Вт. Тра 7th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

У серпні послуга стала доступною в Харкові, Одесі, Вінниці і Дніпрі. До цього, з червня, сервіс для комунікації з відвідувачами з порушенням слуху було підключено в магазинах Києва і Львова.

Фокстрот став першою компанією у своїй галузі, яка виступила ініціатором впровадження адаптації мережі до потреб нечуючих відвідувачів. Відтепер немає потреби обмінюватися повідомленнями на папері або у смартфоні, аби нечуючій людині порозумітися з продавцем-консультантом, обираючи техніку у Фокстрот.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Завдяки спеціалізованому ліцензійному рішенню «Connect Pro» та мобільному застосунку «Перекладач ЖМ», що забезпечують виклик онлайн перекладача жестової мови по відеозв?язку, це можна зробити швидко, якісно, цивілізовано та зрозуміло, без психологічних та мовних бар?єрів для обох учасників діалогу. Для покупців цей сервіс абсолютно безкоштовний.

Спочатку послуга стала доступною на сайті ритейлера foxtrot.ua, де на окремій сторінці встановлено веб-віджет, і в 5 магазинах Києва та Львова. А з 1 серпня – перелік поповнився ще 5 магазинами у Харкові, Одесі, Вінниці і Дніпрі.

З моменту запуску послугою скористалися понад 70 разів. З них – вагому частку займає надання спільної консультації (продавця-консультанта та онлайн-перекладача) покупцю саме у торговій залі.

«Для нас важливо, що сервіс користується попитом і вже сьогодні ми можемо покрити нею ще більшу кількість нечуючих покупців: надати професійну консультацію зрозумілим та зручним способом, відповісти на додаткові запитання і допомогти обрати потрібну техніку. Адже всі наші зусилля у втіленні цього проєкту спрямовані на реалізацію передусім соціальної місії бізнесу задля створення комфортних умов у наших магазинах і на сайті для покупців з порушенням слуху», – зазначила Леся Нікуліна, керівник відділу торгового маркетингу та куратор проєкту «Безбар’єрний Фокстрот».

Інноваційний і практичний комплекс спеціалізованих ліцензійних рішень у рамках соціального проєкту «Безбар’єрний Фокстрот» підключено в рамках меморандуму про співпрацю з ГО «Громадський рух «Соціальна єдність».

Магазини, в яких працює Connect PRO та Connect QR, мають спеціальну візуальну позначку на вході біля графіка роботи. З повним переліком таких магазинів можна ознайомитися тут. А для забезпечення вільного доступу нечуючих людей до отримання фахової консультації і можливості швидко та зручно робити покупки онлайн, на сайті Foxtrot.ua встановлено спеціалізований веб-віджет «Вушко» (Connect Web) для одночасного зв’язку з оператором контакт-центру Фокстрот і перекладачем жестової мови.

Зазначимо, в Україні проживають сотні тисяч людей з порушеннями слуху різного ступеню, які мають конституційне право спілкуватися рідною українською жестовою мовою. Тому сучасні цифрові сервіси з доступом до центру онлайн перекладачів жестової мови, які долучаються до діалогу по відеозв?язку, суттєво пришвидшують та спрощують комунікацію з нечуючими відвідувачами, роблячи її зрозумілою та по-справжньому безбар?єрною.

Проєкт «Безбар’єрний Фокстрот» реалізується з метою зміцнення принципів безбар’єрності як частини бізнес-процесів компанії та на підтримку ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів»