Чт. Тра 9th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Люди як ніколи одержимі своїми мобільними пристроями. Для маркетологів і брендів ця одержимість перетворюється на неймовірні можливості — усі готуються до світу без third-party cookies. Маркетинг відносин стає королем маркетингової парадигми, пише RAU.

Виклики, тенденції та можливості

Популярні форми повідомлень A2P (повідомлення від програми до людини або бізнес-SMS) включають маркетингові кампанії, промо-коди, нагадування про зустрічі, коди безпеки облікового запису, банківські сповіщення та повідомлення про доставку. Багато великих галузей, як-от роздрібна торгівля, банківська справа, охорона здоров’я та телекомунікації, використовують технологію A2P для надсилання повідомлень своїм клієнтам. Це тенденція, яка зростає.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Проте деякі бренди та організації все ще не наважуються використовувати інструменти мобільного маркетингу. Цю нерішучість можна пояснити низкою факторів, включаючи проблеми з початком роботи, виправданість інвестицій і залякування з боку регулювання.

Ось чотири способи використання мобільного маркетингу для встановлення тривалих відносин із клієнтами:

Створіть обмін цінностями

Перш ніж почати комунікацію, ви повинні отримати згоду на спілкування зі своєю аудиторією та дізнатися про її справжні інтереси. По-перше, компанія повинна визначити свою ціннісну пропозицію: коли клієнт відчуває, що існує вагома причина отримати доступ до цієї цінності, зареєструвавшись у програмі лояльності. Це не обмежується рекламними акціями, але може бути призначено для зручності, кращого обслуговування, оновлення інформації, ексклюзивного доступу до вмісту, і список можна продовжувати — це називається створенням «обміну цінністю».

Після того, як ціннісна пропозиція вже визначена, час поширювати інформацію про бренд. Саме тут мобільний зв’язок відіграє значну роль, оскільки він підвищує обізнаність клієнтів і дозволяє реєструватися не тільки з ноутбука, а й перекидати зв’язок далі в будь-яке інше середовище. Це може бути додавання QR-коду або короткого коду на банери, телевізор, квитанції, у вітринах або на тумбочці біля ліжка готелю – спрямовуючи клієнтів використовувати свої мобільні телефони для взаємодії з брендом. Простіше кажучи, мобільні пристрої пропонують безмежну гнучкість, щоб забезпечити доступ до цінностей у будь-якому середовищі.

Стимулюйте контекстну взаємодію в реальному часі

У просторі цифрового маркетингу важливо донести правильне повідомлення до потрібної людини в потрібний момент. Мобільний зв’язок важливий для досягнення релевантного та ефективного залучення клієнтів у реальному часі.

Зростає кількість ринків, де проникнення мобільних пристроїв перевищує 100%, і це забезпечує екосистему, де бренди можуть бути впевнені, що зможуть обслуговувати будь-якого свого клієнта в будь-який момент часу. Mobile відрізняє не лише всюдисущість і доступність «завжди онлайн», а й миттєвість, яку він може запропонувати порівняно з іншими каналами.

Ось чому важливі для часу та бізнесу повідомлення надсилаються за допомогою мобільних каналів. У банківській системі це може бути двофакторна автентифікація або сповіщення про шахрайство; для ресторану це може бути надсилання нагадування про бронювання; або для роздрібного продавця це може включати сповіщення про доставку відправлення — список можна продовжувати. Але сила миттєвості — це те, що змушує стару технологію, як-от SMS, продовжувати щорічно зростати двозначними цифрами.

Об’єднайте лояльність і маркетинг

Багато говорять про те, що комунікаційні канали не розрізнені. І з поважної причини: обставини клієнтів можуть змінюватися, коли вони змінюють географію, наявний дохід, стосунки, переваги або через те, що на них впливає взаємодія з конкурентом. Просто тому, що клієнт зареєстрований у програмі лояльності, це не означає, що він/вона є захисником або що ваш бренд є його/її першим вибором. Це важливо для досягнення довгострокових відносин із клієнтами.

Зважаючи на це, підприємствам важливо активно шукати відгуки клієнтів, прислухатися до їхніх уподобань і продовжувати зв’язуватися з ними. Мобільний надає можливість отримати додаткову інформацію, звернутись до всіх клієнтів і стимулювати контекстну взаємодію в реальному часі. Бренди використовують мобільні програми як ефективне рішення для підвищення лояльності клієнтів і отримання вигоди від активів цього середовища.

Клієнти, які завантажують корпоративну програму та беруть участь у спілкуванні, активно обирають тісніші стосунки з брендом; це одні з ваших найцінніших клієнтів. Їх слід виховувати та обслуговувати, а програма лояльності підходить саме для цього.

Станьте експертом із клієнтів

Здатність маркетологів ефективно спілкуватися з клієнтами значною мірою залежить від наявності доступу до ключових джерел даних і правильних інструментів для масштабної роботи з цими даними. З огляду на те, що на колишні активи даних все частіше накладають наручники через політику, регулювання та споживачів, які більше свідомі даних, мобільні додатки можуть запропонувати унікальне середовище, з якого бренди можуть отримати чудове розуміння поведінки клієнтів.

Мобільні застосунки пропонують такі статистичні дані, як кількість клієнтів, останній час використання додатку, відвідані сторінки, натиснуті продукти та багато іншого, що може допомогти бізнесу та маркетологам краще зрозуміти своїх клієнтів. Це допомагає обслуговувати їх найкращим чином.

Нова ера мобільного маркетингу «стосунків»

Цінність мобільних пристроїв у епоху цифрових технологій величезна. Під час взаємодії з брендом споживачі взаємодіють із кількома цифровими точками дотику, які рідко пов’язані між собою. Однак до цих каналів майже завжди можна отримати доступ із мобільного пристрою, оскільки SMS, браузер, електронна пошта, програми, соціальні мережі та гаманець доступні на більшості розумних пристроїв. Тому, зробивши мобільні пристрої ядром будь-якої стратегії цифрових комунікацій, бренди можуть гармонізувати дані та використовувати їх для забезпечення більш персоналізованого та легкого досвіду в усіх точках взаємодії.

Мобільний маркетинг пропонує компаніям і брендам можливість легко, ефективно та миттєво надсилати повідомлення клієнтам. Насправді, як тільки SMS-повідомлення надіслано, це надзвичайно швидко — приблизно 90% повідомлень читається за 90 секунд.

Навіть більше, незалежно від віку одержувача 8 років чи 80, немає перешкод для розуміння того, як працювати з текстовим повідомленням. З таким рівнем залучення, який забезпечує до 45% відповідей із закликом до дії; для все більшої кількості організацій дуже спонукає стрибати за цим трендом. Маркетинг відносин усуває розрив між даними та контекстною взаємодією, гарантуючи, що бренди та організації можуть легко та плавно розуміти своїх клієнтів, активувати інформацію та ефективно надавати персоналізований досвід у всіх каналах і точках взаємодії. Релевантні та своєчасні повідомлення, які так легко надають SMS і програми, є ключовими для навчання клієнтів, мінімізації тертя, формування обміркованості покупки та розвитку глибших стосунків.