Нд. Чер 16th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

У повномасштабну війну торговельні центри країни продовжують зменшувати вакантність, поповнюючи пул орендарів. Дехто з них робить ставку саме на українські бренди, пише RAU.

Вже рік активи Arricano знаходяться під тиском силових структур

Протягом 2023-24 років активи компанії Arricano Real Estate PLC (Кіпр) в Україні знаходяться під системним тиском з боку силових структур. Головне управління СБУ у Києві та Київській області та відповідні органи прокуратури звинуватили компанію в начебто перерахуванні державі-агресору прибутку від діяльності чотирьох торговельно-розважальних комплексів в Україні – столичні ТРК Проспект і ТРЦ РайON, ТРК City Mall в Запоріжжі та ТРК Сонячна Галерея в Кривому Розі. Наразі чотири ТРК заарештовані, а ТРК у Запоріжжі та Кривому Розі вже передані рішенням суду в управління АРМА.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

В інтерв’ю агентству Інтерфакс-Україна голова ради директорів Arricano Маргус Курм розповів про успішну роботу всіх торгових центрів. Наразі в столичних ТРК Проспект і ТРЦ РайON нульова вакантність, а в Запоріжжі та Кривому Розі вільних площ лишається близько 1%. Порівняно з довоєнним часом загальний дохід від оренди в доларах США зменшився на 11%, чистий операційний прибуток знизився на 8%. Проте в компанії, зважаючи на всі виклики великої війни, вважають, що це гарний результат.

Також тогоріч відбулася зміна пула орендарів. А все тому, що Arricano збільшує представленість українських виробників та буде нарощувати цей тренд. До прикладу, новий продуктовий орендар у Запоріжжі та Кривому Розі, де замість Auchan Україна відкриється Сільпо. Також в торговельних центрах відкрилися магазини українських брендів: Solmar, Stimma, Wear Me, Maritel та інші.

Весною ТРЦ Respublika Park суттєво поповнив пул орендарів

Тільки у квітні в ТРЦ Respublika Park двері відчинили одразу кілька нових магазинів та закладів:

  1. Запрацював виномаркет OKWINE з величезним вибором вин та інших напоїв з усього світу, різноманітних снеків та супутніх товарів.
  2. Відкрилася точка Молоко від фермера, де можна придбати натуральні та свіжі продукти власного виробництва для всієї родини.
  3. Вже приймає відвідувачів флагманський магазин дитячих товарів Kids Republic загальною площею більше 450 кв. м. Ця точка у ТРЦ Respublika Park найбільша в мережі. Тут представлено більше 30 європейських та американських брендів іграшок, одягу та товарів по догляду за дітьми.
  4. Пригощає фірмовою вишнівкою заклад П’яна Вишня.
  5. Відбулося відкриття першого Beauty Salon by Eva від орендаря Eva Beauty, де можна подбати про красу волосся.

А наприкінці травня відкрився простір українських брендів Всі. Свої. Він зайняв площу у 1000 кв. м та представляє асортимент від понад 50 локальних виробників одягу, взуття та аксесуарів. Деякі бренди представлені ексклюзивно лише в ТРЦ Respublika Park.

Влітку в одеському ТРЦ Riviera Shopping City відкриються два польських популярних бренди

У ІІІ кварталі 2024 року одеський ТРЦ Riviera Shopping City поповнить пул орендарів польськими брендами від компанії ССС. Запрацює другий та найбільший в Україні магазин HalfPrice, де буде представлений широкий вибір одягу, взуття, аксесуарів, косметики, іграшок та товарів для дому відомих брендів з постійними суттєвими знижками. Він розміститься на площі 3400 кв. м. Нагадаємо, перша точка бренду з листопаду 2023 року правцює в столичному ТРЦ Respublika Park.

Друге відкриття в ТРЦ Riviera Shopping City – магазин CCC, який пропонує великий вибір взуття, валіз, сумок для жінок, чоловіків та підлітків.

