Ср. Тра 8th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Відновлення роботи Алло MAX в Одесі, магазинів Фокстрот – у Херсоні та Миколаєві, нові ВМ Техніка та Комп’ютерний Всесвіт, запуск офіційного онлайн-магазину Asus в Україні, та інші новини магазинів побутової техніки та електроніки в матеріалі RAU.

Алло МАХ в ТРЦ Riviera в Одесі відновив роботу через рік після ракетної атаки

Компанія Алло відновила роботу свого флагманського магазину Алло МАХ в одеському Riviera Shopping City. Як повідомляє AllRetail, магазин площею понад 250 кв. м знаходиться на першому поверсі ТРЦ. Магазин Алло МАХ зазнав значних руйнувань рік тому: ввечері 9 травня 2022 року в ТРЦ влучили ракети російських окупантів, було знищено частину торговельного центру, сталися значні руйнування від вибухової хвилі. У приміщенні Алло МАХ було пошкоджено стіни, перекриття, обладнання, товар — це завдало значних фінансових збитків компанії. У листопаді ТРЦ частково відновив роботу, а зараз для відвідувачів відкрито 60% орендної площі.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Нагадаємо, Алло МАХ у ТРЦ Riviera Shopping City було відкрито у листопаді 2015 року, у 2019 році у магазині було здійснено ремонтні роботи та відбулося його переформатування.

Фокстрот повертається в Херсон і розширює присутність у Миколаєві

Після тривалої перерви через постійні обстріли цих прифронтових міст компанія прийняла рішення про поновлення роботи. Як повідомили RAU в пресслужбі компанії, головний фактор – високий попит в онлайн-продажах ритейлера в південному регіоні. Так, 18 травня, вперше з початку повномасштабної війни, Фокстрот перезапустив свій третій працюючий магазин у Миколаєві на проспекті Корабелів, 14 (ТЦ Depo’t). Він понад рік не приймав відвідувачів, оскільки серед присутніх у місті магазинів мережі (що на проспекті Центральний під номерами 259/1 та 27 Б/1), найближче розташований до зони бойових дій, і не раз потрапляв під обстріли. У квітні 2023 року його реставрували і відкрили у форматі точки видачі інтернет-замовлень.

Також з 20 травня знову відчинив двері Фокстрот у Херсоні на проспекті Ушакова, 26. Цей магазин разом з херсонцями гідно вистояв 255 днів окупації військами рф, не зазнавши значних пошкоджень і мародерства, та відкрився одним з перших після звільнення міста в листопаді 2022 року. Але вже за місяць, через підвищений рівень небезпеки, компанія була змушена закрити його. Магазин працює як точка видачі й оформлення інтернет-замовлень з 9.00 до 15.00 щодня.

Мережа Комп’ютерний Всесвіт відкрила два нових магазини

Незважаючи на труднощі й виклики ринку, мережа магазинів Комп‘ютерний Всесвіт продовжує рухатись вперед та відчиняти двері нових магазинів у різних областях країни. Минулого місяця компанія відкрила два нових магазини за адресами:

  • м. Вільногірськ, вул. Центральна, 55-57 (Дніпропетровська обл.);
  • м. Коростишів, вул. Київська, 66 (Житомирська обл.).

Також компанія оновила формат існуючої торгової точки у місті Червонограді Львівської області по вул. Шептицького, 12. У нових магазинах ключовий акцент припадає на розширений асортимент товару та відкриту викладку для максимальної зручності клієнтів. Площа торгових залів – близько 60 кв. м. Наразі мережі налічує понад 80 працюючих магазинів.

ВМ Техніка відкрила новий магазин у Рівному

Найбільша регіональна мережа побутової техніки та електроніки в Україні ВМ Техніка відкрила 18 травня новий магазин. На цей раз в місті Рівному, за адресою проспект Миру, 16. “Як завжди відкриття у ВМ Техніка проходить голосно, з широкою акційною пропозицією, і по закінченню періоду офіційного відкриття буде проведений розіграш, де серед всіх, хто здійснив покупку і зареєструвався в програмі лояльності, буде розіграно багато цінних подарунків. В цей раз головним подарунком буде електроскутер Maxxter Falcon III вартістю більше 50 000 грн”, – розповіли в компанії.

Трохи раніше, в лютому ритейлер також відкрив новий магазин в Старокостянтинові. Він став другим магазином в місті. Таким чином, з початку року мережа відчинила двері вже двох нових магазинів ВМ Техніка. З урахуванням нових відкриттів мережа налічує вже 30 магазинів в семи регіонах України.

