Нд. Тра 5th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Новий триповерховий Епіцентр у Львові, перший франчайзинговий магазин Агромат, коментарі IKEA щодо можливого відновлення роботи в Україні, нові OnePrice у Києві та JYSK у Рівному, й інші новини ритейлерів, які продають товари для дому та затишку, передає RAU.

Новий Епіцентр у Львові

Новий триповерховий ТЦ Епіцентр площею майже 90 000 кв. м відкрили у Львові 10 вересня неподалік ТРЦ King Cross Leopolis та вже існуючим гіпермаркетом Епіцентр у Сокільниках. На першому поверсі можна знайти традиційні для компанії відділи: будівельних та оздоблювальних матеріалів, інструментів, сантехніки, кераміки, а також великий відділ для автомобілістів. Окрім того, тут почав роботу найбільший в мережі продуктовий супермаркет з фуд-кортом Food Market площею майже 4000 кв. м. На другому поверсі ТЦ розташовані окремі спеціалізовані відділи, найбільшими з них стали Галерея Деко, Сад та Город і Центр Меблів. Також на другому поверсі працюють дитячий магазин з зоною розваг та магазин канцтоварів.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Друга черга цього проекту передбачає будівництво окремого торговельно-розважального центру, проте зараз напрацьовується лише концепція об’єкту.

Епіцентр отримає кредит у $50 млн від Ощадбанку на будівництво елеваторів і ТЦ

Державний Ощадбанк та ТОВ “Епіцентр К” уклали кредитні договори на загальну суму $50 млн. Ці гроші компанія спрямує на будівництво елеваторних комплексів для зберігання зернових та олійних культур та розвитку допоміжної інфраструктури, а також на будівництво і відкриття торгівельних центрів. Як пише ресурс delo.ua, частина кредиту дозволить компанії Епіцентр завершити будівництва елеваторів у містах Шепетівка та Чотирбоки Хмельницької області потужністю 180 000 тонн зберігання. Подробиць укладеної угоди держбанк не розкриває.

Агромат відкрив перший франчайзинговий магазин

10 вересня національна мережа магазинів плитки та сантехніки Агромат відкрила у Чернівцях за адресою вул. Хотинська, 39 B, перший франчайзинговий магазин компанії. Торгова площа магазину складає 650 кв. м. Магазин пропонує великий асортимент плитки, сантехніки та супутніх матеріалів для ремонту від світових та українських брендів. У магазині пропонується послуга 3D-візуалізації інтер’єру. Вона дає змогу ще до покупки побачити, як поєднуються обрані товари між собою. Серед сервісів магазину є також доставка товарів за зручною адресою. Загалом, мережа нараховує 26 магазинів в Україні, з яких вже 19 магазинів у 10 містах відновили свою роботу.

IKEA прагне «якомога швидше» відновити діяльність в Україні

Центральний офіс IKEA продовжує підтримувати українських працівників, проте не називає конкретних строків відновлення роботи. Про це у коментарі для Forbes розповів шведський ритейлер. Головний пріоритет для відновлення роботи магазину в Києві – це безпека співробітників та клієнтів, наголосили в компанії. «Нам також потрібно налагодити всі операційні процеси, щоб забезпечити функціональність роздрібних та онлайн-магазинів. Наразі ми не можемо сказати, коли це буде», – заявили в компанії.

Зараз тривають обговорення того, як Inter IKEA Group може підтримати своїх шість постачальників в Україні, зокрема фінансово. «Виробництво призупинено, але ми сподіваємося, що зможемо відновити постачання, як тільки дозволять обставини», – говорять у компанії. В IKEA також зазначили, що забезпечили підтримку клієнтів, яка стосується здебільшого повернення коштів за відкладені замовлення.

Новий JYSK у Рівному

14 жовтня відкрився новий магазин JYSK у рівненському ТРЦ Happy Mall, розташованому на вул. Бачинського, 5. Це вже другий магазин мережі у місті. Площа торгової зали разом із складським приміщенням складає 1239 кв. м. Він відповідає стандартам сучасних магазинів JYSK в концепції 3.0. Це третє відкриття JYSK з 24 лютого 2022 року. Відтепер мережа нараховує 81 торговельний об’єкт в Україні проти 85 до початку повномасштабного вторгнення росіян.

В подальших планах JYSK відкриття магазину в Івано-Франківську наприкінці 2022 року, а також вже підписана угода оренди з ТРЦ Караван Outlet у Києві. Відкриття магазину заплановано в лютому 2023 року. Також розпочато відновлення торговельної точки JYSK в ТРЦ Riviera в Одесі, що зазнав суттєвого пошкодження від удару ракетою на весні 2022 року. Відкриття планується до кінця календарного року.

Новий магазин OnePrice у Києві

Національна мережа магазинів OnePrice поповнилася у вересні торговою точкою в столиці. “Продовжуємо радувати  гарними новинами. Ми відкрили новий магазин, за адресою: Київ, вул. Декабристів, 2 А. В ньому ти знайдеш те, що потрібно завжди: посуд, товари для дому, канцелярію, побутову хімію, помічники для кухні, зооотовари та безліч всього!” – повідомила компанія. Торговий асортимент OnePrice налічує понад 10 000 товарів, які з кожним місяцем оновлюються новими пропозиціями.

В Leroy Merlin Ukraine проходять “фільтраційні заходи”

Зі співробітниками Leroy Merlin Ukraine проводять співбесіди, після яких у компанії залишаються лише ті, хто публічно не задавав питання до керівництва з приводу продовження роботи мережі у росії. Про це RAU розповіли одразу кілька працівників компанії, частину з яких вже “попросили звільнитись”. “Майже всі, хто допомагав військовим, волонтерам, співробітникам зараз звільнені. Леруа абсолютно проросійська компанія і дуже шкода тих років, які я їм віддав”, – розповіли на умовах анонімності працівники.

Нагадаємо, попри заклики української сторони французька компанія Leroy Merlin заявляє про відсутність наміру вийти з російського ринку. В березні українських співробітників відключили від корпоративних засобів зв’язку. Соцмережі з 1 квітня не працюють, сайт – “лише для ознайомлення з асортиментом”.