Пт. Кві 26th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Щоб легко перетворювати потенційних клієнтів в покупців, потрібно лаконічно і зрозуміло пояснити вашу цінність, використовувати відео для залучення уваги, спростити навігацію та розробити продуману стратегію з використанням цільових сторінок.

Люди проводять онлайн дедалі більше часу, тому привернути їхню увагу дедалі важче. Навіть коли вони вже зайшли на ваш сайт, ще потрібно переконати їх поділитися своїми даними. Цільові сторінки зазвичай не використовують для реєстрації, але вони допомагають залучити клієнтів завдяки продуманому дизайну, тексту і чіткій стратегії. Якщо ви правильно налаштували свої цільові сторінки, то зможете легко перетворювати потенційних клієнтів в покупців. Марго Мазур, головний менеджер з маркетингу HubSpot вже кілька років допомагає брендам оптимізувати цільові сторінки так, щоб вони приносили результати. Він пропонує дотримуватися принципів для лідогенераціі, пише RAU.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Поясніть вашу цінність лаконічно і зрозуміло

Для максимальних результатів потрібно зрозуміло пояснити цінність своєї пропозиції на цільовій сторінці. Зовсім не важливо, що ви просуваєте – інструкцію, набір шаблонів або онлайн-захід. Текст повинен бути чітким, ясним і зрозумілим. Обов’язково уникайте професійного жаргону – слів, зрозумілих тільки вам і вашій команді. Спілкуйтеся на мові своєї аудиторії – у таких же формулюваннях.

Розкажіть користувачам, які дані вони повинні віддати в обмін на контент, як це вирішить їхню проблему і що саме вони отримають. Від цільової сторінки залежить перше враження про вас, тому подумайте про страхи та больові точки ваших типових клієнтів. Будьте прозорі – заздалегідь давайте чітку й зрозумілу інформацію, особливо коли йдеться про такі речі, як додаткові збори, які можуть відлякати клієнтів.

Використовуйте відео для залучення уваги

Якщо ілюстрація варта тисячі слів, то відео – мільйонів. Додавайте на цільові сторінки відповідні зображення та відео – це приверне увагу й підвищить коефіцієнт конверсії. Згідно з дослідженням компанії HubSpot, на 30% найефективніших цільових сторінках є відео. Пам’ятайте, що світлини та відео повинні бути релевантними, їх завдання – посилити заклик до дії, а не заплутати.

Спростіть навігацію і додайте зрозумілий CTA

Завдання цільової сторінки – переконати клієнтів дати вам інформацію в обмін на контент або спецпропозицію. Тому елементів навігації має бути якомога менше, а заклик до дії повинен чітко передавати цінність пропозиції. Такі CTA, як «Завантажити» або «Зареєструватися», краще розміщувати вгорі, посередині та внизу цільової сторінки, щоб користувачам було відразу зрозуміло, де наступний крок – таким чином конверсія буде вищою.

Розробіть продуману стратегію залучення клієнтів з використанням цільових сторінок

За даними маркетингового звіту HubSpot, компанії, які збільшили кількість цільових сторінок з 10 до 15, отримали на 55% більше потенційних клієнтів. Особливо успішна стратегія – зробити багато цільових сторінок для різних аудиторій залежно від того, звідки користувачі перейшли на сайт. Підвищення релевантності цільових сторінок також може підвищити позицію оголошення у пошуковій видачі. Головне – думайте про свій сайт як про вітрину магазину, яка повинна привітати покупця, звільнити його від плутанини і допомогти знайти потрібний товар.