Пт. Вер 20th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Вінницька мережа Грош освоює новий регіон – Хмельниччину, після річної перерви в Одесі з’явився другий магазин Пюре, харківський Чудо маркет змінює позиціонування і відкриває в Луцьку гастромаркет Forta, центральноукраїнська мережа Файно Маркет розрослася до 150 магазинів, а також інші новини сегмента продовольчого роздробу України в матеріалі RAU.

У Хмельницькому планується відкриття першого супермаркету мережі Грош

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Судячи з усього, локальний вінницький ритейлер почне освоєння нового для себе регіону. Як повідомляє All Retail, компанія НВП «Аргон», яка розвиває мережі магазинів Грош, Грош експрес, Пан Економ та К-маркет у Вінницькій області, у поточному році планує вийти у новий для себе регіон. Зокрема, планується відкриття перших об’єктів компанії у Хмельницькому. Один із перших супермаркетів Грош у Хмельницькому буде відкрито за адресою: вул. Січових Стрільців, 5. Інформацію про це All Retail підтвердили у пресслужбі компанії-забудовника «Комунбуд», яка зводить один із своїх житлових комплексів у цьому місці. На кінець 2022 року компанія об’єднувала 37 магазинів різних форматів.

Гастромаркет Forta в Луцьку як новий формат магазину мережі Чудо маркет

28 березня в новому ТЦ Baobab, що на об’їзній дорозі Луцька, відкрився продовольчий «якір», яким став продуктовий гастромаркет Forta. Як вказує ритейлер на своїй сторінці у Facebook, Forta – це «сучасний гастромаркет європейського рівня». У пропозицію магазину, зокрема, входять страви японської кухні, сендвічі, асортимент для гурманів, базові продукти харчування та товари для побуту.

Як пише All Retail, ще минулого року було відомо про відкриття в ТЦ Baobab в якості якірного орендаря супермаркету харківської мережі Чудо маркет. Проте публікації у соціальних мережах вказують на зміну позиціювання оператора.

Другий супермаркет низьких цін Пюре в Одесі

Мережа супермаркетів низьких цін Пюре 24 березня відкрила свій другий магазин в Одесі за адресою Балтська дорога, 55.

Мережа Файно Маркет відкрила 150-й магазин

10 березня мережа Файно Маркет відкрила свій 150-й магазин. Відкриття відбулося у Кропивницькому у ТРЦ Depo’t за адресою вул. Велика Перспективна, 48. Площа магазину складає 256 кв. м, в ньому працюють шість кас (чотири з них самообслуговування).

Ще один ЕКО маркет у Херсоні

До окупації Херсону у місті працювало шість ЕКО маркет. 1 березня, зважаючи на зростання потреб і запитів містян, відчинив двері для покупців ще один ЕКО маркет по вулиці Блюхера, 52. Президент торгової мережі ЕКО маркет Інна Мірошниченко запевнила, що, попри усі ризики та збитки від обстрілів, ЕКО маркет не згортатиме роботу в звільненому місті, а навпаки – планує надалі нарощувати свою присутність у Херсоні.

АТБ розширює програму доставки товарів через поштові відділення

З початку 2023 року мережа супермаркетів АТБ розпочала масштабування свого проєкту доставки товарів на деокуповані прифронтові території України через поштових операторів. Тепер послугою можуть скористатись жителі багатьох містечок Донецької та Херсонської областей. Для отримання необхідних продуктів чи інших товарів, люди можуть скористатися будь-яким відділенням Укрпошта чи Нова пошта у більш ніж 150 населених пунктах Харківщини, Донеччини та Херсонщини. Процес замовлення майже такий самий, як покупки в інтернет-магазині АТБ.

