Пн. Кві 29th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Креативна агенція Taktika оновила бренд Ябко. Мережа отримала нову бренд-стратегію та айдентику, а також переосмислила емоційну складову бізнесу.  

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Ябко – ритейлер техніки, який працює у форматі невеликих магазинів-салонів. За десять років на ринку бренд виріс та сформував велике ком’юніті відданих клієнтів. Нещодавно вони розширили асортимент від монобренду техніки Apple до мережі гаджетів преміум-брендів та вирішили переглянути своє позиціювання

Taktika повністю оновила бренд та переосмислила клієнтський досвід, за допомогою бренд-стратегії, айдентики та нових деталей у сервісі.

“У новій бренд-стратегії ми ніби змусили Ябко пропускати все, що створюється через питання-фільтр: “Чи робить це момент покупки класного гаджета більш особливим? Як зробити так, щоб пакет, в якому тобі віддають телефон, відображав це святкування оновлення техніки? Як зробити покупку б/у техніки такою ж емоційною, як мінісвято?” Тобто, це про переосмислення підходу клієнта до емоційної частини свого бізнесу та сервісу. А слогани, айдентика, оформлення матеріалів – це тільки інструмент”, – розповідає Роман Гурбанов, креативний директор Taktika.

Найчастіше клієнти приходять до Ябко за товарами Apple, PlayStation, Dyson, SMEG. Це гаджети, які люди купують як подарунки собі чи близьким. Кожна така покупка – радісна та емоційна. Тож Taktika попрацювали нам тим, щоб момент урочистості зберігався на усьому клієнтському шляху – від сайту й до пакування. 

Раніше вся айдентика бренду була чорно-біла. Креативники розробили Ябко нову унікальну колірну палітру, до якої додали: блакитний, зелений, фіолетовий, кораловий, сіро-білий та чорний. Це додало компанії впізнаваності на тлі конкурентів. 

 

Ябко мав виразний та впізнаваний логотип, тож агенція оновила його таким чином, аби не втратити відомий силует: літери стали жирніші, а їх скоси – виразніші. Також Taktika створила власний патерн тиснення, який можна використовувати на фізичних матеріалах: при друці на товарах, пакуванні, а також в діджиталі.

Через питання-фільтр також пропустили гарантію, відмовившись від класичного папірця в коробці. Taktika віднайшла власну назву та окремий бренд “Спокій”, який скоро стане доступним в мережі Ябко.

 

 

Taktika – це креативна агенція, яка робить зрозумілу та помітну рекламу. Агенція співпрацює з національними та глобальними брендами, серед яких Prom, ПриватБанк, Favbet, MasterZoo. Їх роботи відзначені міжнародними нагородами Red Dot Design Award і Golden Drum.