Ср. Тра 15th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457
Стартувала реєстрація на конкурс «Роби своє з Kurator». Як податися?

Організатори відкрили реєстрацію на конкурс бізнес-ідей «Роби своє з Kurator» для HoReCa для підтримки бізнесу, який постраждав під час війни або який розвивають військові.  

З 22 вересня по 23 жовтня  триватиме реєстрація учасників на конкурс «Роби своє з Kurator». Організатори, Благодійний фонд «МХП — Громаді» та бренд Kurator, спрямують сумарно 1 мільйон гривень на гранти та оберуть від 10 переможців. 

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Хто може податися?
  • Підприємці-ветерани
  • Внутрішньо переміщені особи
  • Бізнеси, які постраждали від російської агресії (зазнали руйнувань внаслідок повітряних атак, окупації тощо)

Підприємці повинні працювати у сфері HoReCa: заклади харчування (кафе, ресторани, кав’ярні, пекарні тощо), готелі, кейтеринг. 

Бізнеси мають працювати в одній з  13 областей України, зокрема у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Полтавській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській та Чернігівській. 

Як заповнити заявку на участь? 
  1. На  офіційному сайті конкурсу завантажити аплікаційну форму. 
  2. В аплікаційній формі детально викласти свою бізнес-ідею, її масштаб і терміни реалізації. 
  3. Важливо описати бізнес-процеси та пояснити, як саме грант допоможе на старті чи масштабуванні бізнесу. Приміром, для пришвидшення якогось процесу необхідний тістозамішувач чи хлібопічка. 
  4. Далі — пояснити, як це сприятиме збільшенню кількості робочих місць, виторгу чи дасть будь-яку перевагу для бізнесу.
  5. Прикріпити аплікаційну форму під час реєстрації на сайті. 

Якщо під час заповнення форми виникнуть запитання, учасник зможе поставити їх під час онлайн-консультацій від експертів конкурсу або ж звернутися до інформаційного відділу за номером: +38 (067) 440-59-00 з понеділка по п’ятницю з 09:00 до 13:00.

Що отримають переможці конкурсу?

Кошти. Завдяки мікрогрантам підприємці зможуть започаткувати новий бізнес і масштабувати або ж релокувати вже наявний.

Експертну підтримку. Члени журі, підприємці та ресторатори, допоможуть на етапі консультацій і подання заявок. Кожен учасник отримає досвід, розуміння власних бізнес-процесів та експертизу від фахівців у сфері HoReCa.

Партнерство. Організатори продовжують партнерство й співпрацю з переможцями попередніх конкурсів «Роби своє»: запрошують на спільні заходи для презентації власного досвіду, послуг чи продукції. Також інформаційно підтримують учасників у власних соцмережах і медіа, розповідаючи про їхні кейси. 

Нагадаємо, що навесні 2022 року організатори конкурсу «Роби своє» підтримали 80 бізнес-проєктів на загальну суму понад 7,4 мільйона гривень. А торік Благодійний фонд «МХП — Громаді» надав фінансову допомогу на понад 6 мільйонів гривень для 74 мікробізнесів.  

Володимир Ярославський оцінюватиме грантові заявки від підприємців зі сфери HoReCa

Також, конкурс бізнес-ідей «Роби своє з Kurator» для HoReCa оголосив суддів, серед яких відомий ресторатор і шеф-кухар.  

З 22 вересня по 23 жовтня триватиме реєстрація на конкурс «Роби своє з Kurator» для HoReCa. Організатори, Благодійний фонд «МХП — Громаді» та бренд Kurator, оголосили, хто оцінюватиме проєкти учасників і розподілить 1 млн гривень серед переможців. Серед суддів Володимир Ярославський, бренд-шеф магазину «GoodWine», керуючий і співвласник ресторанів «Lucky» та «Chef’s Table» та суддя кулінарного шоу «Майстер Шеф». 

Володимир Ярославський

«Для мене як ресторатора важливо, щоб бізнес-ідея була значущою, мала місію і створювала робочі місця. Тож оцінюватиму передусім з позиції її життєздатності, глибини та, звісно, не без участі серця. Є проєкти, яким просто потрібна дрібка підтримки. Адже нині важливо підтримувати всіх. Це моє глибоке переконання. Та біда, з якою має справу кожен українець, прийшла до кожного з нас. Оскільки маю експертизу в галузі, то допомагати колегам — максимально логічний крок. Хочеться, щоб попри всі труднощі, наша галузь процвітала», — поділився Володимир Ярославський.

Також до експертної комісії конкурсу увійшли відомі фахівці з харчової сфери, кулінарії та бізнесу:

  • Павло Мороз, директор Департаменту корпоративної соціальної відповідальності компанії МХП;
  • Наталія Шадчнєва, керівниця центру розвитку HoReCa МХП;
  • Віталій Гуралевич, член Асоціації шеф-кухарів України, бренд-шеф ресторану «Кухня Гір», «Тавель»;
  • Олексій Повторейко, віцепрезидент Асоціації шеф-кухарів України, співзасновник та шеф-кухар ресторану «НАЖИВО»;
  • Анна Опанасенко, керівниця групи бренд-маркетингу HoReCa компанії HoReCa МХП, бренд Kurator;
  • Володимир Панченко, керівник відділу національних проєктів фонду «МХП — Громаді».

Конкурс відкритий для підприємців-ветеранів, внутрішньо переміщених осіб і бізнесів, які постраждали від російської агресії. До участі прийматимуть бізнес-ідеї підприємців з галузі HoReCa (заклади харчування, готелі, кейтеринг). Подати їх можуть представники українського малого та середнього бізнесу з 13 областей України, зокрема з Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Полтавської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської та Чернігівської областей. Подати заявку можна офіційному сайті конкурсу.

Нагадаємо, що навесні 2023 року організатори конкурсу «Роби своє» підтримали 80 бізнес-проєктів на загальну суму понад 7,4 мільйона гривень. А торік Благодійний фонд «МХП — Громаді» надав фінансову допомогу на понад 6 мільйонів гривень для 74 мікробізнесів.  

Довідково: 

 

«Роби своє» — конкурс бізнес-ідей для підприємців у малих містах і селах. З 2020 року переможці та учасники конкурсу створили десятки нових підприємств в агросекторі, легкій і харчовій промисловості, зеленому туризмі тощо. У 2022 році конкурс підтримав 74 мікробізнеси на суму 6 млн грн, а цьогоріч — 80 мікробізнесів на суму 7,4 млн грн. Також 10 українських ветеранів та їхні родини стали переможцями конкурсу #Варто «Робити Своє», який реалізував БФ «МХП — Громаді» спільно з Українським ветеранським фондом Мінветеранів, та отримали від 500 тисяч до 1,5 мільйона гривень на відкриття та розвиток власної аграрної справи. Сумарний бюджет конкурсу становив 6 млн грн.

 

«МХП — Громаді» — український благодійний фонд, який почав свою діяльність у 2015 році. Його головна місія — комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників і рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт і літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.

 

KURATOR — бренд продуктових рішень для HoReCa-спільноти (заклади харчування, готелі, кейтеринг), який розвиває компанія МХП. Має гнучкий асортимент під різні типи закладів, бізнес-моделі, кваліфікацію персоналу та кількість кухарів. Під брендом KURATOR випускається понад 100 видів допрацьованої продукції, зокрема курятина, яловичина, різні кулінарні рішення. Весь асортимент створюється з розумінням і дотриманням потреб професійної кухні.