Нд. Кві 28th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Друге повернення Decathlon в Україну, відновлення роботи Adidas і Puma Outlet у Києві, фінансові збитки Nike, перепрофілювання ТЦ Promenada Center спортивний аутлет-центр та інші новини ритейлерів, які продають товари для спорту, туризму та активного відпочинку, передає RAU.

Decathlon вдруге поновив роботу в Україні

7 жовтня французький ритейлер відкрив всі свої магазини у столиці: у торгових центрах Lavina Mall, Проспект та Ритейл Парк Почайна. До повномасштабного вторгнення Decathlon був також присутній в Одесі: він перебував у постраждалому від російського удару ТЦ Riviera Shopping City (у селі Фонтанка Одеського району). Доставка онлайн-замовлень з сайту здійснюється через Нова пошта у всі відкриті відділення та поштомати. Нагадаємо, з 4 травня магазин на Почайній та інтернет-магазин вже відновлювали роботу — як виявилося, тимчасово. Точна причина цих змін невідома.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Adidas відновив роботу 12 магазинів у Києві

У столиці відкрили свої двері магазини Adidas у ТРЦ Gulliver, ЦУМ, Dream Yellow, River Mall, Lavina Mall, Promenada Park, а також на вул. Великій Васильківській, 102, просп. Перемоги, 21 А, та в інших місцях. Також два магазини Adidas працюють у Львові – на вул. Гетьмана Мазепи, 1 Б, і на просп. Шевченка, 5, та по одному в Житомирі й Ужгороді. До повномасштабного російського вторгнення в одному лише Києві працювали 18 магазинів Adidas. Відновлювати роботу мережі спортивний ритейлер почав у липні.

Puma Outlet поновила роботу у київському ТРЦ Караван Outlet

Про це повідомила пресслужба торгово-розважального центру. Площа магазину Puma Outlet складає 472 кв. м. Торгівельна точка пропонує одяг, взуття та аксесуари для спорту і повсякденного стилю німецького бренду зі знижкою. Компанія створює інноваційні продукти для світових спортсменів та молоді з 1948 року. Щорічно німецька компанія продає більше ніж 64 млн пар взуття, 70 млн одиниць текстильних виробів і 55 млн аксесуарів.

Товари Reebok у росії буде продавати турецький холдинг FLO Retailing

Учасникам програми лояльності Reebok стали надходити листи із зазначенням, що поки роздрібні та інтернет-магазини бренду призупинили свою роботу, компанія FLO отримала право здійснювати продаж його товарів у росії. «Якщо ти хочеш залишатися на зв’язку з Reebok, коли бренд відновить свою діяльність, будь ласка, надай свою згоду на передачу персональних даних компанії «Фло обувь ру», а також згоду з новою політикою конфіденційності. Будь ласка, надай свою згоду до 15.09.2022», – говориться в листі.

Американська компанія Authentic Brands Group (ABG), яка купила бренд Reebok у Adidas за 2,1 млрд євро, призупинила діяльність у росії з 20 березня. Про те, що турецький холдинг FLO Retailing викупив понад 100 магазинів російського підрозділу Reebok, стало відомо у травні. Тоді ж повідомляли, що новий власник планує перейменувати магазини, але зберегти бренд Reebok.

Nike зазнає фінансових збитків

Американська компанія Nike опублікувала 29 вересня фінансову звітність за перший квартал 2023 фінансового року, що завершився наприкінці серпня. Чистий прибуток компанії впав на 22%, склавши $1,5 млрд. Виторг Nike у цей період збільшився на 4%, до $12,7 млрд.

Після публікації звітності акції Nike подешевшали на 10%. Як зазначають експерти, інвесторів стурбувало не стільки зниження прибутку компанії, скільки інформація про величезні товарні запаси, що накопичилися у Nike. Це пов’язано з перебоями в ланцюжках поставок, через що компанії нарощують запаси. У Nike такі запаси зросли на 44% у порівнянні з минулим роком. Як зазначив фінансовий директор компанії Метью Френд, речі з колекцій минулих двох сезонів прийшли на склади компанії пізніше, ніж планувалось. У зв’язку з цим Nike збирається «агресивніше ліквідовувати» речі зі старих колекцій, тобто компанії доводиться розпродувати їх з великими знижками.

Столичний ТЦ Promenada Center перепрофілюється в спортивний аутлет-центр

Як повідомляє УРТЦ, в процесі реброкеріджу ТЦ Promenada Center трансформується у спортивний аутлет. На двох рівнях площею 25 000 кв. м розмістяться 26 магазинів спортивного одягу, техніки та мілітарі. Оновлення ТЦ Promenada Center буде відбуватися максимально м’яко як для відвідувачів, так і для його орендарів: спочатку відбудеться заповнення спортивними операторами вільних лотів, а потім релокація існуючих. Нагадаємо, ще у 2020 році у торговому центрі відбулася заміна одного з якірних орендарів: на місці Фуршету було відкрито продуктовий супермаркет Сільпо.