Пн. Тра 6th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Відкриття нових ТРЦ у Львівській та Івано-Франківській областях, відновлення роботи і зміни в управлінні Ocean Plaza, арешт київського ТЦ Мармелад, чистий прибуток Arricano за рік та інші новини комерційної нерухомості України, передає RAU.

Київський ТРЦ Ocean Plaza готується до відкриття та перейшов в управління АРМА

Київський ТРЦ Ocean Plaza готується до повного відкриття 11 серпня. Цю інформацію RAU підтвердили три джерела на ринку, а ще один повідомив, що структура власників ТРЦ Ocean Plaza, який належав, в тому числі сім’ї друга президента країни-терориста Аркадію Ротенбергу зазнала змін. У той же час, 9 серпня, генеральний прокурор України Андрій Костін заяв, що заарештовані корпоративні права ТРЦ Ocean Plaza на понад 350 млн грн передали до управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Він зазначив, що кошти, одержані від діяльності торговельно-розважального центру, перераховувалися ланцюгом фінансових операцій на адресу громадян росії. “Останні в подальшому використовували їх, зокрема, для фінансування виробництва та постачання боєприпасів для збройних сил країни-агресора”, – додав Костін. Офіс генпрокурора не уточнює назву ТРЦ, заарештовані активи якого передали АРМА, але, за даними джерел у правоохоронних органах Інтерфакс-Україна, йдеться про Ocean Plaza.

Ocean Plaza

У Львівській області почав роботу новий ТРЦ Майдан

10 червня у місті Червоноград Львівської область почав роботу новий торгово-розважальний центр Майдан. Комплекс розташований на вул. Героїв Майдану, 10. Загальна площа об’єкта складає 20 000 кв. м. З початку будівництва у квітні 2021 році, ТРЦ носив назву Chervono Mall, проте згодом його перейменували на Майдан. Наразі в об’єкті вже працюють супермаркет Сільпо, магазини Люксоптика, Prostor, Zoo Родина, D&C Fashion і Аптека Доброго Дня. Серед анонсованих операторів – Sinsay, JYSK, LC Waikiki, а також Алло, MOYO та ряд інших ритейлерів. На території комплексу облаштовано найбільший відкритий дитячий майданчик у місті та підземний паркінг на 270 машиномісць.

У Івано-Франківській області почав роботу новий ТРЦ Прут

Двоповерховий ТРЦ відкрився 1 липня у Коломиї, його площа складає 25 000 кв. м. Наразі центр працює у тестовому режимі, вже почали роботу заклади харчування, банк та інші оператори. Планується, що окрім торгової галереї та фуд-корту на площах ТРЦ Прут запрацюють розважальний сектор, кінотеатр, фітнес-центр, готель та офіси. Продуктовим якорем ТРЦ Прут стане відома мережа супермаркетів Сільпо. Парковка вміщує 300 паркомісць.

В ТРЦ Retroville відновили роботу кінотеатр та фуд-корт

29 липня київський ТРЦ Retroville повноцінно відновив роботу. З 15 червня, через три місяці після ворожого обстрілу, торговельний центр працював частково. Наприкінці липня роботу поновили понад 50 орендарів у торговій галереї та на фуд-корті. Також в ТРЦ відкрив свої двері кінотеатр Multiplex.

Раніше компанія-девелопер Stolitsa Group повідомляла, що у серпні цього року будуть відкриті три чверті площ торговельного центру. Інші площі поетапно відкриють у грудні 2022 року та березні 2023 року.

В мережі Амстор залишилися працювати лише ТЦ у Запоріжжі

Компанія Смарт-Холдинг тимчасово не контролює роботу торгових центрів Амстор у Мелітополі та Бердянську, будівлі торгових центрів у Маріуполі та Сєвєродонецьку майже повністю зруйновані. Про це в інтерв’ю для Forbes розповіла генеральний директор Смарт-Холдинг Юлія Кір?янова. “Після окупації частини Донбасу в 2014 році на непідконтрольній Україні території залишилося 11 торговельних центрів, долю їх ми не знаємо. На контрольованій – 15. Із 2014 року в процесі діяльності чотири ТЦ було продано партнерам. Після 24 лютого зруйновано два ТЦ у Маріуполі, один у Сєвєродонецьку. Бердянський і Мелітопольський в окупації – їх «націоналізували». Краматорський ми зупинили після наближення лінії бойових дій. Зараз працюють тільки ТЦ у Запоріжжі”, – розповіла вона.

Нагадаємо, 27 червня російська ракета зруйнувала один із найбільших ТЦ у Кременчуці. Загальний об?єм площ для оренди до повномасштабної агресії в лютому компанії був приблизно 132 000 кв. м, зараз – 62 000 кв. м.

Суд арештував частину київського ТЦ Мармелад

Як пише портал Економічна правда, всього арештовано нежитлові приміщення площею понад 15 000 кв. м загальною вартістю понад 1,2 млрд грн. Суд наклав арешт на частину торговельного центру неподалік метро Шулявська у Києві, адже через офшорну компанію їм фактично володіли топ-чиновники рф. Хоча публічно імена не розголошуються, слідство встановило, що засновниками і власниками компаній є голова Газпрома Олексій Міллєр, основний акціонер банку “Росія” та “особистий банкір путіна” Юрій Ковальчук та член нелегитимної держдуми рф від правлячої партії “єдина росія” Олександр Фокін.

