Пт. Кві 19th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

“Дитинство без війни” —  найбільший та наймасштабніший проєкт бізнесу та держави за кількістю евакуйованих дітей. Вихованці інтернатів та дитячих будинків сімейного типу, які не можуть отримати достатньої уваги у таких надскладних умовах. Вони страждають навіть більше, бо не почуваються достатньо захищеними. Щоб допомогти таким дітям, було запроваджено проект “Дитинство без війни”.Суть проєкту – евакуація з України у Туреччину найнезахищенішої ланки населення:

  • Діти-сироти
  • Діти, позбавлені батьківської опіки та піклування
  • Діти, що знаходяться у складних життєвих обставинах

З 21 травня бонуси з програми лояльності VARUS можна перераховувати на підтримку проєкту “Дитинство без війни”, що покликаний врятувати українських дітей-сиріт від війни та передбачає евакуацію з України до Туреччини. І вже маємо неймовірний результат — за два тижні від запуску цієї можливості клієнти VARUS через мобільний додаток та Viber-бот перерахували 45 000 грн! Також в Viber-боті є можливість надіслати грошовий донат з банківської картки. Грошових донатів вже зібрано на суму 41 000 грн!

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Такий відгук надихає та надає можливість нашим українським дітям отримати не тільки мирне небо, але й добрі умови проживання, регулярне збалансоване харчування та можливість дихати морським повітрям. Наразі майже 1 600 дітей та супроводжуючих їх осіб вже прибули о з українських інтернатів до Туреччини. Загалом проєкт передбачає евакуацію понад 3 000 дітей. Усе це забезпечено головним спонсором проекту Русланом Шостаком, партнерами проєкту — мережею супермаркетів VARUS, лінією магазинів EVA, благодійними фондами “КОЛО” та Blondie, Посольством України в Туреччині.

Зараз Міністерством освіти, культури та сім’ї та за допомогою волонтерів допомогло створити для евакуйованих дітей спортивні секції та творчі гуртки. Дух України поруч завжди: діти, супроводжуючи особи разом співають гімн України, створюють малюнки у жовто-блакитних кольорах та плетуть намиста-обереги. Продовжується навчальний процес — діти дистанційно здобувають освіту.

Допомогти “Дитинству без війни” може кожен клієнт мережі супермаркетів VARUS, перерахувавши частину або всю суму бонусів в мобільному додатку чи Viber-боті. Як це зробити описано за посиланням.

Також кожен охочий з добрим серцем може перерахувати кошти з будь-якої банківської карти за посиланням.

Дякуємо тим, хто вже долучився та надіслав допомогу! Кожна копійка, перерахована на підтримку проєкту — це можливість евакуювати ще більшу кількість українських дітей-сиріт, врятувавши наше майбутнє від жахів війни.

Довідка:

VARUS – національна мережа супермаркетів, що представлена на ринку продуктового рітейлу України компанією «Омега». Перший магазин мережі відкрився у 2003 році у Дніпрі, наразі загальна кількість 116 супермаркет у 25 містах України.

Мережа VARUS першою запровадила формат To Go. Він розрахований на клієнтів, які бажають зробити швидкі покупки, придбати готові страви, взяти хот-доги та напої з собою, а також перекусити та випити чаю, кави чи соку-фреш прямо в магазині.