Asus запустив офіційний онлайн-магазин в Україні

Виробник електроніки Asus із 16 травня запустив в Україні офіційний інтернет-магазин. Як повідомляє Економічна правда з посиланням на пресслужбу компанії, наразі в магазині пропонуються лише ноутбуки ASUS і ROG, проте асортимент доступних категорій товарів буде розширюватися. Зазначається, що інтернет-магазин обслуговує покупців із будь-яких куточків України, за винятком тимчасово окупованих територій. Доставка товарів здійснюється за допомогою послуг Нова пошта протягом 1-3 днів залежно від регіону.

В мобільному додатку Алло оновили дизайн

Команда розробників та дизайнерів Алло додавати новий функціонал в додаток:

Повністю перероблено картку товару, зокрема, збільшено розмір фотографії, тож користувачі можуть детально розгледіти продукт, що їх зацікавив.

Зручнішою стала навігація між категоріями та підкатегоріями, а також за параметрами товару, як-от колір, пам’ять тощо.

Оновлено вигляд блоку відеоконсультацій з продавцями Алло; відтепер він неактивний у час, коли консультації наживо недоступні.

З’явилася нова функція повідомлення користувачів про те, що вони поклали товар у кошик.

На головному екрані додатка додано рекомендовані товари, лідери продажів та новинки.

Додано віджет «Зв’язатися з нами» для спілкування з контакт-центром Алло, тепер клієнт одразу може написати повідомлення в месенджері чи зателефонувати.

До кінця року буде оновлено розділ Алло Гроші: клієнтам стане зручніше бачити нарахований та списаний кешбек. Редизайн торкнеться й каталогу товарів. В розділі «Мої замовлення» користувачі незабаром побачать деталі замовлення: маршрут доставки, вміст посилки, вартість замовлення.

Eldorado.ua стала партнером кампанії з платіжної безпеки #ШахрайГудбай

Національний банк України з 3 травня розпочав Всеукраїнську інформаційну кампанію з платіжної безпеки #ШахрайГудбай. Її мета – поліпшити обізнаність громадян та нагадати їм про основні правила безпеки під час безготівкових розрахунків, особливо в мережі інтернет. Найпопулярнішим методом шахрайства з платіжними картками в Україні, як і у світі, традиційно залишається соціальна інженерія.

Під час кампанії Національний банк спільно з партнерами буде нагадувати громадянам про прості базові правила платіжної безпеки. Із основних правил – це необхідно тримати в секреті sms-коди від банків та мобільних операторів, три цифри на звороті картки (CVV-код), логіни та паролі від інтернет-банкінгу; перш ніж ввести в будь-яку форму дані своєї платіжної картки або паролі до інтернет-банкінгу, необхідно перевірити URL-адресу необхідного ресурсу, адже будь-які відмінності можуть свідчити про те, що користувач опинився на фішинговому сайті.

Прогноз мережі Алло: попит на електротранспорт зросте й цього року

Українці все більше звертають увагу на альтернативні види транспорту. Торік попит на електротранспорт порівняно з січнем 2022 року зріс у п’ять разів у травні, одразу після початку паливної кризи, і навіть трохи перевищив показник 2021 року. Лідерами категорії екологічного електротранспорту стали електросамокати та електровелосипеди, а кількість покупців торік найбільше зросла у Львівській області. 2023 рік не стане виключенням: очікується ще більше зростання попиту на електротранспорт.

Apple заборонив співробітникам використовувати ChatGPT

Американська корпорація Apple заборонила своїм співробітникам використання ChatGPT та інших генеративних нейромереж на робочому місці. Як пише УРТЦ, правило ввели після того, як офіційний додаток ChatGPT став доступний для завантаження на iPhone. У Apple зазначають, що чат-бот може нести певні загрози для компанії. Виробника iPhone зокрема турбує те, що подібні до ChatGPT АІ-платформи збирають конфіденційні дані користувачів та пам’ятають всі введені запити й отримані відповіді. Крім цього, Apple заборонив своїм співробітникам використовувати інструменти Copilot, які належать Microsoft.

Раніше аналогічне рішення про заборону нейромереж на кшталт ChatGPT ухвалив південнокорейський гігант Samsung. У компанії зазначили, що заборона стосується внутрішніх мереж компанії і пристроїв, що їй належать. Обмежувальний захід впроваджено через побоювання щодо потенційного завантаження конфіденційної інформації на ці платформи, а це несе небезпеку для Samsung.