Нд. Вер 29th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Скандинавський ритейлер IKEA відкриває магазини в новому мікроформаті. Така торгова точка схожа на телефонну будку й розташовується на площі всього 3 кв. м, пише MC.today.

Жінка гортає каталог IKEA, телефонна будка в Лондоні, колаж

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

IKEA запустила новий формат макромагазинів, які нагадують телефонні будки. Фото: Depositphotos

Перші мікромагазини відкривають на Саншайн-Кост, у Ньюкаслі і Джілонгу в Австралії, а виглядають вони ніби телефонні будки яскравого жовтого кольору. У такий спосіб компанія прагне довести своїм клієнтам у невеликих містах, що вони також можуть із комфортом купувати товари для дому, навіть якщо не мають можливості відвідати класичний супермаркет мережі. Про це йдеться на сайті ритейлера.

Мікромагазин IKEA в Австралії. Фото: IKEA

На Саншайн-Кост перший такий магазин відкрився 25 червня, у Ньюкаслі і Джілонгу «будки» почнуть працювати відповідно 27 червня та 2 липня. Їхнє завдання – навчити покупців, як замовляти товари через віддалені канали, як-от телефоном або онлайн.

Всередині кожної «будки» встановлено планшет, за допомогою якого можна зв’язатися із центром обслуговування клієнтів IKEA. У такий спосіб можна здійснити дистанційну покупку, розмістити передзамовлення на якісь товари або домовитися про віртуальну зустріч із консультантом мережі. Спеціалісти компанії супроводжують клієнтів на всіх етапах виконання замовлення в телефонному режимі, онлайн-чатах або у Facebook Messenger.

«Ми знаємо, що клієнтам подобається унікальний досвід відвідування звичайних магазинів IKEA. Але ми також знаємо, що для людей, які живуть далеко від великих міст, це складно. […] Багато наших клієнтів не знають про функцію дистанційних покупок, тому “телефонна будка” – це чудовий спосіб підвищити обізнаність про різноманітні способи здійснення покупок в IKEA», – говорить менеджер із віддалених продажів мережі Гері Кокс.

Дистанційні покупки – новий і доволі пріоритетний напрям, який компанія активно розвиватиме впродовж наступних років. З часом такі продажі мають становити 10% від загального товарообігу мережі.

Поєднання класичних магазинів із можливостями для онлайн-шопінгу та здійснення покупок дистанційно має забезпечити єдину безперебійну багатоканальну взаємодію з клієнтами.

«Незалежно від того, хочуть люди прогулятися магазином IKEA, скористатися застосунком чи вебсайтом, купувати в чаті, телефоном чи під час віртуальної зустрічі, – для кожного знайдеться варіант», – зазначають у компанії.

Що відомо про IKEA

IKEA – це заснована в 1953 році у Швеції транснаціональна компанія, що спеціалізується на виготовленні швидкозбірних меблів. Вона починала з того, що надсилала клієнтам товари за каталогом.

Мало хто знає, що IKEA – це абревіатура. Свою назву компанія отримала на честь засновника Інгвара Кампрада, ферми «Ельмтаріда», на якій він зростав, та Агунарді – його рідного міста. Сьогодні модерністські конструкції IKEA у виготовлення меблів та дизайні інтер’єру вважають одним з еталонів екологічної простоти. Компанія приділяє багато уваги зниженню витрат, оптимізації операційної діяльності та постійному розвитку продуктів.