Вт. Кві 30th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Новий мажоритарний власник ТРЦ Ocean Plaza, остаточний продаж ТЦ Магелан, відкриття ТРЦ Park у Дрогобичі і Вектор у Траскавці та інші новини комерційної нерухомості України, в матеріалі RAU.

Столичний ТЦ Магелан нарешті продали

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 15 червня продав на аукціоні на платформі “ProZorro.Продажі” актив МР Банку (колишній сбербанк росії), до складу якого входить торговий центр Магелан на Теремках у Києві. Згідно з повідомленням delo.ua, за результатами торгів переможцем виявилося сільськогосподарське ТОВ “Птахоплемзавод “Коробівський” (село Кедина Гора Золотоніської громади Черкаської області). Це підприємство, що виробляє м’ясо качки пекінської породи під торговою маркою “Смачне каченя”.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Воно запропонувало 620,001 млн грн, у той час як ТОВ “Маркет-Сервіс Голосіївський” запропонувало рівно 620 млн грн. Ще один учасник торгів – ТОВ “Ай Кью Компані” – обмежився пропозицією сплатити лише стартову ціну, що складала 448,47 млн грн. Але договір про придбання лоту наразі ще не ухвалено, і не завжди переможець вносить кошти за придбані активи, тому угода може й зірватися. Нагадаємо, на першому акціоні у вересні 2022 року ФГВФО виставив стартову ціну на цей лот у 3,16 млрд грн і з тих пір поступово знижував її, зрештою знизивши у сім разів.

Фонд держмайна офіційно став мажоритарним власником ТРЦ Ocean Plaza

Фонд держмайна (ФДМУ) зареєстрував корпоративні права на державну частку (66,65%) у ТРЦ Ocean Plaza. Як повідомляє Економічна правда, відповідний запис вже внесено в Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, повідомляє пресслужба ФДМУ. “Після проведення аудиту та оцінки вартості активу, а також вжиття інших передприватизаційних заходів, Фондом буде прийнято рішення щодо подальшої долі цих корпоративних прав”, – йдеться у повідомленні.

“Розглядатимуться всі можливі варіанти продажу ТРЦ за ринковою вартістю. Всі отримані від продажу кошти будуть спрямовані до фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф”, – заявив перший заступник голови ФДМУ Денис Шугалій. Раніше ці корпоративні права належали російським підсанкційним бізнесменам Аркадію та Ігорю Ротенбергам, але в березні 2023 року ВАКС своїм рішенням стягнув їх на користь держави, нагадали у Фонді.

У місті Дрогобич Львівської області почав роботу новий ТРЦ Park

ТРЦ Park вперше відчинив свої двері для жителів та гостей міста Дрогобич 10 червня. Загальна площа комплексу становить 11 800 кв. м, торгова – 10 000 кв. м. Як повідомила RAU пресслужба компанії WR Group, яка керує об’єктом, Park розташований неподалік центру міста на вулиці Володимира Великого. “Наша команда WR Group на чолі з Петром Пуняком невпинно працювали для спільної мети – наповнити життя дрогобичан новими враженнями”, – розповіли в компанії.

В ТРЦ Park вже відкрилися: Сільпо, Фокстрот, Золотий Вік, Люксоптика, Укр Золото, Yuki, Obnova, MOYO, iShop, Комп?ютерний всесвіт, Mana, Blisk, Оптика, Секунда, Табакерка, Аптека Біла Ромашка, Реді, Смарт Експерт, Beer Box, Dini, Murra Espresso Bar, Бедрик. Також незабаром відбудеться відкриття таких операторів, як Алло, Prostor, Master Zoo, Аптека Доброго Дня, Імідж, SinSay, JYSK, Snack&Burger, Dini, Львівські Круасани та Чисто.

У місті Трускавець Львівської області почав роботу новий ТРЦ Вектор

Команда WR Group 17 червня урочисто відкрила новий торговий центр Вектор у курортному місті Трускавець. Площа комплексу становить близько 9000 кв.м. “В зоні охоплення ТЦ Вектор проживає понад 60 000 осіб, а це – потенційні відвідувачі нашого комплексу. Отже, я впевнений, що наш центр буде популярним, як серед туристів, так і серед місцевих жителів”, – говорить співзасновник компанії WR Group Петро Пуняк.

