Вт. Кві 30th, 2024
u0432u0430u043au0430u043du0441u0456u0457

10 нових та 20 оновлених Фокстрот у 2021 році, масштабне оновлення магазинів Комп’ютерний Всесвіт, ребрендинг мережі магазинів техніки Apple – iStudio, оновлення Алло та інші новини українського ринку ритейлу побутової техніки та електроніки.

Рік оновлення: у Фокстрот оголосили результати модернізації мережі

u0420u0438u0442u0435u0439u043b u0432 u0422u0435u043bu0435u0433u0440u0430u043c

У 2021 році омніканальний ритейлер презентував 10 нових торгових точок та додав 20 магазинів до 47 вже оновлених. Як повідомили RAU у прес-службі компанії, на початку квітня ритейлер запустив новий об’єкт в Одесі – у ТРЦ FontanSky. У столиці протягом року до наявних 20 ще відкрили чотири магазини: у ТРЦ Blockbuster Mall, ТРЦ РайON, ТРЦ Хіт Mall, ТРЦ Respublika Park. Також зміцнено позиції у Харкові, збільшивши кількість магазинів до восьми: там Фокстрот відкрито у ТРЦ Nikolsky та Karavan Mall. У грудні Фокстрот відкрив найбільший Фокстрот у Вінниці по вул. Коцюбинського, 78, а також нові магазини в Бучі в ТЦ Retail Park Bucha та у Чорноморську в ТРЦ Атмосфера.

Оновлений дизайн після реформату отримали 20 магазинів бренду по Україні: у Львові, Дніпрі, Кропивницькому, Миколаєві, Житомирі тощо. Як зазначив CEO Фокстрот Олексій Зозуля, в середньому, кожен модернізований магазин додає +20-30% в товарообігу. Він додав, що в цьому році основний фокус компанії буде направлений на продовження реалізації омніканальної стратегії та удосконаленні клієнтського сервісу.

Станом на початок 2022 року омніканальний ритейлер Фокстрот представлений 168 магазинами у 90 населених пунктах країни та інтернет-платформою foxtrot.ua.

Масштабне оновлення магазинів Комп’ютерний Всесвіт

Протягом 2021 року мережа магазинів Комп’ютерний Всесвіт продовжила активно оновлювати свої торгові точки, яких вже понад 80 у 17-ти областях України. За минулий рік Комп’ютерний Всесвіт модернізував близько половини магазинів. Деякі з них були повністю видозмінені та представлені у монохромній кольоровій гамі, інші зберегли базові кольори бренду – синій та білий. Суттєвих змін зазнав інтер’єр, зокрема – оформлення вітрин з відкритою викладкою, освітлення, декоративні елементи, гейм-зони. Також в якості зовнішніх носіїв мережа продовжує застосовувати LED-екрани для анімованої презентації.  За словами Івана Кобилецького, керівника відділу маркетингу мережі Комп’ютерний Всесвіт, у 2022 році компанія робитеме ставку на повне оновлення формату магазинів. Основна мета компанії – розуміння свого клієнта, передбачення та задоволення його потреб шляхом створення максимально комфортних умов для вибору електроніки. Детальніше ознайомитися із новим оформленням магазинів можна тут.

Вже на початку 2022 року мережа поповнилася іще одним магазином у місті Золочів (Львівська обл.) за адресою: вул. Шашкевича, 1. Це вже друга торговельна точка у цьому місті.

iStudio провела ребрендинг

Мережа магазинів техніки Apple – моносторів iStudio – представила нову айдентику і позиціонування. До оновлення мережі хочуть залучити всесвітньо відому компанію Middleware. Як повідомила прес-служба мережі, компанія прийняла стратегічне рішення, і оновила своє лого. Його вже можна зустріти в більшості моносторів мережі. Тепер це яскравий і багатогранний колір ціан на вивісках магазинів, максимум еко-матеріалів і соковитої живої рослинності в інтер’єрі. Крім того, iStudio знаходиться на фінальній стадії укладення договору з всеукраїнським фондом «Допомога ділом», разом з яким ритейлер буде збирати і утилізувати акумулятори смартфонів, використані батарейки та інше електронне сміття, що загрожує новою екологічною катастрофою для всього світу. Також в компанії заявили, що тепер в моносторах мережі єдина ціна, при будь-якій формі оплати, включаючи кредитування. В даний момент мережа складається з 10 моносторів, представлених в торгових центрах Києва.

