Ср. Тра 15th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

“Книжковий лев” на Подолі, стейк-хаус “Наживо” на Театральній, новий фуд-корт на Арт-заводі Платформа, перша М`ясторія у форматі Meat Bar, новинка від Алекса Купера у Kyiv Food Market на Арсенальній та інші нові заклади, які з’явилися в Києві протягом літа попри війну.

За три останніх місяці в одному лише Києві розпочало роботу більше 40 закладів різних форматів. Це втричі менше, ніж у довоєнний час, проте ці нові ресторани та кафе демонструють, що українці готові розвиватись і прагнути до спільного добробуту попри всі труднощі. Редакції PostEat та The Village проаналізували, які заклади харчування та відпочинку почали працювати в Києві за час повномасштабного вторгнення. RAU обрала серед них найцікавіші.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

044 Cafe

Адреса: вулиця Велика Васильківська, 85-87

7 серпня на Великій Васильківській відкрило двері 044 cafe — новий київський проєкт групи First Line Group. Заклад розпочав роботу на місці ресторану Eastman між станціями метро «Олімпійська» й «Палац Україна». Замість азійських страв тепер пропонують меню з різними позиціями: від сніданків упродовж усього дня до бургерів. Заклад став аналогом харківського Gorcafe 1654 в Києві, яке постраждало внаслідок ракетного обстрілу російськими окупантами. Після перемоги команда мережі обіцяє відновити й класичний заклад.

Boca a Boca Jamoneria

Адреса: вул. Немировича-Данченка, 14/13

Boca a Boca Jamoneria – сучасний формат закладу іспанської кухні, в якому поєднується ресторан та магазин. Гостям пропонують страви, розроблені валенсійським бренд-шефом Хорхе де Анхель Молінер. Кухня Boca a Boca відкрита, що дає можливість спостерігати за приготуванням страв. Особливість меню – в авторській коктейльній карті, в якій кожен знайде напій на власний смак. Фірмові страви — традиційна паелья, гаспачо, сангрія та крокетоси. Також у закладі є винний магазин, асортимент якого представлений відомими та ексклюзивними винами з різних куточків Іспанії. У закладі Boca a Boca відбуваються винні дегустації, творчі вечори та бранчі. У якості укриття під час повітряної тривоги у закладі використовують винний льох.

Наживо

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Новий стейк-хаус мережі Наживо знаходиться в самому центрі столиці біля метро «Театральна». Особливість закладів — тут самостійно виготовляють стейки з сировини, закуповуючи м’ясо напряму у виробників. Ферментують його від 21 дня в спеціальних камерах сухої ферментації, де є потрібна вологість, температура, дезінфекція та конвекція. Бренд-шеф мережі ресторанів — Олексій Повторейко, віце-президент асоціації шеф-кухарів України. В ресторані готують не тільки стейки, а й різноманітні закуски, салати та неаполітанську піцу з дров’яної печі. З Наживо можна замовити доставку.

Meat Bar

Адреса: вул. Володимирська, 18/2

Перша М`ясторія у форматі Meat Bar відкрилась в самому серці Києва на Софійській площі. Це затишний сучасний заклад, сюди можна зайти за фірмовими стравами на виніс або швидко перекусити на місці. Тут можна замовити томлене м`ясо і гарніри, м`ясні бокси та соковиті бургери, шашлик і “м`ясторіс” (м`ясо з овочами та соусом у тонкому лаваші, підсмаженому на грилі). Ніякого очікування офіціанта – готові свіжі страви та напої чекають, що ви візьмете їх із вітрин та полиць.

Вхід 6

Адреса: вул. Магнітогорська, 1–А

Вхід 6 – це новий фуд-корт на Арт-заводі Платформа біля метро «Лісова». Заклад пропонує скуштувати римську піцу в Pinzaza, ізраїльську кухню в Pita Kyiv, корейську їжу в Asian Bowl, бургери від The Wall Street Burger, каву й десерти в Brewsell, близькосхідну кухню в «Центрі плову», м?ясні страви в Papa Grey й українську кухню в Salo.ua. Щоп’ятниці та щосуботи на «Вході 6» гратимуть електронні сети від українських діджеїв. Виступи триватимуть дві години – з 19:00 по 21:00. Живу інструментальну музику можна послухати з 17:00.

Gustoso

Адреса: вул. Софіївська, 14

Ресторан італійської кухні Gustoso розпочав роботу 16 червня в центрі міста на Софіївській вулиці. Раніше на цій локації працював ресторан Carpaccio. За дизайн відповідало архітектурне бюро Олега Волосовського Loft buro. Інтер’єр закладу витриманий у тосканському стилі — оливкова гама з панеллю акцентного кольору бардо. Традиційна зелень в інтер’єрі, що символізує внутрішній двір тераси італійського житла. В інтер’єрі можна побачити картину художника Євгена Клименко, яка, безперечно, є родзинкою закладу. В меню — італійська кухня в сучасній інтерпретації: різноманітні антипасти, брускети, салати, карпачо і тартари, піца, домашня pasta та ньокі.

Книжковий лев

Адреса: вулиця Межигірська, 13/34

Книжковий лев – це заклад на Подолі, що поєднує формати кав’ярні, винного бару й книгарні. У приміщенні на розі вулиць Верхній Вал і Межигірської два входи: одні двері ведуть до книжкових полиць, другі – до бару, де наливають вино, каву й чай. Це вже другий заклад мережі – ще один Книжковий лев знаходиться у Львові.

Міністерство шаурми

Адреса: вул. Басейна, 1/2

Міністерство шаурми — новий стріт-фуд заклад, який відкрився на Басейній 12 серпня. Це перший заклад Євгена Таллера та Спартака Велішаєва. Головна ідея — розвиток стріт-фуд культури країни. Це двоповерхове приміщення в стилі casual, за дизайн якого відповідала архітектор Альона Бондар та її бюро I am design. В закладі готують три види шаурми. Кожна з них присвячена певному місту, країні чи регіону, що надихнули шефа закладу Владислава Цимбалюка на створення страви. Можна спробувати шаурму Kyiv з курячим стегном та часниковим айолі, шаурму Bali з креветками та манго, а також шаурму Lyon з маринованою в білому вині із сушеною трояндною качиною ніжкою.

Takava Coffee-Buffet

Адреса: вул. Жилянська, 75

На початку літа мережа кав’ярень Takava Coffee-Buffet відкрила шосту і найбільшу локацію в центрі міста. Кав’ярня знаходиться в бізнес-центрі Євразія, раніше на цій локації працював ресторан Moon Rabbits. В закладі подають сніданки цілий день, кілька салатів та основних страв. Окрім speciality кави, в меню авторські лимонади, п’ять позицій натурального вина та три позиції скандинавського пива.

Купер та Мері

Адреса: вулиця Московська, 8

Купер та Мері – це заклад на другому поверсі Kyiv Food Market біля метро Арсенальна. У новому форматі від співзасновника фуд-холу Алекса Купера (Молодість, Shalom) пропонують страви, які готують із продуктів із київських ринків і від локальних фермерів. Також готують фірмовий коктейль Bloody Mary. Раніше в цьому приміщенні працював ресторан Wow Crabs від ресторанної компанії La Famiglia.