Нд. Тра 19th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

VARUS доєднався до проєкту «Доброго ранку, шеф» та передав продукцію власних торгових марок Varto та Вигода необхідних для приготування благодійних сніданків. Мета проєкту – підтримати українців, що вимушено покинули свої домівки, не мали можливості відсвяткувати новорічно-різдвяні свята, а також самотніх літніх людей, які шукають спілкування. Головна ідея – подарувати людям свято, познайомити з українською кухнею без стереотипів та об’єднатись з шефами заради допомоги людям.

Ідея проведення благодійних сніданків «Доброго ранку, шеф» належить автору гастрономічного проєкту “Топот” та ідеологу проєкту «Варті» Ігорю Мезецеву, а також фотографу Дмитру Бахті та шеф-кухарю Євгенові Клопотенку. Так, протягом місяця на вихідних автори ініціативи готують разом із іншими шефами сніданки у ресторані “100 років тому вперед” Євгена Клопотенка та Інни Поперешнюк. Щоразу сніданок відвідують українці, які вимушено переселились зі своїх домівок: малеча, літні люди і всі, хто потребує гарної компанії на свята. Щоб дати відчуття підтримки і сили потребуючим, ініціатори проєкту об‘єдналися з фондами, які піклуються про людей – «Голоси дітей», «Таблеточки», «Маша», «Антитіла», «Життєлюб». Саме фонди запрошують на сніданки українців, яким нині надважливо відчувати підтримку. Щоразу захід у ресторані відвідує понад 40 гостей. 

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Продукти для приготування особливих сніданків надають партнери проєкту, серед яких – мережа супермаркетів VARUS. 

«Незважаючи на війну й постійний потік невтішних новин, кожна людина варта відчути підтримку та трішки радості. Особливо зараз – у час новорічно-різдвяних свят. Сьогодні, як ніколи, важливо дарувати миті єднання та щастя українцям – вони повинні відволікатися та відчувати святкові дива всупереч всьому. Тому, звісно, ми підтримали проєкт «Доброго ранку, шеф» та надали продукти, які закривають частину потреби для приготування кожного сніданку», – розповіла директор з маркетингу VARUS Ольга Румянцева. 

«Це проєкт для кожного дуже близький та душевний, бо хто як не ми можемо зараз допомогти один одному. Війна всіх нас разкидала по світу, у когось немає житла, у когось близьких… Мого ресторану у Харкові більше не існує, кохана за тисячі кілометрів звідси. Для кухаря коли ти не готуєш їжу для когось – це драма. І я хотів у ці святкові дня готувати та дарувати душевне тепло для тих, хто цього потребує. Подарувати їм свято», – говорить Ігор Мезенцев, автор ідеї проєкту, шеф-кухар.

«Ми дуже сподіваємося, що цей проєкт допоможе українцям, що найбільше постраждали від війни, відчути підтримку, захист і обійми. І можливо, це надихне інших шефів та інші ресторани лагодити людські серця через теплу їжу з локальних продуктів. Бо воно дійсно працює», – зазначив шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко. 

Зазначимо, що з початку року вже проведено три сніданки – 1,7 та 14 січня. Попереду ще три святково-смачні ранки – 14, 21 та 28 січня. Кожен охочий може долучитися до проєкту та надати частину продуктів для приготування особливих страв.