Пт. Тра 3rd, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Бізнес продовжує активно «воювати» на своєму гуманітарному фронті, підтримуючи ЗСУ та тих, кому допомога дуже необхідна. MMR пропонує щотижневий Дайджест добрих справ та зі свого боку дякує бізнесу за активну позицію.

«Фонд Маша» допоможе працівникам громадських організацій подолати стрес

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

«Фонд Маша» вже проводить спеціальні реабілітаційні зміни програми «Незламна мама» для волонтерок і госпітальєрок. Але команда хоче збільшити обсяги допомоги, тому за підтримки Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН (WPHF) розпочинає серію базових психологічних тренінгів зі стресостійкості для громадських організацій. Ці тренінги проходять у режимі онлайн, тому прослухати вебінар зможе велика кількість працівників.

Фінал «Голосу країни-13» буде благодійним: виручені від голосування кошти підуть на закупку лазера в опіковий центр «Незламні»

У фіналі «Голос країни» матиме потужну благодійну складову. Так, кошти, виручені в межах смс-голосування у прямому ефірі фіналу «Голосу країни», будуть направлені на ініціативу Київстар ТБ щодо закупівлі лазера від опікових рубців для Національного реабілітаційного центру «Незламні», де проходять лікування українські діти, які отримали опіки внаслідок повномасштабного вторгнення. У Київстар ТБ розповідають, що завдяки такій активності та залученості аудиторії лікарі центру зможуть рятувати українських дітей, які отримали опіки під час великої війни.

Masterсard спільно з «Навчай для України» вперше впроваджує освітню програму для дівчат Girls4Tech

Україна стала 63 країною, яка приєдналася до мережі країн-партнерок програми Girls4Tech від MasterCard. Фокусом проєкту є такі напрямки: цифровий світ, великі дані, інформаційний слід та штучний інтелект. Протягом осінніх канікул учасниці матимуть 4 заняття з кожного напрямку, а також зустрічі з зірковими спеціалістками кожної царини, зокрема й фахівчинями з MasterCard. Завданням викладачів полягає у тому, щоб зацікавити дівчат цариною STEM, розширити горизонти у галузі інновацій, допомогти їм визначити пріоритетні напрямки та набути навички формувати власний майбутній освітній і кар`єрний шлях та самостійно досягати поставлених цілей.

7-ма річниця діяльності Фундації Дім Рональда МакДональда

За 7 років діяльності Фундації Дім Рональда МакДональда було облаштувано 6 зручних Сімейних кімнат у державних дитячих лікарнях, щоб батьки і важкохворі діти були поруч, які родини відвідали більше 200 тисяч разів; розпочато зміну парадигми медичного обслуговування дітей: проведено 5 конференцій всеукраїнського рівня; 20 000 разів медичні фахівці з 200 лікарень взяли участь у навчальних проєктах Фундації. А ще — почато будівництво першого в Україні Дому Рональда МакДональда для родин важкохворих діток.

Соломія Вітвіцька з українськими артистами дарує позитивні емоції дітям з «Охматдиту»

Від березня 2022 ведуча ТСН на 1+1 Марафон Соломія Вітвіцька започаткувала щотижневі концерти в Охматдиті, куди запрошувала українських артистів, аби ті підтримали діток та медиків під час війни. Днями відбувся ювілейний, вже 50-й концерт у стінах НДСЛ «Охматдит». За майже два роки такі зустрічі стали доброю п’ятничною традицією і для пацієнтів, і для лікарів, і для самих артистів. Підіймали дух дітям майже всі виконавці української сцени – Сергій Танчинець з гурту БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ, Макс Барських, MamaRika, NK, Світлана Тарабарова, Наталія Могилевська, Віталій Козловський, Павло Зібров, гурт Tember Blanche, CHEEV, KHAYAT та багато інших. На ювілейному 50-му концерті до Соломії долучився її колега, ведучий «Голосу країни» на «1+1 Україна» Юрій Горбунов. А свої пісні маленьким пацієнтам того дня подарували  MONATIK, Оля Цибульська, DZIDZIO.

Культурний фронт: поповнюйте літературну скарбничку України

Команда проєкту книги з історіями кейсів українських топових компаній «Більше ніж сервіс» від Артура Лупашко запустила збір на поповнення літературними виданнями Чернігівської міської бібліотеки імені М.М. Коцюбинського. Із продажу кожної книги 50 гривень автоматично відправляються на потреби благодійного фонду «Повернись живим». Команда збирає 80000 гривень на придбання більше 200 книжок для поповнення літературної скарбнички Чернігівської міської бібліотеки ім. М.М. Коцюбинського. 27 лютого 2022 року бібліотека була розтрощена російськими загарбниками, через що знищено більше половини (60%) бібліотечного фонду. Вона потребує книжок різних напрямків: наукові, художні, історичні та інших.