свої землі! Зараз Лиман – місце некислої слави Сил оборони України та ганебної втечі окупантів. А далі наш прапор замайоріє над Херсоном, Мелітополем, Донбасом і Кримом”, – відмітив ритейлер.

Велику кількість ситуативних реакцій визвав у ритейлерів також підрив Кримського мосту, про що в RAU також є окрема добірка. Ось лише кілька прикладів ситуативів від Алло, Білий налив і Цитрус.

Жарти про Щекавицю вже здаються геть неактуальними, проте це були всього два місяці назад.

Приязнь до Ілона Маска, здається, також в далекому минулому. А все через те, що після місяців непохитної підтримки українців, 3 жовтня генеральний директор компаній Tesla та Space X раптово написав політично некомпетентну дурницю у Twitter щодо “формули” закінчення війни між Україною та росією. Він запропонував “просто перестати стріляти”, провести ще один “референдум” та віддати Крим. RAU зібрала найяскравіші з їх відповідей американському мільярдеру тут.

Багато жартів про АТБ та Сільпо і EVA від користувачів на різні теми: ядерного удару, блекаутів, асортименту, побажань у чеках і форми продавців.