Сб. Тра 18th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Відкриття нового ТРЦ Happy Mall, продаж Магеллан, відновлення роботи Ocean Plaza, показники продажів у Respublika Park, відкриття нового торговельного центру у Львівській області та інші новини комерційної нерухомості України, пише RAU.

Відкриття ТРЦ Happy Mall у Рівному заплановано на 14 жовтня

Загальна площа об’єкта складає 9154 кв. м, орендна — 7800 кв. м. Компанія Vindergross Property Solutions, яка виступає ексклюзивним брокером та концептологом проєкту планувала відкрити торговельний центр навесні 2022 року, але повномасштабне воєнне вторгнення рф стало на заваді. Наразі компанія змогла досягти рівня 92% підписаних договорів оренди. Очікується, що 14 жовтня вже понад 70% орендарів ТРЦ Happy Mall зможуть відкрити свої двері для відвідувачів.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Якірними орендарями ТРЦ є продуктовий супермаркет Сільпо (2700 кв. м), магазин JYSK (1300 кв. м), дитячий розважальний центр Happy Park (800 кв. м), кінотеатр Доміно (300 кв. м). Серед інших операторів ТРЦ представлені такі торговельні мережі: Аптека доброго дня, МастерZoo, Табакерка, Prostor, Vodafone, Ябко, Redi, Срібна Країна, мережа хімчисток та інші. ТРЦ Happy Mall розташований в межах житлового комплексу, але, планується, що відвідувачами торговельного центра будуть всі мешканці Рівного, а також прилеглих міст-сателітів, таких як Здолбунів, Квасилів, Острог та інших.

ТРЦ Ocean Plaza готується до відновлення роботи в жовтні

Керуюча компанія ТРЦ Ocean Plaza повідомляє про можливість відкриття ТРЦ для відвідувачів та поновлення роботи орендарів і підрядних компаній вже в жовтні. Нагадаємо, що раніше 100% корпоративних прав ТОВ “ІС “Либідь” (власник ТРЦ Ocean Plaza) були передані за рішенням суду до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА). Згідно з отриманої інформації від ТОВ “ІС “Либідь”, наразі судом скасовано арешту частки у 33,35% корпоративних прав як ТОВ “ІС “Либідь”, так і його учасника – ТОВ “Авангард-Віларті”, які належать громадянину України Василю Хмельницькому.

Керівництвом компанії UDP прийнято рішення перераховувати весь прибуток іноземного акціонера в державний бюджет після відновлення роботи ТРЦ. Тобто, дві третини від загального прибутку ТРЦ буде отримувати безпосередньо держава Україна.

ТРЦ Магелан у Києві виставили на продаж

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставив на продаж пул активів закритого МР Банку (колишній Сбербанк Росії), до складу якого входить київський торговельно-розважальний центр Магелан. Про це повідомляється на сайті Фонду. Вартість лота – 3,16 млрд грн. До нього входить:

  • будівля ТРЦ Магелан площею 28 539,5 кв. м на проспекті Академіка Глушкова, 13 Б, біля станції метро Теремки;
  • право вимоги за двома кредитними договорами й дебіторська заборгованість;
  • майновий комплекс площею 13 041,3 кв. м у селі Крупець в Хмельницькій області.

Активи перебувають на балансі МР Банку і на продаж виставляються уперше.

В Respublika Park змінилися показники функціонування ТРЦ

З моменту відкриття 24 квітня 2022 року товарообіг food&beverage в ТРЦ Respublika Park просів на 35%, товарообіг дитячих товарів на 20%. Одяг та взуття – на рівні січня 2022-го.  А от товарообіг товарів для дому та ювелірних виробів зріс – останні збільшилися на 50%. Про це час RAU Webinar “Нові та незламні: робота ТРЦ в екстремальних умовах” розповіла генеральний директор ТРЦ Respublika Park – Юлія Щаслива.