Якірним продовольчим оператором ТЦ Вектор став продуктовий супермаркет Сільпо у стилі бьордвотчінгу (спостереження за птахами). Його площа складає 1324 кв. м. Він став другим магазином мережі в Трускавці. Також у торговому центрі вже відкрилися такі магазини як Обнова, Золотий Вік, Люксоптика, Moyo, Ябко, Master Zoo, Аптека Доброго Дня, Комп?ютерний всесвіт, Rozetka, Blisk, Солодощі, Табакерка, Реді, Beer Box, Coffee Lab, Glo. Незабаром відбудеться відкриття таких приміщень, як Алло, Чисто, Дека, IQ Pizza, Перша Пекарня, Бедрик, Родинна ковбаска, Attico, Імідж, Dini, I Love Kebab, Столична Ювелірна Фабрика, Подорожник і SinSay.

Мін’юст почав конфіскацію столичних ТЦ Метроград і Метрополіс у групи VS Energy

Міністерство юстиції почало процедуру конфіскації активів групи VS Energy, яку пов?язують із росіянами. За словами директора Департаменту санкційної політики Мін’юсту Інни Богатих, подано позов до Вищого антикорупційного суду (ВАКС), пише УРТЦ. “Головна санкційна битва розпочата! Стягуємо активи росіян – корпоративні права у восьми обленерго, шести готелях, двох металургійних заводах, торговельному центрі в центрі столиці та іншій 31 юридичній особі. Також – грошові кошти близько $2,5 млн, – заявила вона.

Мова йде про російських олігархів Олександра Бабакова, Євгена Гінера та Михайла Воєводіна. VS Energy володіє корпоративними правами у двох ТЦ в Києві – Метроград і Метрополіс, а також шести готелях (мережа Premier Hotels & Resorts). Міністерство через суд хоче довести, що Олександр Бабаков, що є заступником голови держдуми рф, виступає одним з бенефіціарів нідерландської компанії VS Energy International N.V. з активами в Україні, а Воєводін і Гінер є його бізнес-партнерами. У VS Energy запевняють, що власниками групи є громадяни Євросоюзу (Латвії та Німеччини) і наполягають, що Гінер ніби-то перестав бути акціонером компанії у 2014 році. Участь Олександра Бабакова та Михайла Воєводіна у VS Energy взагалі спростовують.

ТРЦ Retroville та Nikolsky отримали нагороду міжнародної премії CEEQA 2023

14 червня у Варшаві, на Церемонії нагородження CEEQA Gala – щорічної премії CEEQA (Central & Eastern European Real Estate Quality Awards) – ТРЦ Retroville і Nikolsky відзначили у номінації “За стійкість”. CEEQA – це щорічні збори лідерів ринку комерційної нерухомості країн Центрально-Східної Європи та Південно-Східної Європи, які проводяться вже 20 років поспіль у партнерстві з PwC. Головною метою зборів є розвиток активних зв’язків та співпраці з інвесторами та керуючими нерухомістю, вивчення проблем та можливостей сьогодні та у майбутньому.

Столичний ТЦ Дивосвіт виставили на продаж

Державний Укрексімбанк виставив на відкритий аукціон столичний ТЦ Дивосвіт. За даними УРТЦ, стартова ціна центру сімейного дозвілля у Оболонському районі становить 167 млн грн. Загальна площа будівлі понад 7000 кв. м. Вона складається з адміністративних, торгових та допоміжних приміщень, закладів громадського харчування та фітнес-центру.

Чотириповерховий об’єкт побудований ще у 2006 році. Будівля вже продавалась на аукціонах, але минулого разу продаж відбувся в рамках виконавчого провадження. Цього разу продаж відбуватиметься з балансу державного банку, що значною мірою знижує юридичні ризики, які можуть виникати при купівлі арештованого майна.