Varus у Новомиколаївці Запорізькій області відновлює роботу

Із 3 березня 2023 року супермаркет Varus у смт Новомиколаївка, що в Запорізькій області, знову розпочав свою роботу. Наразі команда мережі робить все можливе, щоб магазини Varus продовжували працювати аби забезпечити населення всім необхідним. Тут, зокрема, представлений великий вибір продуктів українського виробництва та різних країн світу. Адреса магазину: смт Новомиколаївка, вул. Українська, 33. Зараз загальна кількість магазинів мережі Varus – 103 супермаркети у різних містах України.

Нові супермаркети SPAR в Ірпені та на Прикарпатті

23 березня в місті Ірпінь розпочав роботу новий SPAR. Площа торгового залу – 144 кв. м. У магазині працюють дві каси. Магазин розташований за адресою вулиця Покровська, 5.

Трохи раніше, 12 березня відбулося офіційне відкриття нового супермаркету SPAR для жителів Івано-Франківської області. Він розташований в селі Дзвиняч на вулиці Степеняка, 2. Магазин має площу залу 115 кв.м, а для зручності гостей працює дві каси. В обох магазинах присутня зона Food to Go: можна випити смачної кави або чаю та перекусити.

Компанія-власник Сільпо отримала близько 240 млн грн збитків у 2022 році

АТ “Фоззі Груп”, яке є частиною торгово-промислової групи Fozzy Group та власником мережі Сільпо, отримало 239,4 млн грн чистого збитку за підсумками 2022 року.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Fozzy Group хоче розвинути мережу супермаркетів Сільпо в Польщі. Наразі компанія займається пошуком локації в цій країні, де могла б відкрити свої перші магазини. Окрім цього український ритейлер розглядає Словаччину, Чехію, Румунію та Болгарію, але саме Польща є пріоритетним напрямком для експансії.

Novus відкриє до кінця 2023 року сучасний розподільчий центр

Novus на Троєщині

Операційний директор Novus Олексій Панасенко в інтерв’ю The Page розповів, що станом на березень 2023 року в Україні працюють 83 магазини мережі. За 2022 рік відкрили два нових магазині та відремонтували все зруйноване. Магазини розміщені переважно в Києві та Київській області. Але зараз є також магазини у Тернополі та Рівному. Минулого року товарообіг компанії склав 13,75 млрд грн без НДС. У 2022 році в компанії планували відкрити розподільчий центр, його будівництво зараз відновили й до кінця 2023 року він має відкритися. Також у квітні 2023-го відкриється ще один магазин Novus в Києві на вулиці Тальнівській, 2.

Копійка відкрила новий універсам в Одесі

Магазин розташувався за адресою вул. Академічна, 11. Нова Копійка стала 104-м універсамом мережі. Загальна площа магазину складає 195 кв. м, торгова – 127 кв. м. Як повідомила RAU пресслужба компанії, у торговому залі встановлено два касових апарати. Штат магазину — 8 співробітників. Магазин працює з 8:00 до 22:00, без вихідних. Нагадаємо, торгова мережа Копiйка була створена у 2001 році в Одесі. Компанія об’єднує 104 магазини двох форматів – універсами та міні-маркети. Мережа представлена на півдні України – в Одеській, Херсонській та Миколаївській областях. Велика частина магазинів знаходиться в Одесі та Одеській області. У компанії працює понад 4000 осіб.

Магазин Roshen на Хрещатику зачиняють

У центрі Києва на вулиці Хрещатик, 29/1, неподалік від Бессарабського ринку, закривається магазин Roshen. Як повідомляє видання “Твоє місто”, 31 березня магазин працюватиме останній день. Про це повідомили журналістам працівники. Причини закриття не називають. На гарячій лінії Roshen виданню повідомили, що в них нема інформації про закриття даного магазину. Проте «з вулиці помітно, що з магазина познімали всі зовнішні декорації, а половина полиць у магазині вже спорожніла»,– відзначає видання. Нагадаємо, магазин Roshen біля Бесарабки почав роботу у 2012 році, в приміщенні колишнього київського стереокінотеатру «Орбіта».