Пн. Тра 6th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Відновлення знищеного складу Watsons, результати розвитку EVA у І півріччі, повернення до роботи офлайн-магазину Makeup у Києві, два нові магазини Червоний маркет та інші новини сегмента товарів для краси та здоров’я, розповідає RAU.

Watsons відновив склад у Києві після знищення та заперечує роботу в Херсоні

На початку березня склад компанії Watsons у селі Стоянка під Києвом було знищено в результаті ракетного обстрілу. І з цього моменту компанія почала роботу над відновленням не тільки логістики, а й складської інфраструктури, паралельно вибудовуючи декілька ланцюгів поставки. Певний час магазини працювали без поповнення запасів. А в кінці квітня компанія відновила роботу логістики напряму з Європи, від дистриб’юторів та з невеликого складу у Львові.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

26 липня компанія відкрила новий склад та здійснила перші відвантаження вже з київського хаба до 39 магазинів. Наразі відвантаження плануються щодня, аби кожен магазин по Україні отримав перші палети з київського хаба протягом найближчого часу. Надалі планується відвантаження товару щотижня.

У мережу Watsons Україна входить 319 магазинів і 12 аптек у більш ніж 100 містах, з яких наразі працює 299 торговельних точок та 10 аптек.  7 вересня в компанії повідомили, що всі магазини Watsons Україна у тимчасово окупованому місті Херсон та Херсонській області зачинені й не відновлюють свою роботу. “Керівництво Watsons засуджує дії з боку окупантів і шукатиме шляхи захисту своїх законних прав та інтересів згідно законодавства України у зв’язку з неправомірним використанням бренду Watsons окупантами в Херсонській області”, – заявили в компанії.

Результати розвитку EVA у І півріччі 2022 року

Станом на 12 липня року працюють 944 магазини EVA. 119 торгових точок знаходяться на тимчасово окупованих після 24 лютого 2022 року територіях. Ряд магазинів мережі зазнав руйнувань. Компанія проводить аналіз ступеня пошкоджень та поступове відновлення торгових точок, які підлягають ремонту. У червні після відновлення відкрився один магазин EVA у Києві (вул. Юрія Іллєнка, 1 І), шість – у Київській області, а ще один – у місті Тростянець Сумської області.

25 червня мережа також поповнилась новим магазином за адресою: смт Обухівка (Дніпропетровська область), вул. Центральна, 71. Об’єкт працює у звичному форматі та має площу 125 кв. м. Всього за перше півріччя 2022 року EVA відкрила десять нових магазинів. Найближчим часом керуюча компанія ТОВ «РУШ» планує відкрити п’ять нових магазинів EVA у західних та центральних областях, але все буде залежати від поточної ситуації. Також продовжиться процес відновлення магазинів, які раніше були зачинені через руйнування.

ISEI запустив проєкт відеоконсультацій з магазину

Проєкт віртуальної б’юті-підтримки ISEI створений для клієнтів, які не можуть приходити до фізичних магазинів мережі. Консультації будуть проводитись по відеозв’язку прямо в магазині, щоб забезпечити ефект присутності та надати клієнтам віртуальний досвід звичного шопінгу – з реальним консультантом, полицями, засобами та текстурами.

Після консультації клієнти мережі зможуть отримувати вибрані продукти кількома способами: Нова пошта в Україні, Укрпошта за її межами або просто через знайомих, рідних чи друзів, які зможуть передати замовлення при зустрічі.

Makeup відновив роботу свого офлайн-магазину у Києві

Перший офлайн-магазин Makeup повернувся до роботи в столичному ТРЦ Атмосфера, розташованого на Столичному шосе, 103. “Любиш тестувати косметику та парфуми перед покупкою? У нас для тебе чудова новина – ми відновили роботу нашого офлайн-магазину в Києві”, – повідомив ритейлер у своїх соцмережах. Торговельна точка площею 230 кв. м, працюватиме щодня з 11 до 18 години. На полках магазину представлені усі основні категорії інтернет-магазину: парфумерія, косметика з догляду за обличчям, тілом, професійні продукти для волосся, продукти для чоловіків та аксесуари.

Два нових магазини Червоний маркет

У серпні мережа Червоний маркет поповнилася двома новими торговельними точками. Перша з них знаходиться у Чернігові на вул. Івана Мазепи, 55 В, другий – в Хмельницькому на вул. Соборна, 15. Основні товарні позиції в магазинах – це парфумерія, косметика, побутова хімія, предмети гігієни, одяг для дорослих та дітей, біжутерія, іграшки, електротовари та інше.

Зараз мережа Червоний маркет об’єднує понад 100 магазинів у форматі дискаунтера в 50 містах України, перший з яких відкрився у 2012 році в Києві. Він спочатку носив назву «Одна ціна», яку у 2014 році було змінено на Best Price, і трохи пізніше, в тому ж році, на «Червоний маркет».

Lush закриє всі магазини в росії

Власник російського бізнесу британської косметичної мережі Lush планує закрити всі магазини, що залишилися в рф (27 з майже 50 до війни). Він змушений піти на цей крок, тому що “не зміг організувати постачання до країни навіть за допомогою паралельного імпорту”. Lush працює на ринку рф з 2001 року, її розвитком у країні займається Дмитро Азаров. Він володіє 65% ТОВ “Лаш Раша”, ще 35% належать британській Lush Cosmetic Ltd.

Нагадаємо, у липні також стало відомо, що французька мережа косметичних магазинів Sephora йде також з рф. 100% акцій усіх 34 російських бутиків під брендом Ile de Beaute продають локальному директору.