Пт. Тра 17th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Конфіскація київського ТРЦ Ocean Plaza, реконцепція ТРЦ Sofia Mall на Софіївській Борщагівці, відкриття ТЦ Baobab під Луцьком, продаж ТЦ Волна в Одеській області, відновлення зруйнованої галереї в ТРЦ Retroville та інші новини комерційної нерухомості України в матеріалі RAU.

ВАКС дозволив конфіскувати у Ротенберга столичний ТРЦ Ocean Plaza

20 березня Вищий антикорупційний суд дозволив конфіскувати ТРЦ Ocean Plaza у російського олігарха Аркадія Ротенберга та компаній його оточення, яким належить дві третини київського торговельно-розважального центру. Про це повідомляється на сайті Міністерства юстиції України. У відповідачів є право на оскарження в Апеляційній палаті ВАКС. “Рішення набере чинності через 10 днів, якщо сторона відповідача не захоче оскаржити його в апеляційному порядку. Але шансів на успіх у них немає. Майно близького друга Путіна перейде у власність держави й буде передане в управління Фонду держмайна”, – прокоментував рішення ВАКС голова фракції Слуга народу в Верховній Раді Давид Арахамія.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Відповідачами за позовом були російський олігарх Аркадій Ротенберг, його син Ігор Ротенберг та бізнес-партнери Олександр Скоробагатько та Олександр Пономаренко. Міністерство юстиції України просило застосувати санкцію у вигляді стягнення в дохід держави активів цих осіб. ІС “Либідь” є безпосереднім власником Ocean Plaza і належить ТОВ “Авангард-Віларті”.

В ТРЦ Sofia Mall на Софіївській Борщагівці провели реконцепцію

Об’єкт відкрився у 2021 році в одному з густонаселених районів столиці – Софіївській Борщагівці, і на момент запуску був спеціалізованим меблевим торговим центром. Як повідомляє компанія UTG, в результаті реконцепції дворівневий Sofia Mall, розташований по проспекту Героїв Небесної Сотні, 24/83, перепрофілювався з меблевого на торгово-розважальний центр орендною площею 11 000 кв. м. Якірними орендарями оновленого ТРЦ став супермаркет Сільпо площею 3000 кв. м, а також дитячий розважальний центр на 1000 кв. м і ресторан KFC, відкриття яких поки лише планується.

Дизайнерський Сільпо працює тут з кінця 2021 року. Концепцією супермаркету став Боллівуд: привітний слон, яскравий індійський автобус та кадри з кіно. Ресторан KFC розміститься на першому рівні Sofia Mall на площі 314 кв. м і буде обладнаний літньою терасою і драйвом на 183 кв. м. Також серед анонсованих відкриттів – магазин JYSK площею 1280 кв. м. Вже у червні цього року відвідувачі ТРЦ зможуть завітати до нового магазину товарів для дому.

В ТРЦ Retroville відкрили відновлену галерею

20 березня відкрилась остання реконструйована частина торгової галереї київського ТРЦ Retroville, яка постраждала під час руйнування. Нагадаємо, в ніч на 21 березня 2022 року російська ракета потрапила у ТРЦ Retroville на Виноградарі. Удар ракети припав на спортивний комплекс Sport Life — він повністю зруйнований. В короткий термін рятувальники ліквідували сильну пожежу. Пізніше власники ТРЦ Retroville звернулися до міжнародного бюро архітектурних рішень Design Hub International щодо проєкту реконструкції будівлі, та повідомили, що окупанти пошкодили близько 40% конструктиву всього комплексу загальною площею 118 000 кв. м.

В травні Stolitsa Group повідомила, що три чверті площ об’єкта будуть відкриті для відвідувачів у серпні 2022 року, а решту площ поетапно відкриють у грудні 2022 року та березні 2023 року. І власникам об’єкта, попри всі складнощі – обстріли, блекаути, проблеми зі світлом – вдалося досягти поставленої мети і відновити повноцінну роботу ТРЦ.