Власника ТРЦ Lavina Mall та Mandarin Plaza підозрюють в ухиленні від податків

Національна поліція розслідує кримінальне провадження про ухилення від сплати податків компаніями Інвестбуд гарант, Lavina Mall та ТРЦ Mandarin Plaza, власниками яких є Вагіф Алієв. Про це пише УРТЦ. Кримінальне провадження №42022000000001167 зареєстрували наприкінці серпня 2022 року, а обставини, про які йдеться у матеріалах справи, стосуються періоду 2019-20 років.

На думку слідчих, посадові особи вищезазначених компаній у змові з бенефіціаром випустили незабезпечені облігації «з метою збільшення власних витрат та ухилення від сплати податку на прибуток шляхом безпідставних виплат доходів у вигляді відсотків за облігаціями за неринковими ставками в адресу афілійованих суб`єктів господарювання та з подальшим виведенням грошових коштів в неконтрольований державою обіг».

Клопотання про передачу БФК Gulliver в управління АРМА

Було подано клопотання прокурора Офісу генерального прокурора щодо передачі багатофункціонального комплексу Gulliver в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку й управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Прес-служба БФК Gulliver офіційно заявляє, що клопотання є необґрунтованим і протиправним.

ТРЦ Blockbuster Mall після перезапуску продовжує поповнюватися новими орендарями

1 грудня відбувся перезапуск ТРЦ Blockbuster Mall, який активно поповнює пул орендарів. Одне з яскравих відкриттів травня – новий магазин H&M. Це перша точка, яку шведський бренд відкрив з початку повномасштабного вторгнення росії. Новий магазин H&M розмістився одразу на двох поверхах ТРЦ Blockbuster Mall та займає загальну площу близько 2400 кв. м. Інтер’єр виконаний у новій дизайн-концепції бренду із сучасними елементами, що забезпечують функціональність простору та створюють комфортну атмосферу для шопінгу.

У луцькому ТРЦ ПортCity відкрилася Аптека Доброго Дня

Новий орендар в луцькому ТРЦ ПортCity – Аптека Доброго Дня. Точка розташувалася на першому поверсі в прикасовій зоні гіпермаркету та зайняла площу понад 80 кв. м. Тут представлені тільки сертифіковані товари та крім великого асортименту лікарських засобів, є категорії медичних виробів та медичної техніки, засобів гігієни, реабілітації,  широкий вибір лікувальної косметики, дитячого харчування і аксесуарів, а також товарів для майбутніх мам.

В дніпровському ТРЦ Караван орендар Фокстрот змінив місце

Раніше магазин Фокстрот в ТРЦ Караван, що у Дніпрі, займав площу 800 кв. м, а наразі переїхав на більш зручну і вигідну локацію загальною площею 1400 кв. м, з них 1200 кв. м – торговельна. Більша площа дала орендарю можливість збільшити товарне наповнення на 25% і розмістити максимальну кількість бренд-зон у всіх категоріях.

Рекорд по виторгу Sinsay у дніпровському ТРК МОСТ-сіті

18 квітня, у перший день роботи новий магазин Sinsay в ТРК МОСТ-сіті  перевершив прогнози ритейлера на 27% та зробив рекордну суму виторгу – найбільшу в українській мережі та четверту за обсягом серед усіх магазинів польського ритейлера у світі. Нагадаємо, магазин польського бренду Sinsay в в ТРК МОСТ-сіті займає площу 1045 кв. м.

Державний Ощадбанк виставив на продаж столичні ТРЦ Атмосфера та готель Ramada Encore Kyiv

Державний Ощадбанк виставив на продаж столичні ТРЦ Атмосфера та готель Ramada Encore Kyiv, а також 11 земельних ділянок у Козині (Київської обл.) і право грошової вимоги до ТОВ “Компанія “Нітєко”. Про це повідомляє УРТЦ. Стартова ціна лоту на електронному аукціоні OpenMarket (ДП “СЕТАМ” Міністерства юстиції України), який мав відбутися 25 березня  – 1,79 млрд грн.