Нд. Тра 19th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Мережа супермаркетів “Сільпо” поглинула український інтернет-магазин із сервісом доставки свіжих овочів і фруктів OVO, повідомляє УРТЦ.

Сума угоди не розголошується, однак, за словами опитаних виданням Forbes джерел, мова може йти про кілька сотень тисяч доларів.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Бізнес OVO знаходився на межі закриття, тож навіщо Fozzy Group купувати цей сервіс, тим паче – непублічно?

Навіщо “Сільпо” доставка OVO?

Мережа має два типи власної доставки, перший – сервіс швидкої доставки Loko, другий – доставка в обраний часовий слот.

Комерційний директор Zakaz.ua Євген Нетреба зазначає, що під час пандемії коронавірусу люди звикли до доставки, тож щоб не втрачати клієнтів, найкращим рішенням для ритейлера є створення вибору – покупка онлайн або офлайн.

Власну доставку мають мережі супермаркетів АТБ та Varus. Ритейлери в Києві також користуються послугами сервісів Zakaz.ua, Turbo.ua, Glovo Express тощо.

Візія OVO збігається зі стратегією інновацій та обслуговування клієнтів “Сільпо”, заявили у пресслужбі ритейлера.

На думку експертів, компанія могла придбати проблемний стартап заради команди, яка заточена під доставку їжі й може швидко показувати результат.

Керуючий партнер фонду Flyer One Ventures Віталій Лаптенок вважає, що для “Сільпо” це покупка майданчика для тестів.

Вони активно розвивають свою доставку та Loko. OVO може покращити їхню пропозицію в категорії Fresh – свіжі овочі та фрукти, – каже інвест-директор Horizon Capital Денис Сичков.

Скільки міг коштувати OVO?

Оцінки від опитаних Forbes гравців ринку та інвесторів відрізняється, на думку Нетреби – сума купівлі була мінімальною, адже купувати фактично було нічого. Він припускає, що «Сільпо» придбав виключно торгову марку.

Проєкт був у досить тяжкому становищі після початку повномасштабного вторгнення, визнає керуючий партнер фонду Flyer One Ventures Віталій Лаптенок.

Сума купівлі, гадаю, була кілька сотень тисяч доларів у кращому випадку, – говорить він.

Співзасновник стартапу ChoiceQR Володимир Оляніцький вважає, що сума угоди могла дорівнювати собівартості, тобто обсягам інвестицій в сайт та брендінг, а це приблизно 500 тис. доларів.

Засновники OVO Роман Мелкумов і Степан Зіняков

 

Довідка

 

OVO – це служба доставки свіжих овочів і фруктів із дарк-сторів, тобто магазинів, які працюють лише на доставку без можливості фізичного відвідування.

 

Клієнти робили замовлення на сайті OVO, їх розвозили кур’єри. Вартість доставки замовлення до 500 грн фіксована – 39 грн, понад 500 грн – безкоштовно.