Так, керівники українського підприємства з метою легалізації коштів, здобутих злочинних шляхом, та уникнення конфіскації державою майна росіян, незаконно переоформили частину приміщень ТЦ на підконтрольну офшорну компанію. Переоформлення фігуранти провели з використанням фіктивного підприємства за допомогою підроблених документів. Прибуток від роботи компанії міг використовуватися у фінансуванні підривної діяльності проти України, встановили в поліції. Наразі Солом’янське районне управління Нацполіції в Києві проводить розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем).

Чистий прибуток Arricano за минулий рік збільшився в 1,8 рази – до майже $38 млн

Чистий прибуток Arricano Real Estate (девелопер столичних ТРЦ Проспект і РайON, запорізького City Mall, криворізького Сонячна галерея) за підсумками 2021 року склав $37,9 млн, що в 1,8 разів більше результату 2020-го. Допомогло послабленню в Україні карантинних обмежень. Як пише Interfax з посиланням на звіт компанії на Лондонській фондовій біржі, її виторг минулого року зріс на 15%. Прибуток від переоцінки інвестиційної нерухомості Arricano у 2021 році становив $29 млн за рахунок зростання орендних доходів. При цьому базовий операційний прибуток до переоцінки збільшився на 16% і становив $25,1 млн. Станом на 31 грудня 2021 року загальна справедлива вартість інвестиційної нерухомості Arricano збільшилася на 17,5% і становила $323,9 млн. Окрім того, чиста вартість активів зросла на 37,1% – до $163,8 млн.

Згідно зі звітом, у 2021 році компанія підписала 84 нових договори оренди на загальну площу 9700 кв. м, що становить 6,6% операційної площі. У компанії зазначили, що склад орендарів було оптимізовано, проведено реконструкцію низки магазинів. На кінець 2021 року заповнюваність площ ТРЦ компанії становила 99%. Кількість відвідувачів ТРЦ за 2021 рік скоротилася на 4,2% порівняно з 2020 роком і становила 37,7 млн.

Київський ТРЦ Cosmo Multimall став партнером Асоціації ритейлерів України

ТРЦ Cosmo-Multimall (це оновлений ТРЦ Космополіт) на своїй території поєднує велику торгову галерею із магазинами відомих світових брендів, таких як House, Cropp, Sinsay, Argo, Colin’s, Intertop, Brocard, Guess, Gant, Karl Lagerfeld, Tommy Hilfiger та інших, зону розваг для дітей та дорослих (понад 14 000 кв. м), що вражає своїми масштабами та унікальністю, продуктовий гіпермаркет Ultramarket з помітно величезним асортиментом, а також бізнес-центр, надсучасний IQ Hotel, відомий готель Mercure та найбільший в Україні конгрес-центр загальною площею понад 5 000 кв. м.

GBA ТРЦ складає 105 000 кв. м, GLA – 70 000 кв. м. У ТРЦ знаходиться унікальна льодова арена Fifty Ice з катанням у неоновому світлі, аналогів якій не має у Європі та світі, багатозальний кінотеатр Kinoman на 11 залів, дитячий парк розваг «Дитяча планета», який має 3000 кв. м розваг для дітей та власне кафе і кондитерську для повноцінного святкування дитячих днів народжень. Також у ТРЦ є парк віртуальних розваг VRtuality, дитячі ігрові атракціони, космічний боулінг на 24 доріжки. Об’єкт має зручне розташування поряд з метро Шулявська та понад 30 маршрутів наземного транспорту до нього.

Керівництво та колектив RAU вітають ТРЦ Cosmo-Multimall серед партнерів профільного об’єднання провідних гравців українського ринку роздрібної торгівлі та торговельної нерухомості.

В Lavina Mall відновив свою роботу парк розваг Galaxy

Через чотири місяці після потрапляння в парк російської ракети, слідом за торговельною частиною Lavina Mall до роботи повернувся сімейний парк розваг Галактика. “У разі повітряної тривоги ви можете пройти до найближчого укриття, яке знаходиться за адресою вул. Синьоозерна, 6 (вхід через ворота). Графік роботи парку — щодня з 11:00 до 20:00”, – повідомили в торгово-розважальному центрі.

14 березня Lavina Mall зазнав авіаудару від російських окупантів. Снаряд упав у районі розважального центру Галактика, також, щонайменше, була ушкоджена фасадна частина будівлі, яка, судячи з усього, в короткий строк відновили. Сімейний парк розваг Галактика площею 19 000 кв. м повернувся до роботи 15 липня.

ТЦ Барабашово буде реконструйовано

«Ми повідомляємо про початок реконструкції ТЦ Барабашово. Таке рішення було ухвалено сьогодні під час зустрічей з адміністрацією торговельного центру та з підприємцями. Ми віримо в нашу Перемогу та готуємо масштабні проєкти, які реалізовуватимуться на Барабашово після повернення миру до Харкова, але й зараз ні в якому разі не маємо наміру сидіти склавши руки», — заявив на початку серпня власник ТЦ Олександр Фельдман.

Барабашово зараз досить активно працює — відкрито багато торгових точок, які торгують усіма групами товарів. А в тих його частинах, які зруйновані бомбардуваннями і пожежами, вже почалися роботи зі збирання завалів, прибирання та приведення території в порядок. І ці роботи будуть активізуватися.