“Після відкриття трафік був мінус 70%, зараз – мінус 20% у порівнянні з січнем місяцем. Трафік зараз виключно цільовий. Тобто підлітків, які п’ють колу та тусують в оазисі, немає. Відвідувачі приходять зі списком і йдуть ціленаправлено в потрібні магазини, оскільки розуміють, що в будь-який момент може розпочатись повітряна тривога і доведеться залишити ТРЦ. Змінилась конверсія – трафік зменшився, але товарообіг практично дорівнює січневим показникам. Але це показники в гривні”, – розповіла вона.

У ТРЦ Cosmo Multimall відкрили льодову арену Fifty Ice

З 16 вересня у київському ТРЦ Cosmo Multimall відновила роботу льодова арена. Площа льодової арени складає 2000 кв. м. Вперше вона відкрилася 31 грудня 2019 року – одразу після ребрендингу Comso Multimall. Окрім неону, що робить Fifty Ice унікальним катком не лише в Україні, але й в світі, арена оснащена унікальним лазерним обладнанням, яке дозволяє створювати оригінальне лазер-шоу вечорами. Після 24 лютого ковзанка була закрита.

Зараз ковзанка працює щодня з 8.00 до 21.00. Одночасно на льодовій арені можуть кататися на ковзанах понад 240 людей. Для того, щоб відвідати каток в київському Cosmo Multimall, обмежень за віком, вагою або навичками немає. Біля ковзанки знаходиться Cosmo кафе, в якому є можливість випити кави і повноцінно поїсти, спостерігаючи як діти або друзі катаються.

ТРЦ Sky Park зібрав понад 100 тисяч гривень на потреби ЗСУ за один день

Вінницький ТРЦ Sky Park на благодійному заході «Разом ми сила» зібрав 101 755 грн для української армії. Подія була приурочена до 16-ї річниці торговельного центру й відбулася у співпраці з благодійним фондом Діани Подолянчук. Також була організована безпрограшна лотерея, партнерами якої виступили орендарі ТРЦ Sky Park. 16% від суми покупок у зареєстрованих чеках були перераховані у БФ Діани Подолянчук. Зібрані кошти будуть спрямовані на придбання тактичних турнікетів для забезпечення потреб військових ЗСУ.

У Львівській області відкрився ТЦ Дім інтер’єру

30 вересня у селі Скнилів Львівської області почав роботу триповерховий ТЦ Дім інтер’єру із загальною торговою площею 5000 кв. м. Як повідомляє УРТЦ, проєкт, що знаходиться за адресою Окружна, 38, зведено за ініціативи та за рахунок фінансування компаній Аква Родос та Rodos. ТЦ Дім інтер’єру пропонує вибір меблевої, сантехнічної продукції, оздоблювальних матеріалів та інших тематичних товарів. Також в ТЦ розміщено кафе, де можна випити кави або перекусити.

У Львові з’явиться новий торговельний центр

Стару будівлю біля головного офісу SoftServe, що на Садовій, 2 А у Львові, перебудують на торговельний центр. Як повідомила УРТЦ,  27 вересня члени виконавчого комітету Львівської міськради внесли зміни до рішення №590 від 10.07.2020 і затвердили ТзОВ «Віллоу Ярд А» містобудівні умови та обмеження для проєктування реконструкції. Раніше такий дозвіл отримало ТзОВ «Інсула Інвест», який мав реконструювати об’єкт незавершеного будівництва з 58% готовності. Торговельний комплекс збудують на земельній ділянці площею 0,5771 Га. Будівлю з двоповерхової перебудують в одноповерхову. Довкола облаштують паркінг.

ТзОВ «Віллоу Ярд А» засновано у 2019 році, воно спеціалізується на будівництві, купівлі та продажі власного нерухомого майна, оренді. Його директором у Youcontrol зазначений Богдан Александрович, засновниками — АТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Акорд» та Олександр Берба.