Пн. Вер 16th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Чебуречна від Чорноморки, вулична їжа від власників Сільпо, молочний бар від Андрія Худо, німецькі пончики, нью-йоркскі хот-доги та інші.

Незважаючи на пандемію та карантинні обмеження, які минулого року постійно змінювались, вітчизняна ресторанна індустрія продовжувала активно розвиватись. Не обійшлось у цій галузі й без експериментів і відкриття нових оригінальних форматів, які покликані дивувати та приваблювати вибагливу українську аудиторію. RAU зробила огляд найцікавіших новинок ресторанної сфери України за минулий рік.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Milk Pub від холдингу !Fest 

Минулого року холдинг !Fest запустив новий проект – Кооператива молока. Перший Milk Pub відкрився у Львові на вулиці Друкарська, 3. Заклад співпрацює зі спільнотою фермерів Кооператива молока – ще одним проектом !Fest.

У новому закладі відвідувачам пропонують молочні коктейлі, гаряче молоко, морозиво з поливками, алкогольні коктейлі, какао, наїдки з крафтових сирів та пиво Milk Stout.

Чебуречна від Чорноморки

У травні 2021-го мережа ресторанів і магазинів Черноморка відкрила новий формат Чебуречна від Чорноморки, що розташувався на Львівській площі у Києві у колишньому приміщенні кафе “Драже та Saravsari”. Як пояснили власники, новий заклад – це монопродуктовий формат, тут пропонуватимуть чебуреки з різноманітною начинкою (з лососем, скатом, червоним окунем, мідіями, креветками, ікрою тріски та устрицями). А окрім чебуреків, у меню є салати, рибні пончики, супи. Також є солодкі чебуреки. Це не перший оригінальний заклад від мережі Чорноморка. У  2018 році компанія відкрила формат «Селедочная», а 2019 року – ще один формат “Анчоусна”, що спеціалізується на дрібній рибі.

Пончики від німецької мережі Royal Donuts

Восени в Києві відкрилась перша в Україні пончикова німецької мережі Royal Donuts. Заклад працює в Arena city на вулиці Велика Васильківська, 1-3.  У закладі пропонують донатси та берлінери з різними топінгами, фруктами, начинками та глазур’ю. З напоїв є молочні та фруктові коктейлі, кава і чай. У київському закладі працює кондитер з Німеччини. Десерти можна замовити онлайн через приватні повідомлення на сторінках закладу у соціальних мережах. Мережа також анонсувала відкриття у Харкові.

Легендарні нью-йоркські хот-доги Nathan’s Famous в Україні

Минулого року група компаній SOCAR Україна почала розвивати на вітчизняному ринку франшизу американського стріт-фуду Nathan’s Famous, яка спеціалізується на хот-догах. Тож, відтепер скуштувати продукцію Nathan’s Famous можна спробувати на АЗК SOCAR. Нагадаємо, що Nathan’s Famous — один із найстаріших брендів закусочних у світі. Перша точка продажів була відкрита ще в 1916 році на Коні-Айленд в Нью-Йорку. Відтоді компанія продала більше ніж 500 мільйонів хот-догів, а сам бренд окрім США також представлений в 13-ти країнах світу. Тепер цей список доповнила і Україна.

Магазини Salateira

Минулого року мережа ресторанів здорової їжі Salateira також почала розвивати новий формат Salateira Store. Наразі працює чотири магазини готових салатів. Тут представлений обмежений, готовий асортимент Salateira, основні популярні страви. Крім салатів, в магазинах площею 25-100 кв. м клієнти можуть замовити і забрати свіжу фермерську їжу. У вересні 2021 року видання Forbes писало про намір компанії до кінця 2022 року кількість точок до 70-ти. Обсяг інвестицій в один магазин – 1,5 млн грн, запланована окупність – 12 місяців.

Хрумка курочка від Сільпо

Снятинська птахофабрика, що належить Fozzy Group, відкрила перший фаст-фуд. Заклад швидкого харчування під назвою “Хрумка курочка” відкрився для відвідувачів 4 серпня за адресою: село Мамаївці (Чернівецька область), вул. Шевченка, 143 А. В меню нового закладу у форматі street food – страви з курки (шаурма, курячі крильця, ніжки та стріпси), картопля фрі, кава та прохолодні напої. Поки що в компанії не коментують – чи буде група розвивати цей напрямок і масштабувати мережу фаст-фудів.

Гастрохаб Garage від власників goodwine

 

У жовтні 2021 року відкрився новий заклад Garage – гастрономічний хаб на Подолі від засновників goodwine. Простір відкрили на території комплексу M82, де раніше працював завод Tetra Pak. Будівля на 1200 кв. м розділена на дві частини: майже половину займає пекарня та кафе Bakehouse, в іншій частині розташували кав’ярню та ростерію Yellow Place, магазин натурального вина Sabotage Wine, винний бар Sabotage Wine Bar, а також шефський ресторан Mirali. Це приміщення вздовж вулиці Межигірської раніше слугувало гаражем заводу, з нього нові власники починають процес трансформації ділянки. Garage є пілотним проектом M82, наступним етапом розвитку комплексу повинно стати відкриття великого гастрономічного простору Fudo, який об’єднає 20 спеціалізованих магазинів та близько десяти ресторанів. Для нових потреб планують трансформувати сусідні з Garage колишні приміщення заводу Tetra Pak.

Комплекс M82 розташований на межі вулиць Межигірської, Набережно-Лугової та Електриків неподалік від станції метро Тараса Шевченка. Територію в понад три гектари 2017 року придбала компанія Бюро вин, яка розвиває мережі магазинів goodwine і Bad Boy.

Фуд-простір Рейтарська Circle

Наприкінці літа минулого року у Києві у відновленій 35-літній будівлі за поліклінікою Спілки письменників України відкрився ще один фуд-простір Рейтарська Circle. Ініціатором та директором комплексу є власник галереї The Naked Room Марк Уілкінс, а співзасновниками – Ігор Фарберов та Євген Лавренюк (Dream Hostel), Саша Чернявський (23/32 Film Production) та Антон Рубан (Spell). Рейтарська Circle має п’ять резидентів: Мішу та Дашу Кацуріних з проектом Японський Привіт, Любов Цибульську та Микиту Москаленко з Kometa Pizza, Віктора Шраменко та Ксенію Полтавець з Fresh Black та “Ніша Deli”, Віктора Олійникова та Сергія Пилипенко з винним магазином Roots, а також Софію Теребову з кафе-кондитерською March & Co.

Бар F Space із крамницею з секс-іграшками

У лютому на вулиці Івана Мазепи відкрився новий заклад Бар F Space у форматі secret place, який розташувався на площі в 70 кв. м. В меню пропонують авторську коктейльну карту, декілька сортів крафтового пива та комбучі, легкі закуски та інше. Окрім бару, у закладі також розташована крамниця з товарами українських виробників БДСМ-атрибутики та секс-іграшок. Наприклад, тут продають портупеї, шкіряні девайси, свічки для ігор. На стінах закладу розміщена БДСМ-атрибутика та картини на тему сучасного еротичного мистецтва. Також у барі можна послухати вінілові платівки. Відвідувачі самі можуть обирати, яка платівка гратиме наступною. Бар працює щовечора, крім вівторка. А у неділю до закладу запрошують тільки дівчат.