Нд. Тра 19th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Співвласник та СЕО західноукраїнської мережі магазинів Свій Маркет про роботу з постачальниками, імпорт та три напрямки гуманітарної та волонтерської допомоги.

Мережа Свій Маркет веде свою діяльність у Львові та області. Усі торгові точки продовжують роботу, графік був дещо відкоригований під умови комендантської години та можливостей персоналу доїзду на торгову точку. Більшість магазинів працюють з 08:00 до 20:00. Увесь перелік працюючих магазинів також додано у всеукраїнську онлайн-карту продовольчих магазинів з усіма актуальними даними щодо їхньої роботи.  Також усі оновлення викладаються на офіційних сторінках Свій Маркет в соціальних мережах. Як працює сьогодні мережа і як справляється із викликами часу – в колонці RAU. розповів співвласник та СЕО мережі магазинів Свій Маркет Ігор Кушнір. 

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Безпека працівників компанії

В перший тиждень від початку війни всі торгові точки мережі та головний офіс компанії були забезпечені аптечками з усіма необхідними медикаментами для надання першої домедичної допомоги. Разом з тим, з усіма співробітниками проведено відповідні інструктажі, створено внутрішній чат компанії для поширення важливої та корисної інформації, в тому числі з психологічної підтримки.

Щодо дій під час повітряної тривоги, усі працівники та покупці спускаються в найближче укриття, щоб перечекати небезпеку. У деяких торгових точках є обладнаний підвал, який також використовується у разі тривоги. Також бомбосховище є і в будівлі головного офісу компанії.

Робота з постачальниками та імпорт

В перші дні війни спостерігався певний період невизначеності. По багатьох постачальниках була заморожена робота, траплялись перебої з поставками. Згодом частина з них відновила відвантаження, по решті постачальників були знайдені альтернативні місцеві виробники.

Також був відкоригований асортимент магазинів під вимоги війни. Основний фокус – на забезпечення полиць соціально значущими продуктами харчування та необхідними непродовольчими товарами, пов’язаними з щоденним побутом. Наразі в мережі Свій Маркет можна знайти усе необхідне, розподільчий центр працює в звичному режимі, продовжується активна робота усієї команди компанії.

Паралельно відбулась кооперація декількох мереж для спільних зусиль в закупівлі та логістиці з метою заміщення втрачених ланцюжків поставок, вже ведуться переговори та заключаються контракти з імпортними виробниками та постачальниками.

Підтримка ЗСУ та волонтерська діяльність

Компанія сконцентрувала свої зусилля з гуманітарної та волонтерської допомоги на трьох основних напрямках:

  • Допомога переміщеним з окупованих територій дітям з дитячих будинків, сиротам та інвалідам (через гуманітарні організації, які ними опікуються);
  • Забезпечення військових ЗСУ;
  • Допомога громадянам нашої країни, які опинились в зоні бойових дій.

З перших днів війни були розірвані логістичні ланцюжки. І люди, які опинились в зоні бойових дій і компанія Свій Маркет через студентську організацію УКУ «Україна єдина» відправляла продукти харчування в Київ і Харків, де ведуться бойові дії.

Для забезпечення ЗСУ, компанія закупляє продукти харчування довготривалого зберігання і комплектує їх силами власного розподільчого центру у вигляді сухих пайків. Компанія також проводить закупки медикаментів для забезпечення медичної роти необхідними засобами у разі необхідності надання першої невідкладної допомоги та наповнення тактичних аптечок військовослужбовців. Також надає продукти харчування для військоматів та територіальної оборони Львова.

Крім того, компанія забезпечує продуктами харчування благодійний фонд «Горіховий дім», який готує їжу для навчально-реабілітаційного центру «Мрія», що прийняв дітей сиріт та дітей інвалідів, переміщених з зони бойових дій. Також, забезпечує продуктами харчування центр соціальної підтримки дітей «Рідні» та громадську організацію «Львівський центр піклування про дітей», які годують дітей переміщених з дитячих будинків, сиріт та інвалідів.

Серед співробітників компанії організований збір теплих речей та одягу для забезпечення гуманітарних центрів, які надають притулок переселенцям та евакуйованим з зони військових дій.