Вт. Тра 21st, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Компанія Asgard Investment Company планує незабаром відкрити новий торговий центр у Львові. Ним стане невеликий ТЦ SODOVA на вулиці Садовій.

Про те, яким буде новий об’єкт та чому його вирішили будувати під час повномасштабної війни, розповів генеральний директор фірми Сергій КовальовУкраїнська Рада Торгових Центрів пропонує головне з інтерв’ю.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Будівництво ТЦ під час війни

За словами Ковальова, не можна сказати, що щось докорінно змінилося у підході до інвесторів під час війни.

А якщо серйозно, то ми були впевнені, що без якихось пільг ми знайдемо таких, як ми, котрі в часи кризи готові інвестувати та отримувати прибуток після війни. Звичайно, ми би хотіли, щоб так сталося, що вже завтра окупанти назавжди покинули наші землі, а ми почали вести бізнес “as usual”. Проте, якщо вони до відкриття першого ТЦ SODOVA не поїдуть на свої болота, то впевнений, що все одно з нашим проєктом все буде добре, і заробітки нас тішитимуть, – зазначив він.

Компанія ASGARD є забудовником ТЦ SODOVA, але досі залишається в проєкті у ролі управлінської компанії.

Спікер жартує, порівнюючи відносини компанії та об’єкту із батьківськими і додає, що ASGARD надалі хочуть вести цей об’єкт.

Наразі компанія забезпечує повний цикл від вибору ділянки та концепції побудови проєкту, а також догляд за ТЦ SODOVA з господарської, юридичної, маркетингової та комерційної точки зору.

Крім цього, забудовник займається усіма погодженнями щодо будівництва та наповнення ТЦ орендарями.

Ми ведемо переговори на всіх етапах і на всіх рівнях, від початку будівництва і закінчуючи прикрашанням повітряними кульками на відкриття. Ще раз наголошую, ми все зробимо за інвестора і будемо далі вести його бізнес, в цьому і родзинка нашої концепції.

Орендарі ТЦ SODOVA

Наразі девелопер вже уклав угоди з таким компаніям, як “Сільпо”, “Оптикалюксор”, “Золотий вік”, “Книголенд”, “Розетка”, “Львівські круасани”, “Master zoo”, “Простор” та багатьма іншими.

Договори з усіма орендарями є індивідуальними, але у пріоритеті більш довгострокові угоди.

Перед початком будівництва компанія прорахувала усі важливі показники: визначила цільову аудиторію, виміряла кількість мешканців, які проживають поруч, врахувала купівельну спроможність.

Ми обрали концепцію невеликого торговельного центру по дорозі додому перш за все тому, що ця ніша фактично не заповнена. На прикладі Львова ми можемо виділити кілька великих ТЦ і до всіх треба їхати, витрачати час. А ми вирішили бути ближчими до нашого клієнта, до того ж в останні роки ми бачили активний розвиток порівняно невеликих супермаркетів в Україні і подумали, що було би круто зібрати всі ці магазини в одному приміщенні біля дому, – пояснює Сергій Ковальов.

Отже, головною задачею ТЦ SODOVA є забезпечення усім необхідних тих людей, які проживають навколо.

На об’єкті буде паркувальний майданчик, велопарковка та зручні пішохідні доріжки.

Загальна площа ТЦ SODOVA складає 3900 м кв, розміщуватись в ньому можуть понад 20 орендарів. Всередині ТЦ SODOVA також будуть зібрані усі найнеобхідніші торгові точки, такі як продуктові магазини, аптека, оптика, кафе швидкого харчування та інше. Розважальних зон, як от кінотеатр чи боулінг, не буде, але можна буде придбати усе найнеобхідніше.

Звичайно плани у нас амбітні, але поки що не можу їх розголошувати. Можу лише привідкрити завісу і сказати, що ми вже собі запланували відкрити торгові центри як у Львові, так і за його межами, – резювував гендиректор Asgard investment company.