Сб. Лип 27th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Заміна якірного орендаря ТРЦ Retroville, відновлення роботи ТРЦ Riviera після ракетного обстрілу, перший професійний ТЦ в Ізмаїлі, фуд-корт в Cosmo Multimall, закриття ТРЦ Приозерний у Дніпрі та інші новини комерційної нерухомості України в матеріалі RAU.

В ТРЦ Retroville замість Leroy Merlin відкриється новий якірний орендар – гіпермаркет ОЛДІ

Мережа Leroy Merlin може повністю піти з України, як це у свій час сталося з її німецькими конкурентами OBI та Praktiker, – вважають учасники ринку, з якими поспілкувався NV Бізнес. Після повномасштабного російського вторгнення у лютому 2022-го Leroy Merlin закрив чотири із шести своїх супермаркетів в Україні — на Кільцевій дорозі, Броварському проспекті, в ТРЦ Retroville та в Одесі в ТЦ Riviera. В останні два влучили російські ракети. Працюють лише два — по вул. Полярній та Саперно-Слобідській у Києві. Французька мережа не змогла конкурувати з Епіцентром, а нині – несе іміджеві ризики через небажання центрального офісу закривати бізнес в росії. Коли саме має відкритися ОЛДІ в ТРЦ Retroville – видання не повідомило.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

В столичному ТРЦ Cosmo Multimall відкриють фуд-корт

Про це в інтерв’ю RAU розповіла керуюча справами керуючої компанії ТРЦ Cosmo Multimall Наталія Смолкіна. “Ми плануємо підсили бутикову галерею магазинами мас-маркету, ведемо переговори з мережевими брендами і маємо плани відкрити нові магазини в цьому році. Вже працюємо над створенням зони класичного фуд-корту. Маємо плани щодо зміцнення і розширення розважальних зон і надалі”, – сказала вона. Вакантність ТРЦ Cosmo Multimall наразі складає 9%, але вже ведуться активні переговори з деякими відомими брендами про відкриття у другому-третьому кварталі 2023 року.

Одеський ТРЦ Riviera Shopping City відновив другу частину ТРЦ після ракетного обстрілу

З 3 лютого в одеському ТРЦ Riviera почав роботу другий вхід, а разом з ним відновили роботу магазини VOVK, Pandora, Colin’s, Fissman та Укрзолото. Про це торгово-розважальний центр повідомив у своїх соцмережах. Наразі у ТРЦ Riviera Shopping City, який 9 травня зазнав ракетного удару від російських терористів, продовжуються ремонтні роботи. Перша частину відновленого об’єкта почала роботу у листопаді 2022 року – через півроку після того, як росіяни пошкодили частину будівлі об’єкта комерційної нерухомості. Як раніше розповідав директор ТРЦ Riviera Андрій Бринзило, торговельний центр у селі Фонтанка Одеського району має запрацювати в повному обсязі з березня 2023 року.

В Ізмаїлі з’явиться новий ТЦ Одіс

Уже цієї весни в Ізмаїлі Одеської області планують відкрити перший професійний торговий центр Одіс. Як повідомляє All Retail з посиланням на компанію UTG, новий ТЦ площею 2500 кв. м отримав сертифікат відповідності закінчення будівництва. Наразі оператори ведуть ремонтні роботи. Особливістю ТЦ є розташування в історичному центрі міста — на проспекті Незалежності, неподалік від міських установ, ресторанів та скверів. На фасаді нового ТЦ ОДІС буде розміщений ресторан із зоною посадки, а всередині будуть розташовані продовольчий супермаркет Таврія В площею понад 600 кв. м, Аптека Доброго Дня, магазини Аурум, Табакерка, МOYO та інші.

У Дніпрі закрився ТРЦ Приозерний

3 лютого у соцмережах з’явилася інформація про те, що в ТРЦ Приозерний у Дніпрі не пускають орендарів магазинів та покупців. ПриватБанк, як власник приміщення, пояснив, що причина — невчасна сплата орендної плати орендарями приміщення. Як пише УРТЦ з посиланням на ПриватБанк, до 11 червня 2022 року комерційна нерухомість перебувала в оренді ТОВ «Алонза». 11 червня договір оренди достроково припинили через невчасну сплату за оренду.

ТРЦ Приозерний загальною площею 32 000 кв. м працював у Дніпрі на вул. Звилиста, 5. До повномасштабної війни ПриватБанк намагався продати цю нерухомість, але спроба зазнала невдачі. Як зазначає Інформатор, ПриватБанк став власником ТРЦ Приозерний у червні 2016 року в порядку стягнення на іпотечне майно, яке передало ТОВ «Місія-1» банку для забезпечення виконання кредитних зобов’язань ряду юридичних осіб. З 2021 році ТОВ «Місія-1» намагалася оскаржити право власності банку на цей об’єкт нерухомості.

В столичному ТРЦ Respublika Park відбулося святкове одруження військовослужбовців

У найбільшому торгово-розважальному центрі Києва відсвяткували весілля зі своїми коханими військовослужбовці Національної гвардії України. Романтичну весільну церемонію, а також святковий благодійний концерт за участю українських зірок організувала команда ТРЦ Respublika Park разом зі своїми партнерами та орендарями. Захисники у парадних одностроях та їхні обраниці у вишуканих сукнях обмінялися обручками, дали обітниці кохати один одного та станцювали свій перший весільний танок. Ведучими цієї особливої весільної церемонії стали відома церемоніймейстер Катерина Краснікова та дикторський голос офіційних заходів України Олексій Скляр. А гостями події стали не тільки рідні та друзі молодят, а й відвідувачі ТРЦ, які підтримували наречених оплесками та раділили разом з ними. Після церемонії закохані пари разом з гостями продовжили святкувати на благодійному концерті, де для них виступили українські зірки Roxolana, Dibrova, гурт Авіатор, Yulia Roznen, гурт Sestra, М’ята, Андрій Князь та чоловічий хор Національної гвардії України.

Холдинг з Дубаї відкриє віртуальний торговий центр

Холдинг Majid Al Futtaim з ОАЕ, що спеціалізується на управлінні об’єктами у сфері комерційної нерухомості в регіоні Mena, анонсував проєкт із запуску першого у своєму портфелі торговельного центру в метавсесвіті – Mall of the Metaverse. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на PROfashion. Про відкриття у найближчому майбутньому віртуального об’єкта оголосили на Всесвітньому урядовому саміті у Дубаї. Розташується новий об’єкт на платформі Decentraland, що складається з більш ніж 90 000 віртуальних земельних ділянок і поєднує в собі віртуальну реальність із технологією блокчейн.

Після кількох етапів тестування Mall of the Metaverse відкриється для відвідувачів, які зацікавлені у розширенні свого купівельного досвіду та проведенні дозвілля за допомогою нових цифрових форматів. У торговому центрі аватари покупців матимуть змогу відвідати магазини різних брендів, включаючи Carrefour, THAT Concept Store, Ghawali та Samsung Store, а також кінотеатр VOX Cinemas.