Під Луцьком відкрився новий ТЦ Baobab

Відкриття ТЦ Baobab відбулося 30 березня в с.Рованці, що знаходиться вздовж об’їзної траси Луцьк-Львів. Якірним орендарем нового волинського об’єкта комерційної нерухомості став супермаркет Forta. Крім нього, в торговому центрі розмістилися аптека Здорова родина, зоомагазин Зоородина, магазин техніки iGood, бутик нішевої парфумерії Sillage і піцерія Фелічіта. Унікальною особливістю фасаду комплексу став декор у вигляді двох дерев.

ТЦ Волна в Одеській області виставили на продаж

На електронний аукціон OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції) в межах добровільної реалізації виставлено на продаж ТЦ Волна, що розташований у м. Южне Одеської області. Як повідомляє CP, загальна площа ТЦ перевищує 6360 кв. м; він розташований на земельній ділянці площею 1,8 гектара. Стартова ціна лота – 147 млн грн.

Урочисте відкриття ТЦ Волна відбулося у 2021 році. На той момент якірним орендарем торгового центру став супермаркет Сільпо площею 2000 кв. м. Також у ньому розмістилися fashion-бутики, салон мобільного зв’язку, відділення банку, галерея золотого кварталу, кафе та ресторани й інші оператори.

ТРЦ Cosmo Multimall з 1 квітня перейшов на подовжений графік роботи

Столичний торговельно-розважальний центр працюватиме з 10:00 до 22:00. Окремий графік у розважальних зон, наразі льодова арена Fifty Ice відтепер працює з 8:00 до 22:00 щодня, боулінг Astro Bowling чекає на гостей з понеділка по четвер та у неділю з 11:00 до 22:00, а у п’ятницю та суботу з 11:00 до 23:00. Також парк розваг Дитяча планета у будні працює з 12:00 до 20:00, у вихідні – з 10:00 до 20:00. Кінотеатр Kinoman працює згідно розкладу сеансів.

Фонд гарантування спробує продати ТРЦ Магелан в 13-й раз

Фонд гарантування проведе черговий продаж активів російського МР Банку 12 квітня 2023 року. Серед них і столичний ТРЦ Магелан, який спробують продати в 13 раз. Стартова ціна лоту – 790 млн грн. Зазначається, що усі кошти з продажу спрямують на виплати кредиторам МР Банку, який ліквідується Нацбанком.

Польська компанія Unibep планує побудувати торговий центр в Україні

Польська компанія Unibep вже має досвід роботи на українському ринку, адже побудувала два ТРЦ у Харкові та Києві. Вартість обох об’єктів перевищує 80 мільйонів євро, – повідомляє All Retail з посиланням на Portalspozywczy.pl.

«У нас також є договір з інвестором на будівництво ТРЦ в Запоріжжі, але зі зрозумілих причин він не буде реалізований найближчим часом. Ми не припинили роботу в Україні, у нас є представництво у Львові”, — зізнається Лєшек Голамбецький, президент правління Unipeb SA. Окрім торгових центрів, компанія думає про будівництво готелів, офісних будівель та енергетичних об’єктів.

У Кракові знесуть ТРЦ Galeria Plaza

У Кракові знесуть великий торговий центр Galeria Plaza. Роботи з демонтажу ТРЦ вже тривають, – повідомляє УРТЦ з посиланням на спеціалізований портал urbanity.pl. Торговий центр належить Strabag Real Estate і зараз компанія вже розглядає два варіанти того, що можна побудувати на його місці – комплекс офісно-сервісних будівель або офісно-сервісних будівель і готель.

Раніше повідомлялося, що торговий центр мав замінити аутлет Fashion Outlet Krak?w. Такий план з’явився у 2017 році й мав забезпечити 30 000 кв. м орендної площі для Кракова. Там хотіли відкрити майже 100 магазинів, кафе, ресторанів, боулінг та кінотеатр Cinema City IMAX. Запустити аутлет хотіли вже наступного року, але потім плани різко змінилися.