Сб. Лип 27th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Європейська мережа медичних лабораторій Сінево підсумовує результати роботи у 2023 році. Незважаючи на труднощі, 17-й рік діяльності компанії в Україні відзначився не лише традиційно високим рівнем продуктивності і сервісу Сінево, але й низкою важливих для компанії, клієнтів, суспільства і армії ініціатив та досягнень.

Ключові здобутки Сінево в 2023 році: 

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

  • виконано понад 22 млн лабораторних досліджень;
  • відновлено роботу 97% лабораторної мережі компанії, поза тим відкрито 15 нових лабораторних пунктів;
  • відновлено роботу лабораторії в Херсоні, та збільшено загальну пропускну здатність біо/імунохімічних аналізаторів лабораторії Сінево в Дніпрі на 20%; 
  • збережено 78% персоналу (від довоєнного рівня), та поновлено діяльність «Школи медсестер Сінево»;
  • запущено програму лояльності «РЕЗУЛЬТАТ Сінево», оновлено сайт і «Особистий кабінет Сінево»;
  • розширено співпрацю з Силами ТрО ЗСУ в сфері лабораторної діагностики та матеріально-технічного оснащення медичних і навчальних центрів ТрО;
  • завершено перехід на реагенти провідних європейських виробників, з повною відмовою від реагентів російського походження (перехід розпочато в 2018 році). 
Відновлення та модернізація лабораторної мережі 

Протягом 2023 року компанія відновила роботу 97% відділень лабораторної мережі у порівнянні з довоєнними показниками, у тому числі поновлена діяльність лабораторних відділень в деокупованих та прифронтових населених пунктах, та відкрито 15 нових лабораторних пунктів. 

Наразі лабораторна мережа Сінево Україна налічує 340 лабораторних відділень (352 до повномасштабного вторгнення) у 139 населених пунктах (155 до початку повномасштабного вторгнення), та 7 працюючих лабораторій у Києві, Львові, Чернівцях, Вінниці, Одесі, Херсоні й Дніпрі (роботу лабораторії в Харкові призупинено з міркувань безпеки). 

Крім відновлення роботи та відкриття лабораторії в Херсоні 25 травня 2023 року, Сінево також модернізувала лабораторію в Дніпрі, навантаження на яку було значно посилено після призупинення роботи лабораторії компанії в Харкові. В результаті модернізації, після встановлення нової діагностичної платформи 3-в-1 Cobas Pure від Roche Diagnostics (Швейцарія), загальна пропускна здатність біо/імунохімічних аналізаторів Сінево в Дніпрі збільшилася на 20% і зараз становить 5270 тестів на годину. Це дозволяє гарантувати якісне та швидке обслуговування клієнтам зі східного та центрального регіонів країни.

В планах компанії відкриття 20 нових лабораторних відділень у 2024 році.

Людський капітал, як потенціал для зростання

У 2023 році компанія доклала значних зусиль для відновлення штату і підвищення кваліфікації працівників. Станом на сьогодні Сінево налічує близько 2000 співробітників (72% від довоєнного рівня), а тенденція приросту персоналу надалі зберігається, незважаючи на складну ситуацію в країні, та, зокрема, на ринку праці. Варто також відзначити, що близько 78% персоналу складають працівники зі стажем роботи в компанії понад 3 роки, а 589 співробітників працюють в Сінево понад 10 років. 

Завдяки відновленню роботи корпоративного навчального центру «Школа медсестер Сінево», діяльність якого було тимчасово призупинено 24 лютого 2022 року, співробітники компанії знову отримали можливість покращили свої професійні навички, а також здобути знання з психології і ефективної співпраці для надання клієнтоорієнтованого сервісу найвищого рівня. За 10 років функціонування в «Школі» пройшли навчання більше ніж 3500 співробітників Сінево, від касирів і адміністраторів, до медичного персоналу з усієї країни. 

Розширення спектру лабораторних послуг та структура аналізів

Протягом 2023 року Європейською мережею медичних лабораторій Сінево виконано понад 22 млн лабораторних досліджень (16 млн у 2022 році). 

В перелік лабораторних послуг компанії було повернено низку недоступних після повномасштабного вторгнення аналізів і пакетів аналізів, які виконувалися в Німеччині, до того перелік послуг було розширено новими аналізами, як то FOX – тест, генетичні аналізи, тощо

Структура аналізів 2023 здебільшого залишилася незмінною, а кількість досліджень збільшувалась пропорційно. ТОП-3 найбільш популярних серед українців аналізи: 

  1. Клінічний аналіз крові: виконано близько 1 200 000 досліджень у 2023 році (більше ніж 930 000 у 2022 році);
  2. Глюкоза (сироватка): виконано близько 730 000 досліджень у 2023 році (більше ніж 532 000 у 2022 році);
  3. Тиреотропний гормон (ТТГ): виконано близько 660 000 досліджень у 2023 році (більше ніж 500 000 у 2022 році).
Маркетингові активності

В 2023 році, під простим, та зрозумілим кожному, слоганом – «Те що ти цінуєш»,  стартувала довгоочікувана програма лояльності «РЕЗУЛЬТАТ Сінево»

Програма відкрила низку додаткових можливостей, як для нових, так і для постійних клієнтів:

  • Програма лояльності гарантує повернення від 5% вартості кожного оплаченого замовлення у вигляді бонусів (1 бонус = 1 гривня);
  • послуга «ПІДПИСКА» дозволяє отримати 20% бонусів від суми передоплати за аналізи, внесеної на бонусний рахунок;
  • оновлені сайт і «Особистий кабінет Сінево» – забезпечують легкий і швидкий доступ до історії замовлень, результатів лабораторних досліджень, і переваг програми лояльності.

