Пт. Тра 17th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Новий ресторан McDonald’s у Вінниці, онлайн-курс про ресторанний бізнес та нові заклади від Дмитра Борисова, нова мережа рибних ресторанів NeRest у Києві, а також ресторан кримсько-татарської кухні Селям й Трамвайна з шаурмою від Алекса Купера та інші новини food&beverage в матеріалі RAU.

McDonald’s

30 березня у Вінниці на Хмельницькому шосе, 114 К, розпочав роботу новий ресторан McDonald’s. Він став першим новим закладом, відкритим компанією у 2023 році та четвертим новим рестораном з моменту відновлення діяльності McDonald’s в Україні. Відтепер у місті працюють три ресторани McDonald’s, а всього в Україні – 73.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Завдяки розташуванню на виїзді з міста та поруч з автовокзалом ресторан є особливо зручним для тих, хто бажає скуштувати улюблені страви під час поїздки.

У щойно відкритому вінницькому ресторані для відвідувачів є 125 місць у залі та 88 на терасі. Всередині доступні 10 терміналів самообслуговування. Автомобілісти зможуть скористатися McDrive з двома лініями заїзду. Ресторан працюватиме з 7:00 до 22:00 та дотримуватиметься розширених правил безпеки, впроваджених компанією.

Дмитро Борисов запускає курс про ресторанний бізнес

Український ресторатор Дмитро Борисов заспускає двотижневий онлайн-курс «ГастроЕволюція». Він розрахований як на новачків, які лише цікавляться ресторанною справою, так і на тих, хто вже давно займається гастробізнесом в Україні та Європі й хоче покращити результати. Навчання розпочнуть 10 квітня. Студенти отримають записи лекцій, тому долучитися до курсу можна буде навіть після його старту.

БПШ у Вінниці

Перший БПШ у Вінниці від ресторатора Дмитра Борисова запрацював 5 квітня. Заклад відкрили на умовах франшизи підприємці, які вже розвивають у Вінниці мережу Білий налив. Це демократичний формат від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова», де можна придбати страви від 39 гривень. Крім класичних біляшів, пончиків і шаурми, подають бургери, хот-доги, боули, смажену картоплю й батат фрі.

БПШ у Вінниці працює на Привокзальній площі.

Білий налив на Солом’янці

У березні Дмитро Борисов також відкрив найбільший Білий налив у Києві в Солом’янському районі на вулиці Освіти, 4. Це 12-й Білий налив у місті та 28-й в Україні. У меню – сидр, хот-доги й устриці.

Ресторан кримськотатарської кухні Селям на Подолі від Алекса Купера

Селям – це ресторан кримськотатарської кухні, який запустив ресторатор Алекс Купер. Офіційне відкриття закладу на вулиці Сагайдачного відбулося 19 березня.

Цього ж дня ресторатор відсвяткував десять років роботи в ресторанному бізнесі: за цей час український підприємець пройшов шлях від бургерної на подвір’ї в Одесі до запуску перших фуд-холів в Україні: Odesa Food Market і Kyiv Food Market і близько 40 закладів в Одесі, Києві, Харкові та Львові.

Селям – це новий проєкт і формат для компанії Ресторани Купера, який засновник називає своєю найбільшою ставкою. «Це для мене такий all-in, – розповів The Village Україна Алекс Купер. – У цьому проєкті дуже багато суперечностей: запуск під час повномасштабної війни, розташування на пішохідній вулиці, приміщення на майже 200 посадок на другому поверсі, вузький сегмент і кримськотатарська кухня. Але в нього є всі шанси стати самобутнім, цікавим рестораном на гастрономічній мапі, тому я готовий приділити йому час». Купер запустив Селям разом із партнером, із яким він відкривав Молодість у Харкові й Shalom у Львові.

Трамвайна з шаурмою від Алекса Купера біля Львівської площі

У березні ресторатор Алекс Купер також відкрив заклад вуличної їжі Трамвайна в колишній будівлі трамвайної диспетчерської, у якій раніше працювали заклади Burger Farm і Fazenda Bar. У меню – три види шаурми завдовжки 40 сантиметрів, що коштують 160 гривень.

Нова рибна мережа NeRest

У березні в Києві запрацювала нова мережа рибних ресторанів NeRest. Два перших ресторани відкрили біля бізнес-центру Парус та на вулиці Мішуги на лівому березі. У меню – морепродукти і страви з морепродуктами. Також у кожному закладі є дитяча кімната.