Сб. Тра 4th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Протягом останніх декількох років сектор роздрібної торгівлі нарощував свій інтерес та інвестиції в індустрію відеоігор, розглядаючи її як безцінний ресурс для залучення представників молодших поколінь.

Інвестиційно-банківський гігант Jefferies нещодавно опублікував звіт, в якому йдеться про те, що бренди класу “люкс” будуть продовжувати розвивати партнерство в найближчі роки, щоб спробувати отримати вигоду з прибуткового ринку геймінгу. RAU пропонує огляд п’яти преміальних торгівельних марок, які раніше вже створили власні відеоігри.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Burberry

Burberry запустив свою першу в історії відеогру, щоб поекспериментувати з новим рекламним форматом. У гру B Bounce можна грати в режимі онлайн або на гігантському екрані у флагманському магазині Burberry у Лондоні на Ріджент-стріт. Гравці керують маленьким оленем, одягненим в одну з трьох курток-пуховиків з нової колекції Burberry. Завдання просте – лише допомогти оленю пройти 1500 метрів. І тоді гравець може виграти справжню пухову куртку з нової колекції вартістю понад 1000 фунтів стерлінгів.

Після успіху прем’єрної гри, Burberry запустила і свою другу фірмову гру Ratberry, приурочену до китайського Нового року, пропонуючи споживачам ще одну можливість поспілкуватися зі спільнотою Burberry в Інтернеті. Головний герой гри – Rat, щур – символ 2020 року. Стратегія гри була простою – щур повинен стрибати і збирати золоті монети та китайські ліхтарики.

Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld – один з перших люксових брендів модного одягу, який запустив фірмову відеогру. Перша іграшка Maison Karl Lagerfeld була запущена маркою для просування своєї колекції Pixel.

Усередині самої гри можливостей для придбання товарів не було, але за підсумками кожного тижня переможці отримували бонуси, які могли використовувати при покупках товарів марки.

Бренду сподобалася ігрова активність, і в листопаді 2020 року до випуску колекції Holiday 2020 в компанії запустили нову гру «Katch Karl», яка була доступна на ПК, планшетах і смартфонах. За сценарієм, гравцеві потрібно було ловити предмети, після чого успішна гра надавала право на участь у розіграші щотижневих призів.

Louis Vuitton

Бренд Louis Vuitton не міг залишитися осторонь від «кіберактивності» колег з люксового сегменту і теж запустив свою гру. Марка вирішила використовувати в іграшці ностальгію дорослої аудиторії за 1980-ми роками, і створила гру в ретро-стилі. Безкоштовна гра «Нескінченний бігун» (Endless Runner) була натхненна візуальним оформленням в стилі комп’ютерних ігор, які були популярні в 1980-х роках.

Завдання у гравця було елементарне: долаючи перешкоди, зокрема сміттєві відра, телефонні будки та інші міські об’єкти, збирати емблеми французької марки – символи з абревіатурою LV і ромби з чотирикутною зіркою. Випуск Endless Runner збігся з надходженням у продаж чоловічої колекції осінь/зима 2019-20 в магазинах і онлайн.

Gucci

Влітку 2019 року бренд Gucci у своєму додатку Gucci App запустив цілий розділ Gucci Arcade з 8-бітними іграми, створеними в естетиці 1970-х і 1980-х років. У ретро-іграх користувачі можуть грати з персонажами, які відсилають до культових елементів колекцій Gucci: наприклад, в грі Gucci Bee бджола – один із символів Gucci – збирає нагороди в лабіринті, а найновіша гра в додатку – Gucci Ace – названа на честь однойменної моделі кросівок.

На першому рівні вона відтворює класичний восьмібітний настільний теніс, але з кожним рівнем буде ускладнюватися. Результатами і нагородами, отриманими у процесі подолання рівнів ігор, можна ділитися в соціальних мережах.

Adidas

Adidas став першим брендом, який запустив гру не лише для іміджу і розваги аудиторії, а почав продавати товари безпосередньо під час гри. У жовтні 2019 року марка запустила у своєму додатку 8-бітну бейсбольну гру «Baseball’s Next Level».

У грі Snapchat було створено велику кількість іграбельних персонажів, кожен з яких мав свої власні бутси Adizero або Icon V з новою 8-бітної колекції Adidas.

Вперше в історії соціальних мереж ці предмети можна було придбати безпосередньо під час гри. Для Аdidas ігри – важлива частина стратегії розвитку бренду. Марка не раз спонсорувала великі кіберспортивні змагання.