MOYO у 2021 році запустили новий сайт і відкрили понад 20 нових магазинів

Продажі мережі за підсумками 2021 року збільшились на 20%, незважаючи на постійні локдауни та обмеження, зміну споживчих уподобань і поведінки клієнтів.  Як повідомив СЕО MOYO Валентин Івакін під час дискусії на IX RAU Summit, у 2020 році в період жорсткого локдауну увесь товар мережі завезли на центральний склад і продавали його онлайн. Це було дуже дорогим та складним рішенням. У 2021 році частка замовлень, у яких бере участь сайт, збільшилася до 50%. В 2021-му запустили повністю новий сайт з врахуванням відгуків покупців та нових тенденцій. А також зробили кредитний онлайн-брокер на порталі, щоб покупцям було зручно відправляти заявки одразу у декілька банків. Спеціальний відділ вже декілька років відстежує поведінку клієнтів та їх коментарі й відгуки в інтернеті, а флагманський склад-магазин працює без вихідних 365 днів на рік в режимі 24/7, і в аналогічному режимі працюють два склади, які забезпечують його товарами. Мережу розширили з 30-ти магазинів на початку 2021 року до 52-х точок на кінець. Продажі за підсумками 2021 року збільшились на 20%.

Мережа Алло відкрила у 2021 році 50 магазинів, три з них – у грудні 

Група компаній Алло продовжує розвивати офлайн-канал продажів з метою розширення присутності на всій території України власних шоу-румів та точок видачі маркетплейсу. Як повідомили у прес-службі компанії, за підсумками 2021 року кількість нових магазинів різного формату, відкритих групою під брендами Алло, Mi Store та телеком-операторів, налічує рівно 50 торгових точок. При цьому шоу-руми під брендом Алло у п’яти містах України з’явилися вперше. Також компанія додатково оновила понад 50 торгових точок.

У грудні 2021 року група компаній Алло відкрила три магазини – у Бучі, Києві та Бердянську. 18 грудня перший у місті магазин Алло з’явився в Бучі – у ТРЦ Avenir Plaza за адресою: бульвар Леоніда Бірюкова. Через чотири дні у Києві відкрився магазин у ТРЦ Караван Outlet (вул. Лугова, 12), це вже 36-й магазин Алло у столиці. А 25 грудня Бердянськ отримав третій у місті магазин Алло, що відкрився у ТЦ Екватор за адресою: просп. Східний, 13/вул. Волонтерів, 73. Консалтингова компанія RDA виступила брокером при підписанні договору оренди в ТЦ Екватор. Ці нові магазини мають класичний формат (до 160 кв. м). У всіх торгових точках представлені основні категорії товарів, розміщені точки видачі товарів маркетплейсу та примірювальні, а в магазині Алло, що відкрився в Бердянську, є невелика зона для дітей.

На кінець 2021 року кількість магазинів компанії під брендами Алло, Mi Store та телеком-операторів налічує 345 точок у 141 місті України.

В 2021 році Епіцентр відкрив п’ять нових Центрів Техніки ЦеТе

Про це повідомили у прес-службі компанії. Ще вісім відділів побутової техніки в торговельних центрах компанії було реформатовано та відкрито під брендом ЦеТе. Загальна площа нових та реформатованих об’єктів перевищила 8000 кв. м. Найменший з них має площу 350 кв. м, а найбільший – 1200 кв. м. Загалом станом на кінець 2021 року в торговельних центрах мереж Епіцентр та Нова Лінія вже працювало 80 відділів побутової техніки та електроніки, з яких 38 торгових точок реалізовано у форматі shop in shop – Центрів Техніки ЦеТе.

Всього за 2021 рік компанія відкрила 13 нових та оновлених торговельних центрів у різних регіонах країни. Зокрема, нові ТЦ Епіцентр розпочали роботу у Києві (ТРЦ Blockbuster Mall), Миколаєві та Нікополі (Дніпропетровська область). Станом на кінець 2021 року група компаній Епіцентр об’єднувала 71 торговельний центр Епіцентр та 9 гіпермаркетів Нова Лінія.