Сб. Лип 27th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Новий логістичний комплекс Епіцентр, відкриття Агромат у Львові, Dnipro-M – у чотирьох містах, український магазин меблів та декору в нідерландській Гаазі та інші новини ритейлерів, які продають товари для дому та затишку в матеріалі RAU.

Епіцентр інвестує $57 млн у новий логістичний комплекс

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Компанія Епіцентр К розпочинає будівництво нового логістичного центру в Хмельницькому. Площа об’єкта становитиме майже 51 400 кв. м. Як повідомив генеральний директор Епіцентр К Петро Михайлишин, логістичний центр буде введено в експлуатацію у 2024 році. Обсяг інвестицій у його будівництво становитиме близько $57 млн. Проєктування та постачання залізобетонних конструкцій для цього проєкту виконає промислово-будівельна група Ковальська.

У компанії зазначили, що проєкт для Епіцентр К став для неї найбільшим комплексним замовленням залізобетонних конструкцій від початку повномасштабного вторгнення. Загальна сума контракту – 205 млн грн. Загалом, інвестиційні плани групи на 2023-25 роки передбачають вливання в українську економіку до $1,9 млрд.

Новий магазин Агромат у Львові

Новий магазин національної мережі плитки та сантехніки Агромат відкрився на вул. Кульпарківська, 266, біля ТЦ Victoria Gardens та став четвертим у Львові. Його площа складає 1500 кв. м. Магазин пропонує великий вибір товарів для створення стильних та затишних осель. Понад 1000 світових та українських брендів плитки та сантехніки, меблів, аксесуарів та освітлення для ванних кімнат, а також підлогові покриття та супутні товари для ремонту в наявності в магазині під будь-який задум та бюджет. Наразі мережа налічує 25 магазинів Агромат по всій Україні.

JYSK відновив роботу магазину в одеському ТРЦ Riviera

Рік тому в одеський ТРЦ Riviera у селі Фонтанка поцілила російська ракета, через що торговий центр було суттєво пошкоджено. Наразі об’єкт повністю відновлений, як і магазин JYSK, що 11 травня відкрив свої двері для покупців. В магазині зокрема було пошкоджено стіни, вітрини, частину обладнання та освітлення, внутрішні комунікації, вхідні двері. Напередодні цієї події магазин було перебудовано відповідно до сучасної концепції мережі 3.0, із новим освітленням та просторим дизайном, зональним розміщенням товарних категорій для більш комфортних покупок.

Після відновлюваних робіт торгового центру, останні два місяці JYSK готував магазин до відкриття. Загальна площа магазину зі складом 1266 кв. м. Також магазин має додаткову виставкову зону для садових меблів площею 74 кв. м. До кінця літа компанія анонсувала ще чотирьох нових магазинів – у місті Коломия Івано-Франківської області та Кам’янському Дніпровській області у червні, а також у Софіївській Борщагівці у Київській області в липні та Дрогобичі Львівської області у серпні.

Dnipro-M розширилась на початку червня на чотири нових магазини

Нові магазини електроінструменту української мережі Dnipro-M почали роботу за такими адресами:

  • Київ, вул. Семена Скляренка, 17
  • Полтава, вул. Зіньківська, 5
  • смт Меденичі, вул. Незалежності, 6Б
  • Харків, просп. Героїв Сталінграду, 136Л

Dnipro-M позиціонує себе як найбільша монобрендова мережа електроінструменту та садово-паркової техніки у Східній Європі. Вона має понад 470 магазинів у 220 містах та обслуговує понад 2 млн клієнтів.

В Нідерландах відкрився український магазин меблів та декору Nothing Basic У центрі нідерландського міста Гаага відкрився концептуальний магазин Nothing Basic, де представлені меблі та декор для дому від українських дизайнерів. Як повідомляє Укрінформ, на площі 300 кв. м представлено близько 40 українських брендів, серед яких Noom, Gropius, DevoHome та інші. «Ми відкрилися 25 травня. В нашому магазині представлені меблі від різних виробників, але 90% продукції українських брендів. Відвідувачі із захопленням реагують на унікальні дизайнерські речі», – розповіла власниця магазину Тоня Попова, котра мешкає у Нідерландах вже 10 років.

IKEA розвиватиме віртуальний дизайн на основі штучного інтелекту

Компанія IKEA навчає працівників кол-центру, щоб вони стали консультантами з дизайну інтер’єру, оскільки шведський меблевий гігант прагне пропонувати більше послуг та передавати запити клієнтів боту зі штучним інтелектом під назвою Billie. Про це повідомляє Delo.ua з посиланням на Reuters. Зазначається, що у квітні IKEA розширила свої послуги з дизайну інтер’єру на Великобританію та Сполучені Штати. Так, у Великій Британії клієнти платять 25 фунтів стерлінгів ($31,44) за 45-60-хвилинний відеодзвінок із консультаціями щодо дизайну інтер’єру або можуть заплатити 125 фунтів стерлінгів за три консультації щодо дизайну робочого простору, план приміщення та 3D-візуалізацію. З 2021 року 8500 працівників кол-центру пройшли навчання з дизайну інтер’єру, тоді як бот на основі штучного інтелекту Billie обробив 47% запитів клієнтів до кол-центрів за останні два роки.

У 2022 фінансовому році IKEA отримала 1,3 мільярда євро ($1,40 млрд) доходу від продажів продуктів і послуг за допомогою телефону або відеозапису через дистанційний канал дизайну інтер’єру Ingka – 3,3% від загальної суми. Наразі компанія планує збільшити цю частку до 10% до 2028 року. Для порівняння, онлайн-продажі товарів через веб-сайт IKEA, який належить Ingka, склали близько 9, 9 мільярдів євро, або 25% від загального обсягу продажів.