Пн. Кві 29th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

Авіація Галичини перетворилася на повноцінного виробника одягу, в асортименті якого чоловічі, жіночі та дитячі речі — футболки, куртки, худі, штани, дощовики, піжами, комбінезони та сукні.

Мода на одяг у стилі мілітарі прийшла до українських магазинів ще у 2014 році, з початком російської агресії. Тоді тисячі ветеранів, волонтерів та просто шанувальників військової тематики розкуповували камуфляжні куртки, худі, штани, бейсболки та рюкзаки. На цей сегмент звернув увагу львівський холдинг !Fest, і у 2015 році поповнив портфель власних активів брендом мілітарі-одягу Авіація Галичини. НВ розповідає історію появи та розвитку бренду, а RAU пропонує ознайомитися з головними її етапами.

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

Моральна та духовна підтримка

Розрахунок був простий: у країні, яка пережила збройну агресію, військові символи, шеврони та гасла точно матимуть попит. Спочатку з’явилася лінійка футболок-поло – близько десяти моделей. Виконані в патріотичних кольорах із використанням галицької військової атрибутики, вони добре розійшлися. Поло продавалися не лише у магазинах бренду, але й у мережах партнерів із львівської бізнес-сцени — це такі заклади, як Львівська копальня кави.

«Ідея полягала в тому, щоб підтримати тих, хто відстоює наші кордони, не лише волонтерством, але й морально підняти дух», — розповідає Тарас Маселко, PR-директор холдингу! Fest.

У 2018 році Авіація Галичини вийшла на 3 млн грн щорічного продажу. У 2020 році дохід, за даними YouControl, становив уже понад 7 млн. грн.

Спостерігаючи за непоганою динамікою бізнесу, бренд у 2021 році почав розширювати лінійку одягу, інвестуючи в розробку та пошиття нових моделей. Так на світ з’явилося 55 нових моделей одягу, які виготовляє власний цех у Львові. Його приміщення розташоване на території простору !FESTrepublic – там розташовані швейне виробництво, розкрійна ділянка, а також цех, який робить принти. Вся команда Авіації Галичини разом із відділом маркетингу налічує близько 100 осіб.

Універсальний кравець

За сім років Авіація Галичини перетворилася на повноцінного виробника одягу, в асортименті якого чоловічі та жіночі речі — футболки, куртки, худі, штани, дощовики, піжами, комбінезони, сукні. А з 2017 року із запуском серії Telesyk Airlines додалися ще й моделі дитячого одягу.

Telesyk Airlines має вісім колекцій у портфелі бренду. Ще сім присвячено українським авіаційним бригадам. Серед нових продуктів – колекція жіночого одягу Buntarky, створена у 2021 році. Усього ж, за даними компанії, її асортимент налічує 40 постійних колекцій.

Наприклад, колекція Мрія складається з футболок із принтами легендарного українського літака та написами типу AN-225 Mriya — Largest Aircraft in the World та Born in Ukraine. Також у топі у покупців колекції Sikorsky, Рондель та Syla.

Остання – Syla – відрізняється винятковою технологічністю. Це куртки і худі з великою кількістю кишень, що дозволяють максимально розкласти все необхідне: планшет, блокнот, гаманець, смартфон. Передбачена навіть кишеня зі спеціальним гачком для ключів, а ще одна приховує спеціальний дощовик чорного кольору.

Випуску багатофункціональних худі Syla передували понад 30 прототипів з різними варіаціями елементів. Кінцевий варіант сподобався не тільки команді творців, але й покупцям далеко за межами України. Саме його влітку 2018 року Авіація Галичини запропонувала на краудфандинговому майданчику Kickstarter, поставивши за мету зібрати $7000 за місяць. Універсальний худі «для міста, подорожей, спорту, відпочинку» у п’яти різних кольорах з безліччю кишень різного формату привернув увагу користувачів платформи. Ті зробили замовлення на бажану суму в першу ж добу, а загалом за місяць — понад $20 000.

Знамениті покупці

Іноземний попит — важлива складова у розширенні бізнесу Авіації Галичини. Так, міжнародні замовлення в інтернет-магазині у 2021 році зросли на 50%. Найбільше запитів надходить із Канади та США, куди компанія надсилає понад 60% своїх міжнародних замовлень. Є клієнти у найбільших країнах Європи, а також у Бразилії, Японії, Грузії та Білорусі.

«Багато купує українська діаспора, а ще більше замовляє, щоб ми надіслали їх рідним чи друзям в Україні на подарунки», — розповідає Маселко.

Одяг став популярним не лише серед звичайних покупців: бренд підтримали відомі громадські діячі — екс-міністр економіки Павло Шеремета, інвестиційний банкір Костянтин Магалецький, письменник Сергій Жадан. Усім їм сподобався креативний підхід до тематики колекцій.

«Ідеологія нашого брендування та оформлення полягала у створенні одягу про Україну, цінності, про українську авіацію як частину нової української армії», — резюмує філософію бренду Маселко.

Саме наявність відданих клієнтів, яким важливий зміст написів та зображень на одязі, дозволяє Авіації Галичини будувати плани на майбутнє.

«Продуктова стратегія 2022 року передбачає серію новинок, нову колекцію для однієї з авіаційних бригад, оновлення кількох давніх бестселерів, а також нові для нас продукти», — обіцяє Маселко.