Сб. Тра 18th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Через війну, яку розв’язала росія в Україні, багато українців втратили роботу й були змушені залишити рідну країну. Тому вони в короткі строки змушені вивчати мови тих країн, куди поїхали, рятуючись від війни, й опановувати нові професії. Щоб допомогти українцям у цьому, багато освітніх платформ надали безоплатний доступ до своїх ресурсів.

The Page обрало 10 освітніх платформ, які відкрили українцям безплатний доступ до своїх курсів, і пояснює, як ними скористатися.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

1. Курси для українців від Coursera

Американський провайдер відкритих онлайн-курсів Coursera з курсами та лекціями від понад 200 провідних світових університетів і компаній (Stanford, Google, Meta тощо) відкрив для українців безоплатний доступ до всіх своїх курсів. Для того щоб ними скористатися, потрібно залишити заявку на сайті. Ба більше, Coursera for Campus відтепер доступна для всіх українських закладів вищої освіти та студентів. Це означає, що доступ до понад 5200 курсів і 2200 проєктів від провідних університетів і партнерів Coursera буде безплатним.

2. Курси для українців від Genius Space

Навчальна онлайн-платформа Genius Space також відкрила українцям вільний доступ до професійних курсів. Щоб скористатися такою можливістю, необхідно:

  • обрати одну з навчальних програм;
  • заповнити анкету учасника для перевірки та верифікації;
  • приєднатися до Telegram-каналу учасників ініціативи.

«Зараз дуже складний чаc для нашої країни, яка перебуває в стані активної війни проти загарбника-агресора… Ми на всі 100% погоджуємося з тим, що економіка країни має працювати всіма можливими й неможливими способами. Ті, хто може хоча б якось заробляти, зобов’язані це робити: підтримувати робочі місця, сплачувати податки й переказувати кошти на підтримку наших захисників. Впевнені, наші навчальні програми зможуть допомогти тисячам (або й десяткам тисяч) швидко опанувати професії та почати працювати, навіть якщо зараз ваша попередня робота тимчасово зупинена», — йдеться в повідомленні на сайті Genius Space.

3. Курси для українців від Campster

Інтерактивна платформа для навчання онлайн Campster відкриє для українців безплатний доступ до курсів із програмування, маркетингу, тайм-менеджменту, копірайтингу, вивчення мов тощо.

4. Курси для українців від Projector

Освітня платформа Projector Humanitarium надала доступ до відеокурсів із філософії, соціології, мистецтвознавства, дизайну, літератури. Для того щоб отримати безоплатний доступ, потрібно:

  • натиснути «придбати відеокурс»;
  • зареєструватися;
  • вказати в рядку «подарунковий код» і ввести промокод 0688-5072.

5. Курси для українців від школи Pushka

Перша українська школа конструювання одягу Pushka відкрила безплатний доступ до пакетів «Економ» таких курсів, як-от: «Clo3D: Базовий курс», «Конструювання: Повне занурення» та «Дизайн-Конструювання Одягу» до 15 квітня.

6. Курси дизайну для українців від Creative Practice

Український освітній онлайн-майданчик Creative Practice відкрив доступ до всіх своїх курсів графічного та вебдизайну, а саме:

  • «Основи дизайну»;
  • «Графічний дизайн. Композиція»;
  • «Основи вебдизайну»;
  • «UX/UI. Проєктування та дизайн інтерфейсів»;
  • «Робота з Photoshop»;
  • «Робота з Figma»;
  • «Робота з After Effects»;
  • «Робота з Illustrator».

Для того щоб отримати доступ, необхідно зареєструватися на платформі.

7. Курси для українців від Boosta

Онлайн-школа від IT-компанії Boosta — Boosta Academy пропонує безоплатні курси таких напрямів: SEO & Linkbuilding, SMM і таргетинг, Customer Care: Support&Sales, а також фриланс на платформі Fiverr. Отримати доступ до них можна, заповнивши Google-форму.

Щодо фрилансу, то на найбільшій біржі фрилансу UpWork також можна пройти безплатні курси.

8. Курси для українців від ВУМ (Відкритий університет Майдану) Online

Дистанційна платформа громадянської освіти ВУМ Online відкрила різноманітні просвітницькі курси про волонтерство, журналістику рішень, економічну грамотність громадянина тощо. Загалом вона об’єднує сотні різноманітних курсів за 6 напрямками: «Особиста ефективність», «Взаємодія зі світом», «Комунікативна ефективність», «Взаємодія з органами влади», «Соціальне підприємництво», «Розвиток громад».

Безоплатні мовні курси для українців

9. Simle English

Школа англійської мови Simle English також пропонує безплатні курси для українців — як для дітей, так і для дорослих із різними рівнями. Для отримання докладної інформації потрібно заповнити гугл-форму.

10. Preply

Натомість платформа для вивчення мов із носіями Preply запустила програму «Мовна підтримка українців», де ті, хто залишив Україну, можуть вивчати мови за допомогою годинних відеодзвінків із репетиторами. Для участі необхідно заповнити форму.