Пн. Кві 29th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Нова пошта відновила роботу по всій Україні та запустила нові відділення у Польщі та Литві, так само у Польщі найбільший український інтернет-магазин товарів для краси Makeup відкрив “ательє краси”, Rozetka має вже більше точок видачі, ніж до війни і хоче випускати вина під власною торговою маркою, а також інші новини сфери електронної торгівлі та доставки в матеріалі RAU.

Перше польське Beauty Atelier від українського маркетплейса Makeup

Makeup у ПОльщі

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Найбільший інтернет-магазин товарів для краси в Україні Makeup відкрив у лютому 2023 року “ательє краси” у Польщі. Воно знаходиться в ТРЦ Wola Park у Варшаві на вул. Gоrczewska, 124. Про це онлайн-ритейлер повідомив у себе в соцмережах. Згідно з інформацією на польських ресурсах, заклад є скоріше салоном краси, ніж магазином: тут можна отримати перукарські та косметичні послуги.

Нагадаємо, Makeup – найбільший маркетплейс косметики та парфумерії України, його асортимент налічує понад 200 000 товарів і представляє більш ніж 4500 брендів косметики, парфумерії та аксесуарів для краси. В Україні працює один офлайн-магазин Makeup – у 2020 році він відкрився у київському ТРЦ Атмосфера.

Нова пошта відкрила 19-те відділення у Польщі і перше в Литві

За повідомленням пресслужби компанії, Нова пошта у лютому повністю відновила свою роботу по всій країні. Можна отримати та відправити посилки у відділеннях та поштоматах. Окрім того, поштовий оператор активно продовжує розвиток відділень у сусідній Польщі. Так, 20 лютого Nova Post відкрила відділення у Катовіце, яке стало вже 19 за рахунком в цій країні. Наразі Нова пошта працює у дев’яти найбільших польських містах: Варшаві, Кракові, Любліні, Гданську, Вроцлаві, Познані, Жешуві, Лодзі та Катовіце.

Тоді ж Нова пошта оголосила про вихід на ринок Литви. Вже 20 березня відкрилося перше відділення Nova Post у Вільнюсі за адресою Zalgirio g. 92, LT-09303. Це вантажне відділення, у якому можна відправляти та отримувати з України посилки вагою до 1000 кг. Наступне на черзі у цій країні — місто Каунас. За словами співзасновника Нова пошта Володимира Поперешнюка, це станеться в травні, а до кінця року компанія вийде на ринок Естонії та Латвії.

Rozetka хоче випускати вина під власною торговою маркою

Найбільший український онлайн-ритейлер Rozetka збирається випускати вина та питну воду під власною торговою маркою, повідомила Liga.net. У компанії відзначають, що частка українських вин в асортименті Rozetka у 2022 році зросла до 20%, а їх товарообіг зріс удвічі порівняно з 2021 роком.

Найвищі показники продажу українських вин спостерігалися у жовтні-грудні, а найбільше українців цікавлять вина в нижніх та середніх цінових сегментах. Середній “винний” чек на Rozetka – 150 грн.

Також у лютому до мережі Rozetka додалися ще п’ять нових точок видачі. Ось їх перелік:

  • м. Боярка, вул. Білогородська, 27,  (зупинка Молодіжна)
  • м. Прилуки, вул. Київська, 156, ТЦ Eco City
  • м. Івано-Франківськ, вул. Довженка, 59, ЖК Сонячний
  • м. Черкаси, вул. Смілянська, 96 (біля вокзалу)
  • Київська обл., смт Чабани, вул. Машинобудівників, 16, ЖК Піонерський квартал – 2.

Нагадаємо, у лютому 2023 року в компанії вже працює 297 магазинів, тобто на 27 більше, ніж до війни. Більшість торговельних точок – власні. Гру про українське вино Uwines створив співвласник бару Like a Local’s

Як пише The Village, настільну гру про українське вино у форматі інтерактивного винного курсу створив керівник Uwines і засновник Kyiv Food & Wine Festival Сергій Клімов.

«Це не просто настільна гра. Це інтерактивний курс про українське вино формату «пий і навчайся», через який вас проведуть герої гри. Понад 8 років я популяризую українські вина, створюючи винну культуру в Україні. У грі «Uwines Амбасадори» я ділюся з вами найціннішим, про що дізнався за цей період»,– написав Сергій Клімов.

Гра інтерактивна. Тут є герої, які знайомлять з історією й фактами, виноробнями й виробництвом, регіонами й сортами українського винограду, українськими винами. Є кілька рівнів складності гри залежно від настрою. Гра коштує 790 гривень.

Prom.ua запустив послугу безкоштовної доставки замовлень до пунктів видачі Rozetka

Як повідомляється на сайті маркетплейсу, аби отримати замовлення без сплати за доставку потрібно увімкнути відповідний фільтр «Доставка. Точки видачі Rozetka», оплатити покупку через сервіс промОплата. Потім можна забрати замовлення

Prom.ua — український маркетплейс, проєкт IT-компанії EVO. На його платформі підприємці самостійно створюють інтернет-магазини і/або розміщують свої товари в загальному каталозі.

Meest Пошта розширив функціонал мобільного додатку для відправлення посилок

Поштово-логістична група компаній Meest додала послугу оформлення відправлення через власний мобільний додаток. Тепер клієнтам не треба фізично приходити у відділення та заповнювати декларацію — все буде зроблено автоматично. Для цього треба створити відправлення у додаток Meest Пошта і додати кінцевим пунктом адресу міжнародного сортувального центру компанії на вул. Зеленій, 147, міста Львів. Після надходження фахівці Meest самостійно оформлять посилку, запакують її, заповнять декларацію — без необхідності додаткового втручання з боку користувача — та відправлять у зазначену країну. Доставка доступна у понад 40 країн світу, включно з Польщею, США, Францією, Іспанією тощо.

Укрпошта вводить послугу післяплати на карткові рахунки для МСБ

Національний оператор Укрпошта продовжує розширювати сферу своїх послуг. Це особливо буде зручно малим підприємцям, які реалізують свої товари в Instagram, або на маркетплейсах. Тепер гроші за товар будуть зараховуватися на картковий рахунок в кінці кожного дня, а відкривати спеціальний рахунок, або чекати своєї черги у відділенні, зовсім не потрібно. Клієнтам це теж буде вигідно, адже комісія у цьому разі складатиме 1% від вартості товару плюс 10 гривень.

Нова послуга стане доступною в особистому кабінеті. Зарахування післяплати на карткові рахунки для всіх клієнтів доступні тільки на гривневі платіжні карти.  Перекази зараховуються на картковий рахунок один раз на робочий день.

Бронежилети, смартфони, павербанки: як змінювалися покупки українців протягом року війни

Найбільший український онлайн-ритейлер Rozetka поділився інформацією про те, як змінювався попит на товари протягом року війни та назвав найпопулярніші з них серед українців від початку повномасштабного російського вторгнення. Якщо у лютому 2022-го найпопулярнішою покупкою на сайті Rozetka були підгузки, то зараз на перше місце піднялися кабелі та адаптери. Корм для котів не втратив свою позицію за рік війни і залишається другою категорією товарів за популярністю в лютому 2023 року. Цікаво, що взимку, навіть попри війну, українці традиційно купували подарунки до свят. Стабільний попит мали шоколад, ігристе вино, гірлянди, дитячі іграшки.