Накопиченими бонусами можна розраховуватися за наступні замовлення повністю, або частково. До того ж особисті бонуси можна використати для сплати замовлень рідних та близьких.    

Лише протягом одного місяця після запуску програми клієнтам Сінево було нараховано більше 7 млн бонусів, з яких на оплату аналізів було витрачено близько 2 млн бонусів.

Корпоративна соціальна відповідальність

2023 рік відзначився посиленням співпраці Сінево та Сил територіальної оборони Збройних Сил України в сфері лабораторної діагностики та матеріально-технічного оснащення медичних та навчальних центрів ТрО. 

В межах кооперації, яка розпочалася невдовзі після повномасштабного вторгнення, компанія Сінево, лабораторний партнер Сил ТрО ЗСУ, забезпечувала процес безкоштовного виїзного тестування на COVID-19 офіцерів Сил ТрО ЗСУ, які брали участь у «Вишколі капітанів», передала на потреби медичних закладів і шпиталів засоби індивідуального захисту, медикаменти та реагенти на суму понад 2 млн грн, а захисники та захисниці Сил ТрО ЗСУ отримали доступ до безоплатних аналізів по всій території України. 

На додаток навчальні центри Сил ТрО ЗСУ було забезпечено найсучаснішими манекенами імітації травми. Це дозволить бійцям краще оволодіти навичками тактичної медицини, щоб рятувати життя собі, та побратимам. 

Крім допомоги ЗСУ, у 2023 році Сінево ініціювала низку соціально значимих починань. Компанія поглибила співпрацю з Національним інститутом серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова. У статусі лабораторного партнера НІССХ ім. М.М. Амосова Сінево надала 500 спеціалізованих досліджень для пацієнтів та донорів, які готуються до трансплантації серця, чи проходять реабілітацію після операції.

А у якості лабораторного партнера Superhumans, центру з протезування, реконструктивної хірургії, реабілітації та психологічної підтримки постраждалих від війни дорослих і дітей, надала аналізів на безоплатній основі на суму близько 800 000 грн. 

Загалом у 2022-2023 роках компанією було перераховано 3 млн грн на офіційний рахунок ЗСУ, 1 млн грн до благодійного фонду Сергія Притули «На помсту», сформовано та доставлено на схід 4 вантажівки гуманітарної допомоги, та з моменту повномасштабного вторгнення було виконано безкоштовних лабораторних досліджень для українців на суму понад 9 млн грн.

Про Сінево Україна (Synevo Ukraine):

 

Європейська мережа медичних лабораторій Сінево Україна (Synevo Ukraine) – найбільша мережа в Україні, яка налічує 340 лабораторних відділень, 7 лабораторій (у Києві, Львові, Чернівцях, Вінниці, Одесі, Херсоні та Дніпрі), та понад 2000 співробітників у 139 населених пунктах країни. Започаткована у 2007 році в Києві, сьогодні мережа медичних лабораторій Сінево Україна здатна виконувати понад 800 видів тестувань, і щороку обслуговує біля 4 млн клієнтів, виконуючи більше ніж 20 млн тестів. 

 

Сінево Україна є частиною провідної міжнародної компанії в галузі охорони здоров’я та діагностичних послуг Medicover. Міжнародна лабораторна мережа Сінево (Synevo) представлена у 10 країнах Європи, а лабораторії Сінево працюють у Німеччині, Польщі, Румунії, Туреччині, Грузії, Молдові, Болгарії, Сербії, Боснії та Герцеговині. У 2017 році Сінево Україна у складі Medicover була зареєстрована на біржі Nasdaq (Stockholm), ставши першою, та єдиною, в Україні медичною компанією, яка здійснила ІРО. 

 

Для отримання додаткової інформації відвідайте synevo.ua

 

Про компанію Medicover:

 

Medicover – провідна міжнародна компанія з надання медичних та діагностичних послуг, яка була заснована у 1995 році. Сьогодні під управлінням Medicover працює велика кількість амбулаторій, лікарень, спеціалізованих закладів, лабораторій та пунктів забору крові, а найбільшими ринками збуту компанії є Польща, Німеччина, Румунія та Індія. У 2022 році дохід Medicover склав більше ніж 1,5 млрд євро, а штат компанії налічував понад 44 000 співробітників. 

 

Для отримання додаткової інформації відвідайте medicover.com